:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AJAX SEIZOENSOVERZICHT 2006-2007
AJAX SEIZOENSOVERZICHT 2006-2007
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2007-12-29
FILM
In ruim anderhalf uur wordt het afgelopen seizoen van Ajax correct en gedetailleerd besproken. De commentaarstemmen van Hubert Bedford en Erol Elman overlopen ondermeer de winst van de Johan Cruijf-schaal, het mislopen van de Champions League en de schommelingen van wat normaal gezien een meer dan behoorlijk team dient te zijn.

Met de komst van Stam, Gabri, Perez, Ogararu en Roger werd er héél wat verwacht van dit team, maar jammer genoeg bleven de fans geruime tijd op hun honger zitten. Aan het begin van het overzicht zien we een gemotiveerde trainer Henk Ten Cate die de nakende toekomst hoopvol tegemoet ziet. Heel gauw dient hij z'n verwachtingen bij te stellen. Het dramatische onderuitgaan in de voorrondes van de Champions League en de ongelukkige tussenkomst en daaropvolgende owngoal van onze landgenoot Vermaelen, ze zijn een domper op de pret zo kort al na de aanvang van het seizoen. Het beeldmateriaal wordt op een goeie manier afgewisseld met de nodige interviews van de protagonisten en het geheel wordt af en toe voorzien van een bijpassend, soms dramatisch muziekje. Het was echter wachten op de triomfantelijke terugkeer van Ajax-icoon Edgar Davids alvorens balans en karakter in het team terugkeerden. Dat kwam tot uiting in een héél spannend seizoeneinde, winst in de KNVB-beker en de uiteindelijke plaatsing voor de voorrondes van de Champions League.

BEELD EN GELUID
TV-materiaal en interviews krijgen een mooie, correcte en duidelijke weergave zonder al te veel oneffenheden of vuiltjes. Het geheel is goed verzorgd en alleen hier en daar heb je de indruk dat de tv-beelden zonder al te veel revisie op de dvd vastgelegd zijn. De geluidstrack klinkt evenwichtig en goed uitgebalanceerd. De commentaarstemmen zijn op een aanvaardbaar volume onder het beeldmateriaal geplaatst en alles is perfect verstaanbaar. De surroundtrack geeft de sfeer van de wedstrijden goed weer en her en der is een goed gespreid heroïsch muziekje ondergeschoven dat het geheel een extra dimensie geeft.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Al bij al een meer dan middelmatig seizoen voor de Ajaxfan. Zij kunnen zech deze dvd probleemloos aanschaffen om mee te leven met de moeilijke momenten die hun ploeg beleefde en om anderszijds te genieten van de vele mooie overwinningen die ze dit jaar realiseerde. Beeld en geluid zijn van een aanvaardbare kwaliteit maar jammer genoeg moeten we het zonder extra's stellen.


cover
Studio: Warner

Regie: 1 TV & Video Producties
Met: Huntelaar, Stam, Gabri, Perez, Ogararu, Roger, Davids, Henk ten Cate

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Sport

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
AL

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932025583


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij