:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 5.2
MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 5.2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2007-09-13
SERIE
Na meer dan 120 afleveringen krijgen we de indruk dat de laatste dochter de serie binnenkort ook zal gaan verlaten, we durven ons ook niet echt uitspreken over de invloed die dat zal hebben op de serie. Langs de ene kant is de link met de premisse ver zoek, maar langs de andere kant zijn er uiteindelijk nog mogelijkheden zat. Probleem is dan natuurlijk wel de naam van de reeks: McLeod's Daughters... zonder een dochter? Misschien dat men er op zo'n moment misschien maar beter mee zou stoppen, in schoonheid eindigen noemt men dat dan. De lokroep van de dollars is in realiteit natuurlijk meestal sterker.

Dollars zijn er trouwens meer dan genoeg te verdienen met tv-series. Bij momenten is het eerder verbazingwekkend wat men met de beperkte middelen weet te doen. Dubbelafleveringen van een tv-serie beschikken veelal maar over een fractie van het budget van een even lange bioscoopfilm en toch zijn er meer dan genoeg voorbeelden van tv-series die de gemiddelde film ver overstijgen. Na de soms nogal melige of repititieve series uit de jaren '80 en begin jaren '90 (er bestaan uiteraard uitzonderingen, die series lopen soms nu nog), werden we vanaf de helft van de jaren '90 steeds meer getracteerd op prachtseries met de meest uiteenlopende onderwerpen.

Dankzij de overgang naar breedbeeld als de tv-standaard, krijgt de cinematograaf ook meer en meer de kans om zich visueel uit te leven, want hoe je het ook draait of keert: een landschap in breedbeeld heeft toch net dat ietsjes extra ? De term adembenemend is dan meestal niet veraf.

We zijn alvast benieuwd wat er in het 6e seizoen van McLeod's Daughters zal gaan gebeuren...

AFLEVERINGEN
17. Heart Of Gold
De plannen van Regan vormen een bedreiging voor Drovers en Tess en Stevie hebben zo hun eigen manier om daartegen te vechten: Tess neemt de juridische weg, terwijl Stevie een andere aanpak kiest. Ook Dave gooit zich in de strijd. Uiteindelijk kan alleen liefde de goudkoorts overwinnen.

18. Taking Flight
Na een lange autorit ontdekt Alex Sandra’s geheim en dat gaat haar heel wat kosten. Stevie probeert zich te bewijzen als nieuwe manager van Drovers, maar raakt in de clinch met Rob en ontdekt dat ook hij geheimen heeft. Dave heeft iets goed te maken met Kate en Jodi laat haar oog op Rob vallen.

19. Make Believe
Kate heeft heel wat uit te leggen als Nonna op bezoek komt en ontdekt dat Kate niet de baas is op Drovers en niet verloofd is met Dave. Maar ook Nonna heeft iets te verbergen. Op het feestje van Jodi komt de waarheid aan het licht. Alleen Rob blijft een mysterie, voor Alex en voor Jodi.

20. Heaven And Earth
Er hangt Stevie letterlijk en figuurlijk een storm boven het hoofd: ze raakt niet wijs uit de administratie van Drovers, een belangrijke deal dreigt in het water te vallen en Tess’ paard is dodelijk ziek. Ze weet alles op te lossen, op z’n Stevies. Terry heeft het ook niet makkelijk met de neiuwe eigenaar van de truckstop. En Rob wordt ingehaald door zijn verleden.

21. Moonstruck
De volle maan rakelt heel wat oude en nieuwe gevoelens op. Meg komt thuis, maar is niet blij met de situatie in de truckstop. En heeft ze iets te verbergen voor Jodi? Stevie is jaloers op een oude vlam van Alex en hun ruzie dreigt fataal af te lopen. Stevie riskeert haar eigen leven om Alex te redden.

22. If You Build It...
Sandra krijgt slecht nieuws over haar moeder. Ze kan haar verdriet moeilijk verwerken en daar is Stevie de duppe van. Maar Stevie begrijpt haar beter dan Sandra zou denken. Alex krijgt Charlotte een weekendje op bezoek en leert zo ook Rob beter kennen. Jodi vermoedt dat Rob homo is en begint te spioneren.

23. Out Of Time
Stevie staat voor een verscheurende keuze als Rose en haar zus Michelle op bezoek komen. Zal ze Rose vertellen wie haar echte moeder is? Michelle wil haar adoptiedochter beschermen en de waarheid verborgen houden. Een ongeluk doet Stevie inzien dat dit de beste oplossing is. Jodi wil Rob een lesje leren.

24. Betwixt And Between
Rose duikt in het verleden om de waarheid over Stevie en haar grootouders te achterhalen. Als Rose uiteindelijk het hele verhaal hoort, is ze geschokt en gaat ze er vandoor. Maar Alex kan haar overtuigen om terug te gaan naar Drovers. De waarheid is nu eindelijk aan het licht gekomen, maar Rose kan Stevie niet vergeven.

25. Truth Or Dare
Dave's broer komt letterlijk uit de lucht vallen en Kate is meteen verkocht. Dave is minder enthousiast over de komst van zijn broer die pijnlijke herinneringen aan zijn vader naar boven brengt. De spanning is te snijden en dan vertelt Dave een schokkend geheim over zijn familie.

26. The King And I
Jodi is jarig, maar vindt dat geen reden om te vieren todat ze een cadeautje krijgt van wijlen Jack McLeod. Een schok voor Meg, die er alles aan doet om het verleden te laten rusten. Maar Jodi blijft vragen stellen. Als ze eindelijk ook antwoorden krijgt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

27. Intentions
Daves carrière komt op de helling te staan als hij wordt beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag door een oud-studente. Chantage, zo blijkt, maar Dave begint zich wel vragen te stellen over zijn gedrag. Even wil hij toegeven aan de chantage, maar dan komt de chanteur zelf in de problemen en kan alleen Dave haar helpen.

28. Stranger Than Fiction
Er zit een haar in de boter tussen Harry en Alex, en geen van beiden wil deze keer toegeven. Rob raakt ongewild betrokken bij de ruzie. Ook Jodi en Meg hebben problemen, en dat wordt niet beter als Jodi Megs roman leest. Als Jodi betrokken raakt in een ongeluk, moet Rob een traumatische gebeurtenis uit zijn verleden onder ogen zien.

29. Twelve And A Half Hours Behind
Tess komt thuis met verrassend nieuws: zij en Nick overwegen om nog 3 jaar in Argentinië te blijven. Maar dat is niet de enige verrassing... Jodi is intussen druk op zoek naar DNA van Jack om te bewijzen dat hij haar vader is. En dan krijgt Tess verschrikkelijk nieuws: Nicks vliegtuig is neergestort, er zijn geen overlevenden.

30. Anniversary
De dood van Nick is een enorme klap voor Tess, maar ze houdt zich sterk om een feestje te organiseren ter ere van Nick en hun eerste huwelijksverjaardag. Alex kan de dood van zijn broer niet verwerken en vindt weinig steun bij Harry. Het feestje loopt niet als gepland, maar toch komt iedereen samen. Iedereen behalve Alex.

31. Body & Soul
Iedereen probeert de dood van Nick te verwerken: Tess stort zich op haar werk, Harry maakt toekomstplannen voor zijn kleinzoon en Alex trekt het bos in om zijn verdriet te verwerken. Zijn verdwijning doet Stevie beseffen hoeveel ze van Alex houdt. Tess krijgt met vertraging een brief van Nick die haar de kracht geeft om verder te gaan.

32. New Beginnings
Drovers Run pikt langzaam de draad weer op. Tess wordt geplaagd door vreemde dromen over Nick. Harry doet er alles aan om zijn kleinzoon in zijn leven te houden. Jodi krijgt het resultaat van de DNA-test. Nog voordat Stevie eindelijk de moed heeft gevonden om Alex te vertellen over haar gevoelens, verdwijnt hij uit haar leven.

BEELD EN GELUID
Weer 4 schijfjes met daarop 16 afleveringen in het anamorfe 1.78:1 formaat. Ook nu weer kunnen we daar weinig tot niks op aanmerken. Over het algemeen genomen gaat het niet om een spectaculaire transfer, maar wel om een zeer verdienstelijke poging daartoe, men heeft natuurlijk ook gewoon technische mogelijkheden niet voor een serie waarvan men 32 afleveringen per jaar moet weten te realiseren. Onze beste vriend, de Dolby Surround 2.0-track, is uiteraard ook weer van de partij en hij stelt ons gelukkig niet teleur. Een heldere en perfect verstaanbare track die de 2 audiokanalen optimaal benut.

EXTRA'S
We moesten het al zonder extras doen bij het 4e seizoen en bij het eerste deel van het 5e seizoen, het was dus enigszins ijdele hoop om bij deze box weer een overvloed aan bonusmateriaal te verwachten. We kunnen enkel hopen dat er ooit toch nog ergens iets wordt bij elkaar gesprokkeld.

CONCLUSIE
Nogmaals 16 afleveringen en alweer hebben we een heel seizoen achter de kiezen. Qua beeld en geluid valt er niks speciaals te melden, zoals gewoonlijk weer prima. Of we echter ooit nog een beetje bonusmateriaal te zien gaan krijgen, dat is een andere vraag. Misschien, net als bij Charmed bij een eventueel laatste seizoen?


cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Bridie Carter, Simmone Jade MacKinnon, Rachael Carpani, Aaron Jeffrey, Myles Pollard, Michala Banas, Brett Tucker

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
6

Speelduur:
720 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij