:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 4.2
MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 4.2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2007-09-11
SERIE
Het eerste seizoen telt officieel gezien 16 afleveringen, bij het tweede werd dat verhoogd tot 28 en bij het derde seizoen deed men er nog eens 2 bij om aan 30 afleveringen te komen per seizoen. Nog was het niet genoeg, seizoen 4 bestaat uit maar liefst 32 afleveringen! Bovendien zendt men ook niet noodzakelijk elke week een nieuwe afleverin uit, waaruit volgt dat één seizoen McLeod's Daughters loopt van begin februari tot eind november.

We hebben met de hele DVDInfo redactie ondertussen al een reisje naar Australië op de kalender staan. Blijkbaar heeft men ginds niet enkel eucalyptusbomen maar ook geldbomen, zeer straf! Vooraleer u het zelf opmerkt: jazeker, de box van het eerste en tweede seizoen bevatten hier inderdaad elk 22 afleveringen, dat klopt. De indeling van de afleveringen om zeep helpen kost zeer weinig moeite (in tegenstelling tot het afleveren van een degelijke beeldtransfer).

In ieder geval zorgt deze quasi constante stijging in aantal afleveringen er wel voor dat de 8 schijfjes van dit seizoen (en dus de 4 in deze box) simpelweg propvol zitten. Maar wat zijn nu amper 32 afleveringen? (behalve dan genoeg kijkplezier voor een hele maand voor heel wat mensen) Wat Warner betreft was het alvast niet genoeg, want we waren nog maar net bekomen van dit 4e seizoen, toen onze Australische postpapegaai aangevlogen kwam met het de 2 volumes die het 5e seizoen vormen!

AFLEVERINGEN
17. Every Breath You Take
Stevie pakt de eerste studenten van de rodeoschool hard aan en die zijn daar niet zozeer van gediend. Ondertussen heeft één van de studenten een oogje op Kate, maar hij wordt al snel een stalker.

18. My Brother's Keeper
Kane zorgt voor spanningen tussen Nick en Alex, wanneer Alex het opneemt voor Kane die duidelijk niet gemaakt is voor het boerenleven. Stevie voelt zich dan weer aangetrokken tot Kane. Kate heeft het moeilijk om de ervaringen met Paul achter zich te laten, gelukkig kan ze rekenen op Dave.

19. Saturn Returns
Bedorven brood kan voor heel wat misverstanden zorgen, maar uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht: Tess behaalt haar certificaat voor organische landbouw, overwint haar vliegangst en zet haar relatie met Nick op het goede spoor. Ook Jodi en Stevie voelen vlinders in hun buik.

20. Friendly Fire
Kane zorgt ervoor dat de vriendschap tussen Alex en Stevie onder druk komt te staan. Luke’s goede bedoeling zorgen voor problemen bij Terry. Kate en Jodi gaan een concurrentiestrijd aan maar vinden uiteindelijk een beter oplossing.

21. Secrets And Lies
Tess is dolverliefd en wil Nick ten huwelijk vragen. Dan vertelt Dave haar dat Nick nog steeds iets heeft met Sally. Gelukkig heldert Nick dit misverstand snel op en vraagt hij Tess ten huwelijk. Ondertussen is ook Stevie tot over haren oren verliefd op Kane

22. For Love Or Money
Stevie krijgt af te rekenen met haar verleden en besluit om Drovers Run te verlaten en er samen met Kane van door te gaan, met het geld dat ze krijgt van haar opalen. Uiteindelijk blijft Stevie alleen achter met het geld, en krijgt ze van Tess een aanlokkelijk voorstel.

23. Dangerous Waters
Tess' nakende huwlijk zorgt voor paniekaanvallen wanneer ze schrik heeft om Nick te verliezen. Stevie voelt zich aan de kant gezet op Drovers en krijgt het aan de stok met Alex. Luke komt dan weer in de problemen wanneer hij een auto "leent".

24. Where There's Fire
Jodi is zeker van Luke's onschuld wanneer deze van een reeks brandstichtingen wordt verdacht. Ze is dan ook vastbesloten de echte dader te ontmaskeren. Stevie en Alex leggen eindelijk hun ruzie bij.

25. Trembling On The Brink
Na een lichte aardbeving wil Tess alle huwelijkstradities volgen, maar lukken doet dat niet echt. Stevie en Alex groeien dichter naar elkaar toe en Kate maakt Dave duidelijk dat ze geen kind meer is.

26. This Moment Forward
Alles verloopt vlot tot Liz en een kolonie vuurmieren de voorbereidingen van Tess en Nick's huwelijk danig in de war sturen. Niks kan hen echter tegenhouden en ze geven dan ook in het bijzijn van iedereen die hen dierbaar is hun jawoord.

27. Something To Prove
Stevie en Kate willen zichzelf zo graag bewijzen dat ze hun eigen fouten niet kunnen inzien. Luke en Jodi krijgen ruzie wanneer er jaloesie in het spel is en Alex wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen.

28. My House Is Your House
Het is voor de vrouwen niet gemakkelijk om te wennen aan een man in huis. Tess en Nick hebben hun eerste ruzie, Dave vreest voor zijn carrière en Luke heeft één en ander goed te maken met Jodi.

29. A McLeod Daughter
Jasmine's komst rakelt een oude liefdesgeschiedenis op. Alex helpt op zijn beurt Jasmine over een pijnlijke gebeurtenis uit haar verleden. Jodi denkt over haar relatie na door een tatoeage van Luke.

30. The Things We Do For Love
Jasmine wil haar verleden achter zich laten en een nieuw leven beginnen op Drovers. Haar drang naar haar oude leven is echter sterker. Tess is klaar voor kinderen, maar is Nick dit ook? Charlotte brengt het antwoord.

31. Love Interrupted
Wanneer Sally, hoogzwanger, toekomt op Drovers zijn de wittebroodsweken voor Tess en Nick voorbij. Hun relatie komt onder zware druk te staan. Stevie heeft ondertussen een geheime aanbidder die misschien toch niet zo geheim is...

32. Twice Bitten
Nu Kane bij Stevie is ingetrokken en Sally bij Tess en Nick inwoont, is de spanning om te snijden. Het wordt voor Tess allemaal te veel wanneer Sally bevalt van een gezonde zoon.

BEELD EN GELUID
Goede tot perfecte transfers zijn de nachtmerrie van iedere dvd-bespreker. Als het slecht is, moet een mens niet veel moeite doen om dat in geuren en kleuren aan te tonen, te illustreren en aan de kaak te stellen. Maar als het langs de andere kant bijna continu goed is, wat moet je dan blijven vertellen? Je kan toch onmogelijk rond de pot blijven draaien?

Net als het 1ste deel van dit seizoen, is ook de beeldtransfer van deze 16 afleveringen goed tot zeer goed te noemen. Af en toe wat grain of een paar artefactjes die op compressie wijzen, maar dan zijn we eigenlijk wel aan het muggeziften. Wat ons wel blijft opvallen is het zeer knappe kleurenpalet van de serie en de manier waarop deze accuraat op DVD gezet. Dat durft maar al te vaak toch eens een probleem zijn. De Dolby Surround 2.0-track is er nog steeds eentje uit een dozijn m.a.w. weinig spectaculiar, maar we hadden eigenlijk ook niks anders verwacht voor een dramaserie waarin je het toch vooral van de dialoog moet hebben. Loeiende koeien in 5.1 laten we liever over aan THX. (U kent ontgetwijfeld de trailer die we bedoelen)

EXTRA'S
Bij deze box krijgt u gratis het Suske & Wiske album Het Grote Gat. U weet wel, dat gat waar normaal gezien de extras zouden moeten staan voor deze release. Ook in het buitenland moet men het volledig zonder extra's stellen, op dat vlak moeten we ons dus toch al niet verwaarloosd voelen.

Voor alle duidelijkheid: u krijgt er uiteraard geen Suske & Wiske-album bij.

CONCLUSIE
De kans was bitter klein dat er bij de 2e helft van dit seizoen op technisch vlak wat zou mislopen. Beeld en geluid zijn nog steeds meer dan voldoende en de extra's blinken uit in afwezigheid. Verloren gegaan in De Post? Dat komt er dan van als je non-prior verstuurt hé!


cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Bridie Carter, Simmone Jade MacKinnon, Rachael Carpani, Aaron Jeffrey, Myles Pollard, Michala Banas, Brett Tucker

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
6

Speelduur:
720 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij