:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FAST SHOW, THE - DE COMPLETE SERIE 2
FAST SHOW, THE - DE COMPLETE SERIE 2
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-10-24
SERIE
Bono Estente! Samen met de eerste serie brengt Warner ook de tweede serie van The Fast Show uit onder het label Comedy Collection. Net als zijn voorganger biedt de tweede serie een snelle aaneenschakeling van korte, komische sketches en scènes. Ditmaal gaat het om 7 afleveringen van ongeveer een half uur in tegenstelling tot de 6 afleveringen van het eerste seizoen. Een heleboel figuren uit de eerste reeks maken ook nu hun opwachting. Daaronder rekenen we Unlucky Alf, Ted & Ralph, de immer rochelende Bob Fleming, Professor Denzil Dexter, de kleermakers van Suit You, Ron Manager en Arthur Atkinson. Een bezoekje aan de Jaaaaaaaazzzzzzz Club en de geschifte bende van Channel 9 mag natuurlijk ook niet ontbreken. Great! Naast die gekende figuren, zijn er ook een aantal nieuwkomers zoals de Alcoholic Family, de Soppy Businessmen, Inspector Monkfish en ga zo maar door. Het blijkt de makers niet aan inspiratie te ontbreken en dat maakt van deze tweede serie eveneens een must voor liefhebbers van Britse sketch comedy.

BEELD EN GELUID
De 1.33:1 transfer vertoont weinig verschil met die van de voorgaande serie. De beeldkwaliteit varieert en maakt geen bijzonder indruk. Tekortkomingen zoals edge enhancement en beschadigingen blijven niet achterwege en ook de kleuren maken een wat doffe indruk. Gelukkig blijft het geheel toch goed bekijkbaar. De Dolby Surround 2.0-geluidstrack biedt weinig meer dan zijn visuele tegenhanger en zorgt voor een goede weergave van de dialogen. Hier en daar durft de lachband wat te overheersen.

EXTRA'S
In tegenstelling tot de eerste serie bevat de uitgave van de tweede serie geen bonusmateriaal.

CONCLUSIE
De complete serie 2 van The Fast Show vormt een meer dan geslaagde opvolger van zijn voorganger en hoort eveneens thuis in de collectie van mensen met een Brits gevoel voor humor. Het technische departement van deze dvd maakt weinig indruk en naar extra's hoef je niet op zoek te gaan. Gelukkig maakt het komische talent van de bende heel wat goed. Boutros Boutros-Ghali.


coverStudio: Warner

Regie: Mark Mylod, Sid Roberson
Met: Paul Whitehouse, Charlie Higson, Simon Day, Arabella Weir, Caroline Aherne

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
AL

Speelduur:
210 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321932867480


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij