:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FULL HOUSE - SEIZOEN 2
FULL HOUSE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-07-24
SERIE
Weduwnaar Danny Tanner (Bob Saget) voedt samen met schoonbroer Jesse (John Stamos) en beste vriend Joey (Dave Coulier) zijn drie dochters op: DJ (Candace Cameron), Stephanie (Jodie Sweetin) en Michelle (Mary-Kate en Ashley Olsen).

De kijkcijfers voor het eerste seizoen van Full House waren erg laag, waardoor de serie dreigde afgevoerd te worden. Maar het tweede seizoen kwam er toch en ditmaal namen de kijkcijfers week na week toe. Een factor die hier heeft toe bijgedragen is het feit dat de schattige Michelle ondertussen een jaartje ouder was en dus een grotere rol kreeg. Daarnaast zijn ook de andere personages beter ontwikkeld in het tweede seizoen. Nieuwkomer in dit seizoen is Lori Loughlin in de rol van Rebecca Donaldson, de co-presentatrice van Wake Up San Francisco. Voordien had ze al enkele seizoenen meegedraaid in de tv-serie The Edge of Night en verscheen ze al in tal van films, zoals Amityville 3-D (1983), The New Kids (1985) en The Night Before (1988).

AFLEVERINGEN
1. Cutting It Close
Stephanie speelt kappertje met Jesse en knipt per ongeluk een stuk uit zijn haar. Jesse is helemaal van streek en vertrekt halsoverkop naar zijn kapper. Op de terugweg krijgt hij een ongeval met zijn motor, waardoor hij thuiskomt met twee gebroken armen. Stephanie denkt dat dit alles haar schuld is en durft niet meer in Jesse’s buurt te komen.

2. Tanner Vs. Gibbler
DJ organiseert een verrassingsfeestje voor de twaalfde verjaardag van Kimmy. Stephanie praat echter haar mond voorbij tegen het feestvarken. Kimmy is heel enthousiast en brengt vol trots haar nieuwe vriendinnen van de middelbare school mee naar het feestje. Wanneer deze meisjes hun hele vriendengroep willen uitnodigen om het huis overhoop te halen, zet DJ hen buiten. Dit maakt Kimmy heel boos en ze stapt mee op. DJ blijft gekwetst achter en zo ontstaat er een fikse ruzie tussen de twee beste vriendinnen. Danny krijgt goed nieuws van zijn baas. Hij mag de nieuwe ochtendshow ‘Wake Up San Francisco’ presenteren, samen met Rebecca Donaldson.

3. It's Not My Job
Jesse heeft een eerste reclamejingle verkocht en wil uit de zaak van zijn vader stappen om zich op zijn eigen dromen te concentreren. Wanneer hij dit aan zijn vader vertelt, is deze laatste razend en wordt Jesse uit de familie gegooid. Stephanie heeft een gaatje en moet terug naar de tandarts om het te laten vullen. Ze is echter doodsbang.

4. DJ's Very First Horse
Danny en Rebecca doen een opname voor Wake Up San Francisco in een paardenstal. DJ verliest er haar hart aan een paard. Als ze de kosten betaalt om het dier in de stal te verzorgen, mag ze zich de nieuwe eigenaar noemen. DJ stelt voor aan Kimmy om samen twee weken lang de kosten te betalen. Daarna zal ze aan haar vader vertellen dat ze een paard heeft. Ze hoopt dat ze het dan mag houden, na twee weken lang een goede verantwoordelijkheid getoond te hebben. Maar Kimmy spendeert al haar zakgeld aan nieuwe kleren, waardoor ze de stalkosten niet kunnen betalen. Bang om het paard te verliezen, neemt DJ het mee naar huis...

5. Jingle Hell
Jesse zit vast bij het schrijven van een reclamejingle en haalt uiteindelijk zijn inspiratie uit een grappige uitspraak van Joey. De jingle is een succes en Jesse vraagt aan Joey om in de toekomst samen jingles te schrijven als partners. Joey aanvaardt het aanbod, maar bij de voorstelling van de volgende jingle maakt hij er achter de rug van Jesse een grote grap van. De reclamebazen kopen de jingle niet aan en Jesse geeft hiervan de schuld aan Joey. DJ is kwaad op Stephanie, omdat ze steeds aan DJ's spullen zit. DJ besluit om haar zusje een lesje te leren.

6. Beach Boy Bingo
DJ neemt deel aan een radiowedstrijd en wint een avond met de Beach Boys. Ze mag echter slechts één andere persoon meenemen. En dat terwijl zowel Danny, Jesse als Joey fan zijn van de Beach Boys. Danny is gekwetst wanneer DJ voor Jesse kiest. Als DJ dit ontdekt wil ze zelf plots niet meer mee en zegt ze dat Danny en Jesse samen moeten gaan. De Beach Boys staan al aan de deur te wachten terwijl de hele familie aan het discussiëren is over wie nu met hen meegaat.

7. Joey Gets Tough
Wanneer Joey een avond op de meisjes moet passen, profiteren DJ en Stephanie van Joey’s zachtmoedigheid. Ze krijgen hem zo ver dat ze laat mogen opblijven om naar een concert van Tiffany te kijken. Wanneer Danny thuiskomt en ziet dat DJ en Stephanie nog wakker zijn, maakt hij zich kwaad op Joey en zegt hij dat Joey niet streng genoeg is voor de kinderen. Joey neemt zich voor om voortaan strenger op te treden. Als DJ de dag erna zonder verwittiging een uur later naar huis komt, besluit hij dan ook om haar zwaar te straffen. Ze krijgt een weekend huisarrest. DJ kan hier niet mee lachen, want net dat weekend heeft ze een belangrijk karatetornooi waarvoor ze al maanden traint.

8. Triple Date
Danny heeft een vrouw – Denise − leren kennen in de supermarkt. Hij nodigt haar uit voor een etentje bij hem thuis en zij brengt twee vriendinnen mee voor Jesse en Joey. Maar Denise blijkt een ex-vriendin te zijn van Jesse en ze kan hem maar niet vergeten. Danny is dan ook erg gekwetst wanneer hij ontdekt dat ze deze avond ziet als een kans om terug samen te komen met Jesse. Ondertussen past DJ op Stephanie en Michelle en dit verloopt niet vlekkeloos…

9. Our Very First Christmas Show
De familie Tanner reist op kerstavond naar Colorado voor een familiereunie. Stephanie is bang dat de kerstman haar niet zal vinden in Colorado en tekent daarom een kaart voor hem, waarop ze aanduidt waar ze zich zal bevinden op kerstochtend. Maar het vliegtuig moet door het slechte weer een tussenlanding maken en het kan niet opnieuw opstijgen totdat de sneeuwstorm voorbij is. Het gevolg is dat ze Kerstmis moeten doorbrengen in de bagageruimte van een luchthaven. Stephanie is van streek omdat de kerstman haar nu zeker niet zal vinden en DJ omdat de koffer met de cadeautjes verdwenen is.

10. Middle Age Crazy
Stephanie ondervindt dat ze als middelste kind maar weinig aandacht krijgt. Danny maakt een videofilmpje over de schattige Michelle en Jesse en Joey helpen DJ bij een schoolproject. Niemand heeft oog voor Stephanie die zopas haar hoelahoeprecord gebroken heeft. Ze is het beu om genegeerd te worden en besluit om met haar vriend Harry te trouwen, zodat ze het huis uit kan.

11. A Little Romance
Wanneer DJ hoort dat Michael haar leuk vindt, is ze helemaal in de wolken. Ze spreken met elkaar af en besluiten om vriendje en vriendinnetje te worden. Maar een aantal dagen later vertelt Michael aan DJ dat hij liever het vriendje wil zijn van Kathy Santoni, omdat zij mooi is. DJ is erg gekwetst en wanneer Danny, Jesse en Joey met haar proberen te praten, maken ze het alleen maar erger. Danny, Jesse en Joey laten zich voor het goede doel veilen als afspraakjes. Jesse wordt voor 1700 dollar verkocht aan Becky.

12. Fogged In
Jesse en Joey hebben de hele nacht gewerkt aan een reclamejingle. Wanneer Jesse ontdekt dat DJ en Kimmy de band met de jingle hebben gebruikt om hun eigen gezang op te nemen, is hij dan ook razend. Achteraf heeft hij spijt dat hij zo is uitgevlogen tegen DJ en hij besluit om het goed te maken. In plaats van er met haar over te praten, koopt hij haar een drumstel. DJ is hier heel blij mee, maar Danny niet.

13. Working Mothers
Jesse en Joey hebben zoveel succes met hun reclamejingles dat hun baas hen een vaste en voltijdse baan aanbiedt. Ze krijgen zelfs een eigen kantoor. Jesse en Joey aanvaarden de job, maar eenmaal thuisgekomen zijn DJ en Stephanie allesbehalve blij met het nieuws. Nu zal er immers niemand meer thuis zijn om na school en in de vakanties voor hen te zorgen. Joey en Jesse hadden hier niet aan gedacht en komen voor een enorm dilemma te staan.

14. Little Shop Of Sweaters
DJ krijgt voor Valentijnsdag de koningsblauwe trui, die ze al heel lang wilde, cadeau. Ze kan het niet laten om hem onmiddellijk aan te doen voor school. Wanneer ze hem tijdens de pauze uitdoet om deel te nemen aan een partijtje voetbal, rijdt de tuinman met zijn grasmaaier over haar trui. Van haar mooie trui schieten alleen een paar koningsblauwe vodden over. Ze is bang om het tegen Danny te zeggen, want ze wil zijn Valentijnsdag niet verpesten. Daarom gaat ze met Kimmy en Stephanie naar de winkel om een nieuwe koningsblauwe trui te kopen. Hij is echter zo duur dat ze hem niet kan betalen. Stephanie interpreteert het bordje 'koop nu, betaal later' verkeerd en steelt de trui om haar grote zus te helpen.

15. Pal Joey
Nu Joey steeds meer met Jesse optrekt, voelt Danny zich buitengesloten. Hij probeert weer meer aandacht te krijgen van zijn beste vriend en dit leidt tot ruzie.Uiteindelijk komt Joey tot het besef dat hij hun vriendschap heeft verwaarloosd en ze gaan samen hun ‘vriendschapspact’ opgraven. Ze besluiten hun pact te vernieuwen en Jesse erin op te nemen.

16. Baby Love
Becky's zus Connie komt op bezoek en ze heeft haar zoontje Howie meegebracht. Michelle en Howie worden beste vriendjes en wijken niet meer van elkaars zijde. Wanneer het tijd is voor Connie en Howie om weer naar Nebraska te vertrekken, blijft Michelle met een gebroken hart achter. De familie probeert om haar op te beuren, maar tevergeefs…

17. El Problemo Grande De DJ
DJ is boos omdat de leerkracht Spaans haar een D gegeven heeft. Ze vraagt aan haar vader of hij met haar wil gaan praten. Danny doet dit, maar de vonken springen over tussen hem en de lerares. Danny vergeet met haar te praten over het slechte cijfer van DJ en ze kussen elkaar voor de ogen van DJ en haar klasgenootjes. DJ is boos op Danny, omdat hij de kant van de lerares gekozen heeft en omdat ze nu geplaagd wordt in de klas.

18. Goodbye, Mr. Bear
Tijdens de grote lenteschoonmaak zoeken Stephanie en DJ uit met welk speelgoed ze niet meer spelen, om dit aan een goed doel te schenken. Wanneer Mr. Bear, het favoriete knuffeldier van Stephanie, nergens meer te vinden is, vreest Joey dat hij per ongeluk ook de beer heeft weggegeven. Ondertussen maakt Jesse een zootje van de keuken, nadat hij per ongeluk een handvat afbreekt.

19. Blast From The Past
Joey krijgt een telefoontje van Patty. Zij was zijn grote liefde op de middelbare school, maar ze heeft hem zonder uitleg laten staan voor een andere jongen. Joey nodigt Patty uit om eens langs te komen, maar Danny is hier niet blij mee. Hij is bang dat Joey opnieuw gekwetst zal worden door Patty.

20. I'm There for You, Babe
Jesse neemt te veel hooi op zijn vork, wanneer hij belooft om met Joey aan een jingle te werken, koekjes te bakken voor Stephanie, DJ's voetbalteam te coachen, Michelle’s speelgoedje te maken, naar Danny’s auto te kijken én met Becky naar een huwelijksfeest te gaan. En dat allemaal op één dag!

21. Luck Be A Lady 1
De familie Tanner reist naar het Tahoe Meer, waar Danny en Becky opnames doen voor Wake Up San Francisco in het Ali Baba Casino. Terwijl Joey een pot muntjes gaat halen, spelen DJ en Stephanie stiekem op zijn gokautomaat en ze winnen de jackpot. Maar als minderjarigen mogen ze niet gokken en daarom probeert Joey het geld op te strijken. Jesse is jaloers wanneer Becky veel aandacht besteedt aan Todd Masters, een filmster die te gast is in Wake Up San Francisco. Hierdoor krijgt het koppel een heftige ruzie.

22. Luck Be A Lady 2
Na het bijleggen van hun ruzie, heeft Jesse Rebecca ten huwelijk gevraagd. Ze willen nog binnen het uur trouwen in de huwelijkskapel van het casino en dit zonder iets te zeggen aan de familie. Maar dat is buiten DJ en Stephanie gerekend, die besluiten uit te zoeken waarom Jesse en Becky zich zo vreemd gedragen.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1 beeld ziet er gezien zijn leeftijd redelijk goed uit, met natuurlijk ogende kleuren. Sommige beelden ogen soms wel wat soft en af en toe duikt er wat filmgrain op. Verder zijn er ook enkele digitale compressiefoutjes aanwezig, maar nergens echt dramatisch. De Engelse Mono-track klinkt beperkt, maar de dialogen zijn goed te verstaan.

EXTRA'S
Op de vierde disc staan twee special features. De eerste is het 'Full House Trivia Challenge'-spel, waarbij een vijftal vragen worden gesteld over de afleveringen van het tweede seizoen met daarbij telkens een foto die stukje bij beetje wordt onthuld. Wanneer je het antwoord denkt te weten, selecteer je de pijl en zo kom je op een pagina terecht met antwoordalternatieven. Nadat je een antwoord hebt gekozen, krijg je de volledige foto te zien met feedback over het gegeven antwoord. Aan het einde van de vragenreeks bepaalt de Fan Meter je graad van Full House-kennis op basis van de juistheid van de antwoorden en de snelheid waarmee deze gegeven werden. Bij het opnieuw doorlopen van de Trivia Challenge variëren de vragen lichtjes. De tweede extra heeft de titel 'Full house Rules Of Parenting' gekregen en het betreft een nogal chaotische compilatie die amper vier minuten duurt. Deze extra's laten ons nogal op onze honger zitten.

CONCLUSIE
De mensen bij wie de box van seizoen 1 in de smaak viel, zullen ook aan dit tweede seizoen heel wat plezier beleven. Aan de afleveringen dan toch, want extra's zijn quasi onbestaande.


coverStudio: Warner

Regie: Peter Baldwin, John Bowab, Lee Shallat Chemel, Bill Foster, Jeff Franklin, Tom Rickard, Jack Shea, Steve Zuckerman, Joel Zwick
Met: Bob Saget, John Stamos, Dave Coulier, Candace Cameron, Jodie Sweetin, Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen

Film:
8,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
AL

Speelduur:
545 min. min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931724180


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Hongaars Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Hongaars, Arabisch, Engels CC, Duits CC
Extra's:
Full House Rules of Parenting,
Full House Trivia Challenge

Andere recente releases van deze maatschappij