:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FAST SHOW, THE - DE COMPLETE SERIE 1
FAST SHOW, THE - DE COMPLETE SERIE 1
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-10-23
SERIE
The Fast Show ontsproot uit het brein van Charlie Higson en Paul Whitehouse. De komische reeks biedt een snelle aaneenschakeling van korte sketches en scènes die de liefhebbers van het genre zonder al te veel moeite aan het lachen zullen brengen. We zijn Warner dan ook bijzonder dankbaar voor de recent gelanceerde Comedy Collection. Sketch comedy biedt de makers het voordeel dat ze zich niet al te veel zorgen hoeven te maken over verhaallijnen en complexe personages. Dat probleem is eerder weggelegd voor de makers van dramareeksen en sitcoms. Daarnaast kan men zich ook heel makkelijk aanpassen aan mediatrends e.d. Helaas snijdt dat mes aan twee kanten, want het grote risico is dat het materiaal de tand des tijd niet goed doorstaat. Gelukkig toont The Fast Show dat het ook anders kan, want de reeks laat zich ook vandaag de dag nog goed smaken. Een voorwaarde is wel dat je enige affiniteit kunt opbrengen voor de wereld van de Britse komedie, die toch niet voor iedereen even toegankelijk blijkt te zijn. The Fast Show staat bol van parodieën op bekende Britse televisiereeksen zoals The Bill en films zoals The Untouchables. Natuurlijk is er ook een onophoudelijke stoet van hilarische typetjes. De eerste serie bestaat uit 6 afleveringen. Zo nu en dan valt een grap wel eens door de mand, maar gelukkig blijft dat tot een minimum beperkt.

BEELD EN GELUID
De 1.33:1 transfer biedt een acceptabele beeldkwaliteit. Voor het eerste seizoen moeten we al meer dan 10 jaar terug in de tijd en aangezien we hier met een doodgewone televisiereeks te maken hebben, laat zich dat ook merken. De sketches werden onder verschillende omstandigheden opgenomen en dat resulteert in een wisselende kwaliteit. Het beeld is vrij scherp, maar er is dan ook behoorlijk wat edge enhancement aanwezig. De transfer is ook niet geheel vrij van beschadigingen en bepaalde scènes vertonen behoorlijk wat grain. De kleuren zijn niet de meest levendige die we al gezien hebben, maar over het algemeen komen ze vrij natuurlijk over. De Dolby Surround 2.0-geluidstrack kwijt zich aardig van zijn taak en zorgt voor een duidelijke weergave van de dialogen. Gezien het bronmateriaal, hoeft het je ook niet te verbazen dat er weinig dynamiek inzit, maar dat hoeft hier ook niet.

EXTRA'S
Wonder boven wonder bevat deze uitgave ook wat bonusmateriaal. Jammer genoeg beperkt zich dat tot een aantal interviews met de protagonisten: Paul Whitehouse, Charlie Higson, Arabella Higson, Mark Williams en Simon Day. De totale duurtijd daarvan bedraagt ongeveer 32 min. Daardoor krijg je toch een interessant zicht op de achtergrond van de reeks, hoe ze werd gemaakt en hoe de verschillende personages tot stand kwamen.

CONCLUSIE
De complete serie 1 van The Fast Show is ongetwijfeld verplichte kost voor alle liefhebbers van Britse sketch comedy. Het zijn natuurlijk wel de eerste stappen van deze groep en dus zijn er hier en daar ook wat minder geslaagde grappen bij. Dankzij het snelle tempo ben je de missers gelukkig snel vergeten. De dvd biedt een redelijke beeld- en geluidskwaliteit en is zowaar voorzien van wat bonusmateriaal.


coverStudio: Warner

Regie: Arch Dyson
Met: Paul Whitehouse, Charlie Higson, Simon Day, Arabella Weir, Caroline Aherne

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994

Leeftijd:
AL

Speelduur:
180 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321932865400


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Interviews met de cast

Andere recente releases van deze maatschappij