:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WIENERS
WIENERS
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2008-07-14
FILM
Joel (Fran Kranz) heeft de bons gekregen van zijn vriendin, die het uitgemaakt heeft in de Jerry Springer-achtige televisieshow van Dr. Dwayne (Darrell Hammond), die een ziek genoegen heeft om zijn "patiënten" en plein public een pak slaag te geven. Samen met zijn vrienden, Wyatt (Kenan Thompson), een zwarte papzak die hotdogs verkoopt, en Ben (Zachary Levi), een verdoken homo, reist hij in een worstjes-mobiel naar Los Angeles om doctor Dwayne op zijn beurt een pak rammel te geven terwijl zijn vrienden de onfortuinlijke zielenknijper tegen de grond houden. Onderweg kruist hun pad dat van een paar hippies die tegen vleesconsumptie zijn, drie bloedgeile waternimfen, een nymfomaan koppel op leeftijd, een paar circusfreaks en een Iers fluitspelertje.

Worst is een velletje met daarin gehakt. Ongeveer hetzelfde kan gezegd worden van de herseninhoud van diegene die deze film heeft neergepend. Ik zou uren kunnen doorgaan over wat voor een drol dit is, maar ik wil uw tijd niet verdoen en hopelijk u niet de mijne.

BEELD EN GELUID

Het anamorfische beeld is mooi vormgegeven en bevat geen noemenswaardige fouten. Gezien de lengte van de film is deze op één laag geperst, maar dat is niet echt een probleem. De geluidstrack bevat niet bepaald veel actie, en biedt de kijker wat onbezielde pop-rock van het genre waarvan in de States heel de korte golf vergeven is.
 
EXTRA'S
Dank de voorzienigheid dat we niet nog eens aan extra's worden blootgesteld.

CONCLUSIE

Waaraan hebben we zo'n straf verdiend?



cover




Studio: Sony Pictures HE

Regie: Mark Steilen
Met: Kenan Thompson, Fran Kranz, Zachary Levi, Darrell Hammond, Jenny McCarthy

Film:
0/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712609596205


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Grieks, Kroatisch, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij