:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALLY MCBEAL - SEIZOEN 1
ALLY MCBEAL - SEIZOEN 1
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-02-03
SERIE
Ally McBeal is een komische serie over een stel maffe advocaten in Boston (Cage & Fish) die naast rechtzaken ook hun persoonlijke trauma's en relatieproblemen met elkaar delen. Het bureau wordt geleid door advocaten John Cage (Peter MacNicol) en Richard Fish (Greg Germann) waarbij advocate Ally McBeal (Calista Flockhart) en haar problemen centraal staan. Nevenkarakters zijn onder meer de bemoeizieke secretaresse Elaine Vassal (een schitterende Jane Krakowski) die graag in het middelpunt van de belangstelling staat en met regelmaat van de klok één van haar uitvindingen demonstreert, Renee Radick (Lisa Nicole Carson) de flatgenote van Ally die geen enkel onderwerp uit de weg gaat en Billy Thomas (Gil Bellows) een vroegere jeugdliefde die Ally nog steeds niet vergeten is. Wanneer Ally aan de slag gaat bij Cage & Fish, is ze van streek als blijkt dat Billy eveneens voor die firma werkt. Haar gevoelens voor hem zijn nooit echt gedoofd en ze heeft de breuk ook nooit verwerkt, wat ook geldt overigens voor Billy. Billy is echter getrouwd met Georgia Thomas (Courtney Thorne-Smith) die het maar niets vindt dat haar man en zijn jeugdliefde onder één dak samenwerken. Ally en Billy kunnen goed met elkaar opschieten, hetgeen bij Georgia niet in goede aarde valt. De jaloezie en verbittering om een gemiste kans laaien bij Ally hoog op. Wanneer Georgia na een rechtzaak haar job verliest, kan ze eveneens bij Cage & Fish aan de slag. Dat zint Ally niet echt want zo kan Georgia een oogje in het zeil houden. De strijd tussen beide dames barst los, geen fysiek geweld maar eerder een psychologisch gevecht, wat tot hilarische taferelen leidt. En zo kunnen we nog tal van situaties opsommen waardoor de serie zo veel succes kent. Voorts maken we kennis met de koele en berekende Richard Fish en zijn liefdesperikelen met rechter Whipper, alhoewel hij toch af en toe zijn emoties toont. John Cage, bijnaam The Biscuit (Koekje), is een briljante advocaat die nogal in zichzelf gekeerd is. In een later stadium zal hij meer ontdooien en dat geldt voor elk personage uit de serie: gaandeweg leren we hun achtergronden, motieven en drijfveren beter kennen.



EPISODES






DVD 1:
Pilot, Compromising positions, The Kiss, The Affair

DVD 2:
One Hundred Tears Away, The Promise, The Attitude, Drawing the Lines

DVD 3:
The Dirty Joke, Boy To the World, Silver Bells, Cro-Magnon
DVD 4:
The Blame Game, Body Language, Once in a Lifetime, Forbidden Fruits

DVD 5:
Theme of Life, The Playing Field, Happy Birthday Baby, The
Inmates

DVD 6:
Being There, Alone Again, These Are the Days


BEELD EN GELUID
De serie krijgt zoals verwacht een 1.33:1-beeldformaat (4:3 fullscreen), net zoals op de televisie. De kwaliteit is iets minder goed dan bijvoorbeeld het vierde seizoen. Het beeld bevat voldoende detail en scherpte, maar af en toe is er wel grain zichtbaar en ogen de kleuren niet altijd fris en helder. Het geluid is Dolby Digital 2.0 en klinkt behoorlijk goed.



EXTRA'S
Deze release bevat, in tegenstelling tot andere tv-series zoals Buffy The Vampire Slayer, X-Files of The Simpsons, geen enkele extra. Jammer.

CONCLUSIE
Ondanks de iets mindere beeld- en geluidskwaliteit (in vergelijking met het vierde seizoen dan), blijft voor de fans deze box toch wel de moeite om in huis te halen. De serie is op en top pure fun en bijzonder grappig. Je kan de episodes nu rustig bekijken zonder die storende reclameblokken.


cover



Studio: Fox

Regie: Diversen
Met: Calista Flockhart, Greg Germann, Jane Krakowski, Peter MacNicol, Gil Bellows, Lisa Nicole Carson, Courtney Thorne-Smith, Vonda Shepard, Dyan Cannon

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
AL

Speelduur:
1020 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626010654


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij