:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INTIMACY
INTIMACY
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-03-10
FILM
Elke woensdagnamiddag ontvangt Jay (Mark Rylance), een gescheiden en verbitterd barmanager, een zekere Claire (Kerry Fox). Praten doen ze nauwelijks en oogcontact is eveneens schaars. Hij zet koffie en ze begeven zich naar de kamer. Ze kleden elkaar uit en hebben hevige seks. Ze vertrekt zonder iets te zeggen. De week nadien hetzelfde sceanrio. Hij heeft geen idee waar ze woont en waar ze vandaan komt. Jay raakt in de ban van deze vrouw en begint haar te schaduwen. Wanneer ze op een woensdagnamiddag niet komt opdagen, is hij verward en triest. Hij begint hun relatie in vraag te stellen. Maar gaandeweg dringt Jay toch dieper door in Claire's leven en komt hij steeds meer te weten van haar privéleven. Vrienden en kennissen in zijn directe omgeving worden hierdoor eveneens geraakt. Jay's huisgenoot Ian wijst hem er zelfs op dat hij niet in staat is om enige vorm van initimiteit in een relatie op te bouwen. Wanneer Jay geconfronteerd wordt met Claire's echtgenoot, laaien de emoties op en wordt het waarom van relaties in vraag gesteld.

Intimacy is een film van de Frans regisseur Patrice Chereau, opgenomen in Londen en gebaseerd op twee kortverhalen van scenarist Hanif Kureishi (Intimacy en Night Light). De seksscènes worden expliciet en realistisch verfilmd, verwacht je dus niet aan duistere en verhullende beelden zoals je die te zien krijgt in de mainstream Hollywood producties. Intimacy is een harde kijk op menselijke relaties in de hedendaagse maatschappij. De film won de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.

BEELD EN GELUID
De film wordt op DVD met het originele 2.35:1 beeldformaat gepresenteerd en is bovendien anamorfisch. De kwaliteit is behoorlijk goed al merk je geregeld wat grain en enkele printbeschadigingen. De kleuren ogen rauw en hard, wat ook de bedoeling is geweest. Een film als deze is voornamelijk gebaseerd op dialogen (of stiltes) en heeft in feite niet direct behoefte aan een Dolby Digital 5.1 track (448 kbps). Toch klinkt deze track vrij goed zonder te overdonderen.

EXTRA'S
Een bioscooptrailer, filmografieën voor Patrice Chéreau, Mark Rylance en Kerry Fox, en trailers voor drie andere films zijn de enige extra's op deze DVD.

CONCLUSIE
Intimacy is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar toch best een kijkbeurt waard. Technisch scoort de DVD behoorlijk. De extra's zijn verwaarloosbaar.


cover
Studio: A-Film

Regie: Patrice Chéreau
Met: Mark Rylance, Kerry Fox, Timothy Spall

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777001400


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Stereo
Frans Dolby Stereo

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Filmografieën,
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij