:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SO LITTLE TIME 4 - HANGIN' OUT
SO LITTLE TIME 4 - HANGIN' OUT
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-08-03
ACHTERGROND
De meesten onder ons kennen de tweelingzusjes Mary-Kate en Ashley Olsen van de immer herhaalde familieserie Full House, waarin ze samen de kleine Michelle vertolkten. Toen ze 15 jaar waren creëerde hun productiemaatschappij Dualstar de jeugdserie So Little Time om hun succes op het kleine scherm nogmaals te beproeven. De serie werd echter met weinig enthousiasme onthaald en zelfs de Olsenfans hadden al beter van hen gezien. Ondertussen zijn de meisjes volwassen vrouwen geworden en proberen ze het uitbouwen van een serieuze acteercarrière te combineren met hun universitaire studies en het runnen van hun bloeiende bedrijf Dualstar.

SERIE
Chloë (Ashley Olsen) en Riley Carlson (Mary-Kate Olsen) wonen in Malibu bij hun moeder Macy (Clare Carey), die een succesvol modeontwerpster is. Manuelo (Taylor Negron), de bediende, woont bij hen in. Buurjongen Larry (Jesse Head) – die smoorverliefd is op Riley – en supermodel Teddy (Natashia Williams) komen ook vaak binnenvallen bij de Carlsons. Vader Jake (Eric Lutes) woont in een caravan, omdat hij tijdelijk gescheiden is van Macy.

Na de eerste drie dvd's weten we dat we van So Little Time niet meer moeten verwachten dan flinterdunne verhalen, loze humor en oppervlakkige dialogen. Ook bij de afleveringen van volume vier ligt het niveau even laag.

AFLEVERINGEN
De afleveringen zijn verdeeld over 4 dvd's, gerangschikt naar thema en dus niet in chronologische volgorde (de volgorde waarin ze uitgezonden werden). Volume 4: Hangin' Out bevat opnieuw zes afleveringen. We zetten ze even op een rij, met telkens een korte synopsis. Tussen haakjes staat het nummer van de chronologische volgorde.

You've Got Mail (6):
Riley en Chloë moeten elk 15 uur diensverlening verrichten. Chloë moet een oude man gezelschap houden en Riley moet samen met Larry afval opruimen langs de snelweg. Macy krijgt een e-mail van haar vroegere vlam. Hij stelt voor om eens af te spreken en Macy ziet dit als een tweede kans om eindelijk iets met hem te beginnen. Ze twijfelt even of ze dit wel mag doen, maar Teddy overtuigt haar om ervoor te gaan. Jake komt er echter achter wanneer hij stiekem haar e-mail leest.

The Massage (16):
Chloë komt erachter dat ze gevoelens heeft voor Lennon en ze besluit om hem mee uit te vragen, maar hun gesprekken worden keer op keer verstoord. Riley heeft last van een stijve nek en laat zich op aanraden van Larry onder handen nemen door de masseuse Willow. Ze raakt echter al snel verslaafd aan de massages en geeft er handenvol geld aan uit.

Larrypalooza (23):
Wanneer Riley en Chloë horen van de 'War of the Bands' wedstrijd in hun school, voelen ze zich direct geroepen om deel te nemen. Riley speelt gitaar en Chloë drumt. Ze gaan op zoek naar andere muzikanten om hun rockgroepje uit te breiden, maar de enige kandidaten zijn Larry en Randy, de grootste seut van hun school. Wanneer Tanya, een ouder meisje van op school, zich plots opwerpt als Larry's grootste fan, is Riley - tot haar eigen grote verbazing - stikjaloers.

The Flat Tire (20):
Riley en Chloë hebben hun voorlopig rijbewijs gehaald. Het idee dat ze hun dochters moeten leren rijden maakt Jake en Macy nerveus. Jake vindt hier echter een goede oplossing voor en schakelt rijinstructeur Ted in om rijlessen te geven aan de meisjes. Deze doet tijdens de lessen echter niet meer dan aan de telefoon ruzieën met zijn vrouw en het eerste oefenritje loopt dan ook danig uit de hand.

The Job (19):
De Carlson-zusjes dromen van een eigen auto. Wanneer ze zelf de helft van het geld voor een auto bij elkaar kunnen krijgen, belooft Macy om de rest te betalen. Ze gaan dan ook naarstig op zoek naar een job. Die vinden ze bij het lokale koffiehuis. Wanneer het geld niet zo vlot binnenstroomt als ze hadden gedacht, komt Riley op het idee om voorspellingen in de cakejes te stoppen om zo de zaken beter te doen draaien. Macy en Jake doen weer dingen samen en willen nog eens afspreken met een bevriend getrouwd koppel. De meerderheid van hun vrienden blijken echter reeds gescheiden te zijn.

The Volunteer (21):
Chloë raakt bevriend met een gepensioneerde dame. Wanneer Riley een aantal keer meegaat naar het bejaardentehuis om ook een grootouder te 'adopteren', sterft er telkens iemand. Zo geraakt ze er van overtuigd dat ze de 'Engel des doods' is. Ondertussen probeert Chloë haar nieuwe oma te koppelen aan Howard, een man die ook in het bejaardentehuis verblijft.

BEELD EN GELUID
Het beeld is uitgevoerd in het originele 1.33:1 formaat. Scherpte is voldoende, met af en toe een soft moment. Contrast en zwartniveau zijn prima en de kleuren hebben een natuurlijke look. Buiten wat filmgrain en edge-enhancement hebben we geen oneffenheden bemerkt. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt voldoende voor een serie als dit, met goed verstaanbare dialogen en prima weergave van de muziek.

EXTRA'S
Op deze disc zijn nergens extra's te bespeuren, zelfs geen pseudo-extra zoals de fotogalerij op volume één en twee. Dat verdient dus niet meer dan een nul op tien.

CONCLUSIE
De fans van So Little Time en de Olsentweeling kunnen hun dvd-collectie van de serie bij dezen vervolledigen. Extra's zijn ditmaal wel volledig afwezig, maar het beeld en geluid voldoet.


coverStudio: Warner

Regie: Rich Correll, Mark Cendrowski, Jean Sagal
Met: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Eric Lutes, Clare Carey, Taylor Negron

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
129 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931768313


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij