:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FULL HOUSE - SEIZOEN 3
FULL HOUSE - SEIZOEN 3
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-01-10
SERIE
Danny Tanner (Bob Saget) heeft de handen vol met de opvoeding van zijn drie dochters: DJ (Candace Cameron), Stephanie (Jodie Sweetin) en Michelle (Mary-Kate en Ashley Olsen). Gelukkig wonen zijn beste vriend Joey (Dave Coulier) en schoonbroer Jesse (John Stamos) bij hem in om wat te helpen. Bovendien zijn Jesse's lief Becky (Lori Loughlin) en DJs beste vriendin Kimmy (Andrea Barber) kind aan huis. Wanneer de Tanner-familie er ook nog eens een hond bij neemt, is het huis dus inderdaad goed gevuld!

Tegen het derde seizoen was Full House een dikke kijkcijferhit geworden. Het belangrijkste verschil met de voorgaande seizoenen is de grotere bijdrage van de kleine Michelle. Mary-Kate en Ashley bereiken in dit seizoen het toppunt van hun schattigheid en nemen - dankzij hun verder gevorderde taalontwikkeling - een groot deel van de humor voor hun rekening. Naarmate de personages Stephanie en DJ opgroeien komen er ook steeds andere themas aan bod.

AFLEVERINGEN
1. Tanner's Island
Jesse en Joey wonen al twee jaar bij de Tanners. Om dit te vieren heeft Danny voor de hele familie een reisje naar Hawa geboekt. Bovendien heeft hij alle activiteiten vastgelegd in een strak reisschema, wat niet naar de zin is van de anderen. Wanneer ze bij een boottochtje verkeerd varen en op een verlaten eiland terechtkomen, maakt de fijne familiesfeer helemaal plaats voor geruzie.

2. Back-to-School Blues
DJ heeft erg uitgekeken naar de eerste schooldag, want het wordt haar eerste dag op de middelbare school. Stephanie is bang omdat ze nu niet langer samen met haar grote zus op school zit. Dit blijkt echter in haar voordeel uit te draaien. DJ's eerste dag verloopt minder goed. Ze wordt uitgelachen met haar outfit en besluit dan maar om zich de volgende dag wat meer 'volwassen' te kleden...

3. Breaking Up Is Hard To Do
Becky en Jesse krijgen een fikse ruzie, omdat ze elkaars hobby's maar niks vinden. Ze besluiten dan maar om een punt achter hun relatie te zetten, aangezien ze zo weinig gemeen hebben met elkaar. DJ is bang om Becky te verliezen als vriendin en schakelt de hulp van Stephanie in om het koppel te herenigen. Ondertussen probeert de hele familie aan Michelle de waarde van het delen te leren.

4. Nerd For A Day
Wanneer Jesse erachter komt dat Stephanie haar klasgenoot Walter geplaagd heeft, zet hij haar ertoe aan om zich bij Walter te verontschuldigen. Dit leidt er echter toe dat Walter Stephanie voortaan als zijn vriendinnetje ziet. Walter vertelt dit aan hun klasgenootjes en plots wordt Stephanie zelf het middelpunt van de plagerijen. DJ moet voor school een opstel schrijven en kiest de dagelijkse activiteiten van Michelle als onderwerp.

5. Granny Tanny
Danny's moeder Claire komt op bezoek. Sinds haar pensioen voelt ze zich nutteloos en daarom vraagt Danny aan de rest van de familie om haar het gevoel te geven dat ze onmisbaar is. Dit plan draait helemaal verkeerd uit, wanneer Claire beslist om bij de Tanners te blijven wonen. Michelle krijgt voor het eerst een echt bed, nadat ze erin slaagde om uit haar kinderbedje te ontsnappen.

6. Star Search
Danny vindt een oude videoband terug, waarop hij met Joey een talkshow opvoert. Op deze band geeft Joey zichzelf 10 jaar om het te maken als stand-up komiek. Joey kijkt naar de datum op de videoband en ontdekt zo dat de deadline over 2 weken verloopt. Danny besluit om zijn beste vriend te helpen met het nastreven van zijn droom en schrijft hem in voor de talentenjacht Star Search.

7. And They Call It Puppy Love
De verdwaalde hond Minnie komt terecht in de tuin van de Tanners. Joey en de kinderen zijn meteen verkocht en willen de hond houden, maar Danny en Jesse zien het niet zitten om een hond in huis te halen. De Tanners vinden de eigenaar van Minnie en kunnen haar dus niet houden, maar vr ze wordt opgehaald bevalt ze van een resem puppy's. De familie mag er eentje houden als dank voor de goede opvang van Minnie. Danny bezwijkt voor de schattige puppysnuitjes en aanvaardt het aanbod.

8. Divorce Court
DJ is het beu om haar kamer te delen met haar kleinere zus Stephanie. Dit leidt tot ruzie tussen de zusjes, waarop Stephanie haar bed naar Michelle's kamer verplaatst. Danny vindt dit geen goed idee en organiseert een soort van rechtzaak in de woonkamer, met Jesse en Joey als advocaten van de twee partijen. Ondertussen hebben de drie mannen een weddenschap afgesloten met elkaar. Elk van hen beweert namelijk de meest atletische van de drie te zijn en om dit te bewijzen nemen ze het op de loopbaan tegen elkaar op.

9. Dr. Dare Rides Again
Jesse ziet voor het eerst in drie jaar zijn beste vriend Pete terug. Samen halen ze herinneringen op, vooral aan de tijd waarin Jesse alles aandurfde en bekend stond als 'Dr. Dare'. Wanneer Pete zich laat ontvallen dat Jesse nu een zacht eitje geworden is, neemt Jesse dit op als een belediging en hij springt prompt op zijn motor om een levensgevaarlijke stunt uit te voeren.

10. The Greatest Birthday On Earth
Michelle telt de dagen af naar haar derde verjaardag, want op die dag wordt er een heus circusfeestje georganiseerd voor haar. Op de langverwachte dag moet Jesse eerst nog naar de garage om Dannys auto te laten maken en hij neemt Michelle en Stephanie mee. Wanneer de auto herstelt is, gaan ze nog snel naar het toilet. De garagehouder heeft hier geen weet van en sluit de garage af, met als gevolg dat de drie opgesloten zitten. Ondertussen begint thuis het circusfeestje, zonder Michelle

11. Aftershocks
Een recente aardbeving heeft Stephanie bang gemaakt. Ze wil niets anders meer dan bij haar vader zijn en panikeert wanneer hij haar alleen laat. Danny begrijpt niet wat er aan de hand is en op aanraden van Jesse en Joey gaat hij met haar naar een kinderpsychiater. DJ heeft een andere reden om te panikeren, want zij krijgt een paar dagen voor de opvoering van het schooltoneelstuk haar eerste puist.

12. Joey and Stacy And... Oh, Yeah, Jesse
Joey wordt verliefd op n van Jesse's achtergrondzangeressen, Stacy, en deze gevoelens zijn wederzijds. Stacy vindt dat Jesse veel te bazig is ten opzichte van Joey en bij het bedenken van reclamespots steeds zijn eigen ideen doordrijft. Ze spoort Joey aan om assertiever op te treden. Wanneer Jesse's concept voor de reclamecampagne wordt afgewezen, grijpt Joey dan ook zijn kans. Samen met Stacy stelt hij zjn idee voor en dit wordt wel aangenomen. Jesse voelt zich verraden.

13. No More Mr. Dumb Guy
Becky is uitgenodigd op een cultureel feestje en vraagt aan Jesse om haar te vergezellen. Deze weigert, omdat hij helemaal niets weet over cultuur. Maar wanneer hij ontdekt dat haar favoriete professor van op de universiteit met haar meegaat, besluit hij om haar achterna te gaan. Hij studeert eerst nog snel een aantal intelligente zinnetjes in, zodat hij indruk kan maken op de slimme vrienden van Becky. Dit wordt echter niet zo'n succes.

14. Misadventures In Baby-Sitting
DJ wil een eigen telefoonlijn om ongestoord te kunnen praten met haar vriendinnen. Van haar vader moet ze het geld hiervoor zelf verdienen en daarom neemt een babysitbaantje aan bij de buren. Het jongetje op wie ze moet passen is echter alles behalve een lieverdje. Ondertussen organiseren de mannen thuis een pokeravondje. Danny transformeert zich voor de gelegenheid tot 'Dirty Dan'. Jesse en Becky hebben een meningsverschil over de plaats waar ze Kerstmis zullen vieren.

15. Lust In The Dust
Danny heeft problemen om een goede vriendin te vinden, want hij vindt wel iets mis aan elke vrouw. DJ en Stephanie denken de perfecte vrouw voor hem gevonden te hebben: Karen, de danslerares van Stephanie. Ze proberen haar te koppelen aan Danny. Met succes, want de twee gaan op date. Het afspraakje eindigt voor Danny echter opnieuw met een teleurstelling wanneer hij op Karens appartement komt.

16. Bye, Bye Birdie
Michelle gaat voor het eerst naar de kleuterschool. Ze heeft erg naar deze dag uitgekeken, maar ze laat de vogel van de kleuterklas wegvliegen en daarom wil niemand haar vriendje zijn. Ze wil nooit meer terug gaan naar de kleuterklas. Stephanie kan het niet laten om het dagboek van DJ te lezen. Wanneer ze per ongeluk het slot van het dagboek kapot breekt, ziet het ernaar uit dat ze betrapt zal worden.

17. Thirteen Candles
De dertiende verjaardag van DJ is eindelijk aangebroken! Thuis organiseert ze een verjaardagsfeestje met al haar vrienden en vriendinnen. Ook Kevin, op wie ze stiekem verliefd is, is uitgenodigd. DJ durft hem niet ten dans te vragen en daarom stookt Kimmy de rest op om bij het kusspelletje 'Spin the Bottle' ervoor te zorgen dat DJ en Kevin elkaar moeten kussen. Ze staan op het punt om elkaar te kussen, wanneer Danny, Jesse en Joey het feest verstoren. Ze hadden namelijk alles horen gebeuren. DJ is woedend, omdat de mannen haar verjaardag verpest hebben.

18. Mr. Egghead
Joey mag auditie doen om de nieuwe Mr. Egghead te worden in de populaire wetenschapsshow voor kinderen. Stephanie en haar klasgenootjes zijn het publiek van dienst. Tijdens de opnames vraagt Joey aan Stephanie om hem te assisteren bij een experiment over energie. Door een mankement in de opstelling, eindigt Stephanie op de grond met een gebroken neus. Joey wordt dan ook geweigerd voor de rol. Stephanie is heel droevig, omdat ze nu met een gespalkte neus op de klasfoto moet.

19. Those Better Not Be The Days
Danny, Joey en Jesse vinden dat de meisjes hun hulp de laatste tijd te vanzelfsprekend vinden en nooit meer dankbaar zijn. Om hen een lesje te leren worden de rollen omgedraaid. De mannen worden de kinderen en de meisjes mogen de ouders spelen. Ze vinden dit een heel leuk idee, omdat ze nu hun zin mogen doen. Maar het addertje onder het gras is dat ze nu ook alle verantwoordelijkheden van een ouder moeten overnemen.

20. Honey, I Broke The House
Joey heeft een tweedehandsauto gekocht. Hij is er erg trots op en noemt haar 'Rosie'. En minpuntje aan de auto is een kleine kras op de motorkap. Om dit op te lossen gaat hij met Comet wandelen om een potje verf te gaan kopen. Stephanie krijgt de opdracht om op de auto te passen. Ze kruipt in de auto om te doen alsof ze een ritje maakt. Ze probeert om de radio aan te zetten, maar in plaats daarvan start ze de auto en zet ze hem in achteruit. Het gevolg daarvan is dat ze enkele seconden later met auto en al in de keuken staat...

21. Just Say No Way
DJ en Kimmy staan in voor de organisatie van het schoolbal. Voor dit schoolbal moeten de meisjes de jongens uitvragen, maar DJ durft Kevin niet op te bellen om het te vragen. Daarom doet Stephanie het stiekem in haar plaats. Wanneer de band voor het bal op het laatste moment afzegt, vraagt DJ aan Jesse om in hun plaats op te treden. Hij doet het op voorwaarde dat DJ voor een goede begeleidingsband zorgt. Dit blijkt uiteindelijk een fanfare te zijn. Later op de avond betrapt DJ Kevin en twee andere jongens op het drinken van bier. Ze wil hen tegenhouden en neemt het bier af. Op dat moment komt Jesse binnen. Hij denkt dat DJ aan het drinken is en gaat uit zijn dak. Wanneer ze de waarheid vertelt gelooft hij haar niet meer, omdat ze die week al een aantal keer gelogen heeft.

22. Three Men And Another Baby
De familie Tanner krijgen bezoek van Tony, de baby van de buren op wie ze een nachtje moeten passen. Tony is vooral rustig wanneer Jesse bij hem is en daarom is het vooral Jesse die zich met de baby bezighoudt. Michelle wordt jaloers, omdat ze nu minder aandacht krijgt. Ze is bang dat Jesse niet langer om haar geeft. Danny gaat met Comet voor het eerst naar de hondenschool.

23. Fraternity Reunion
Danny en Joey zijn uitgenodigd voor de reunie van hun studentenvereniging. Danny herinnert zich hoe hij tien jaar geleden het middelpunt van plagerijen werd, nadat hij hun mascotte liet stelen door een meisjesstudentenclub. Joey heeft een idee om deze fout recht te zetten, want deze vereniging organiseert ook een reunie. De mannen verkleden zich als vrouw om deze reunie bij te wonen, met als doel het terugstelen van hun mascotte. Ondertussen is Kimmy voor twee weken verbannen uit het huis van de Tanners, omdat ze samen met DJ de televisie heeft stukgemaakt.

24. Our Very First Telethon
'Wake Up San Francisco' organiseert een 24 uur durende televisiemarathon om geld in te zamelen voor het kinderziekenhuis. Danny en Becky moeten deze lange show opvullen en aan elkaar praten. Wanneer Becky naar huis is om wat te slapen en Danny op de set in slaap valt, is het aan de rest van de familie om voor het entertainment te zorgen.

BEELD EN GELUID
Het beeld, weergegeven in het originele 1.33:1 formaat, ziet er gezien zijn leeftijd behoorlijk uit. Sommige beelden ogen wat aan de softe kant en hier en daar komt er wat filmgrain voorbij, maar de kleuren zien er wel helder en natuurlijk uit. Verder hebben we enkele digitale compressiefoutjes en een kleine video-storing in "Our Very First Telethon" opgemerkt. De Engelse Mono-track klinkt weinig spectaculair, maar de dialogen zijn op hun beurt prima te verstaan.

EXTRA'S
Op de vierde disc vonden we 1 extraatje van amper 4 minuten lang. Het is een weinig waardevolle compilatie geworden van Joey's imitaties uit het derde seizoen. Dit is dan ook geen punten waard!

CONCLUSIE
De extra's zijn teleurstellend, maar de afleveringen worden elk seizoen beter. Voor de verzamelaars is dit uiteraard een waardevolle uitbreiding van hun Full House collectie.


coverStudio: Warner

Regie: Diversen
Met: Bob Saget, John Stamos, Dave Coulier, Candace Cameron, Jodie Sweetin, Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1989

Leeftijd:
AL

Speelduur:
586 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Hongaars Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
Joey's imitaties

Andere recente releases van deze maatschappij