:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FRESH PRINCE OF BEL-AIR, THE - SEIZOEN 4
FRESH PRINCE OF BEL-AIR, THE - SEIZOEN 4
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-11-22
SERIE
Tijdens het vierde seizoen van The Fresh Prince Of Bel-Air krijgen we een paar nieuwe gezichten te zien. Janet-Hubert Whitten die de rol van Vivian Banks voor haar rekening nam, verlaat de reeks. Zij is vervangen door Daphne Maxwell Reid, die een gelijksoortige vertolking neerzet. Vivian was vanaf het begin niet het sterkste personage en de aanwezigheid van Reid blijkt daar weinig aan te veranderen. Dat is ook de reden waarom deze verandering weinig impact heeft op de serie. Een ander nieuw gezicht is dat van Tyra Banks. Zij neemt een aantal afleveringen lang de gastrol van Jackie op zich. Jackie is een oude liefde van Will uit zijn tijd in Philadelphia. Banks brengt het er trouwens vrij goed vanaf. Vervolgens is er Karen Malina White die we een aantal keer aan het werk zien als de vrouw van Jazz. Het vierde seizoen brengt ons niet alleen een aantal nieuwe personages, maar ook een aantal nieuwe omgevingen. Carlton en Will vertrekken voor hun eerste jaar naar de universiteit van Los Angeles waar ze een baantje nemen bij de Peacock Stop, een boekenwinkel annex cafetaria. De verhaallijnen concentreren zich op de ontwikkeling van Ashley, de veranderingen in het leven van Carlton en Will, de ongelukkige dood van Trevor, het bezoek van Wills vader, een bezoek aan Philadelphia, de trouw van Jazz en nog veel meer.

AFLEVERINGEN
1. Where There's A Will, There's A Way (Deel 1)
Voor de start van het nieuwe academiejaar nemen Will en Carlton hun intrek in hun nieuwe stulpje. Carlton heeft een avondje gepland met de vrouw van zijn dromen, Jackie, maar dat avondje wordt al snel verstoord door een stel feestgangers.

2. Where There's A Will, There's A Way (Deel 2)
Will vertelt Carlton het schokkende nieuws dat Jackie een oude vriendin van hem is uit Philadelphia. De twee kemphanen worden uit hun appartement gezet en Hilary vraagt Trevor om een "speciaal" huwelijksaanzoek.

3. All Guts, No Glory
Will kiest eieren voor zijn geld en schrijft zich in voor een reeks makkelijke cursussen op de universiteit. Hij geeft zich echter ook op voor een uitdaging: de cursus filosofie. Hij heeft zijn oog immers laten vallen op een meisje.

4. Father Of The Year
Will moet een dagje babysitten op Nicky en hij ontdekt al snel de voordelen daarvan. Hij is plots bijzonder populair bij de vrouwen op de campus. Daarvoor moet hij zich wel voordoen als een alleenstaande vader.

5. It's Better To Have Loved And Lost It...
Nadat Wills vrienden de draak steken met Carlton omdat hij nog maagd is, daagt Miss Right op. Carlton is meteen verkocht. Ondertussen onthult Geoffrey een geheim.

6. Will Goes A-Courtin'
Als Philip Will en Carlton vervolgt voor onbetaalde huur, vertellen de jongens twee verschillende versies van de feiten. Geen van beide blijkt de volledige waarheid te zijn.

7. Hex And The Single Guy
Hilary doet een beroep op een helderziende die een séance regelt om te communiceren met de doden. Op die manier hoopt Hilary zich voor eens en voor altijd over de dood van Trevor te kunnen zetten.

8. Blood Is Thicker Than Mud
Will en Carlton proberen toegang te krijgen tot een Afro-Amerikaanse studentenvereniging. Will valt meteen in de smaak, wat niet gezegd kan worden van Carlton.

9. Fresh Prince After Dark
Will zegt een afspraakje met Jackie af om Hilary te vergezellen naar een receptie in het Playboy Mansion. Daar zullen een aantal weerpresentatrices gefotografeerd worden voor het blad.

10. Home Is Where The Heart Attack Is
Will voorziet Philip van junk food als die op dieet moet. Als Philip een hartaanval krijgt, voelt Will zich enorm schuldig.

11. Take My Cousin -- Please
Wills prestaties aan de universiteit laten te wensen over. Hij hoopt zijn cijfers op te krikken door een recent gescheiden professor te koppelen aan Hilary. Niet meteen zijn beste idee, zo blijkt al snel.

12. You've Got To Be A Football Hero
Will vliegt in de drank om zijn mannelijkheid te bewijzen in de strijd met een gespierde footballheld die punten wil scoren bij Jackie. Zijn verenigingsbroeders laten de dronken Will achter op het kerkhof waar het blijkt te spoken.

13. 'Twas The Night Before Christening
Vivian belooft het meterschap over haar kind aan haar twee zussen. Ondertussen probeert Will een optreden van Boyz II Men te regelen voor Nickys doop.

14. Sleepless In Bel-Air
Will betaalt de prijs voor het uitstellen van zijn studies en Ashley betaalt de prijs voor het niet respecteren van de avondklok tijdens haar eerste afspraakje.

15. Who's The Boss
Carlton neemt het over als manager van de Peacock Stop en een "I Hate Hilary"-nieuwsbrief voorspelt stormachtige tijden.

16. I Know Why The Caged Bird Screams
Will en Jazz stelen een beeld uit een rivaliserende school, maar de school onderneemt een tegenactie. Ze ontvoeren de mascotte van ULA, Carlton de trotse pauw.

17. When You Hit Upon A Star
Will bevindt zich in hogere sferen als hij gaat stappen met een popster.

18. Stop Will! In The Name Of Love
Een dubbel afspraakje met Valentijn veroorzaakt de nodige problemen. Will behandelt Ashley als een klein kind. Ahsley op haar beurt eist r-e-s-p-e-c-t.

19. You'd Better Shop Around
Will kan aan de slag bij een autoverkoper die hem bovendien overhaalt om zijn studies stop te zetten.

20. The Ol' Ball And Chain
Jazz besluit te trouwen met een meisje uit de gevangenis dat avances maakt bij Will.

21. The Harder They Fall
Een overbeschermende vader neemt Will mee op een vliegreisje om te vermijden dat Wills relatie met zijn dochter de "verkeerde" kant uitgaat.

22. M Is For The Many Things She Gave Me
Een oude vlam van Philip brengt hem samen met haar dochter een bezoekje. De dochter laat haar oog vallen op Will.

23. Mother's Day
Het kersvers getrouwde koppel Jazz en Jewel probeert een gezin te stichten, maar het ziet ernaar uit dat ze de hulp van Will nodig hebben. Phil dringt er bij de kinderen opaan om Vivian attente geschenken te geven voor Moederdag.

24. Papa's Got A Brand-New Excuse
Wills vader Lou daagt plotseling op. Phil en Vivian hebben het niet op hem begrepen omdat hij Will en Vy destijds in de steek heeft gelaten.

25. For Sale By Owner
Een vreemde doet een genereus bod op het landgoed van de Banks. Het gezin haalt herinneringen op over de goede tijd die ze er hadden.

26. The Philadelphia Story
Will keert terug naar Philadelphia om er belachelijk gemaakt te worden door zijn oude vrienden. Ze dagen hem uit om te trainen en zijn reputatie als schrikscheet ongedaan te maken.

BEELD EN GELUID
De beeldtransfer behoudt het oorspronkelijke 1.33:1-formaat, maar biedt een wat matige beeldkwaliteit. Het beeld komt niet zo scherp over en ook met de kleuren lijkt er iets niet te kloppen. Dat valt vooral op bij felle rode kleuren waar we sporen van color bleeding vaststellen. Ook edge enhancement doet hier zijn ongewenste intrede. Het geheel is zeker bekijkbaar, maar verbleekt duidelijk t.o.v. de huidige standaard. De Dolby Surround 2.0-geluidstrack brengt het er een tikkeltje beter vanaf en levert een duidelijke weergave van de dialogen. Het resultaat is een aanvaardbare geluidskwaliteit die geen speciale indruk maakt en eveneens verbleekt t.o.v. wat we tegenwoordig gewend zijn.

EXTRA'S
Ditmaal zijn er geen extra's.

CONCLUSIE
Het vierde seizoen van The Fresh Prince Of Bel-Air verandert weinig aan onze conclusie bij de bespreking van het vorige seizoen. De reeks heeft goede tijden gekend, maar is ondertussen voorbijgestreefd. Ze valt dan ook te mager uit in vergelijking met meer tijdloze sitcoms zoals Cheers, Frasier en Seinfeld. De beeld- en geluidskwaliteit van deze release blijven middelmatig en er is ditmaal geen bonusmateriaal voorzien. Deze box lijkt ons dan ook eerder weggelegd voor de absolute fans van de serie.


coverStudio: Warner

Regie: Madeline Cripe, Shelley Jensen, Chuck Vinson, Maynard C. Virgil I
Met: Will Smith, James Avery, Daphne Maxwell Reid, Alfonso Ribeiro, Karyn Parsons, Tatyana Ali, Joseph Marcell

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1993

Leeftijd:
AL

Speelduur:
572 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931808637


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij