:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PISTOL WHIPPED
PISTOL WHIPPED
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-09-16
FILM
Matt (Steven Seagal) is een aan alcohol verslaafde ex-agent met een enorme gokschuld. Als een geheime eenheid van de overheid al zijn schulden overneemt, moet Matt in ruil een aantal invloedrijke criminelen opsporen en vermoorden. Wanneer hij weigert om een corrupte agent die in zijn ogen onschuldig is, te doden? bevindt hij zich plotseling in een uitzichtloze situatie. Matt wordt gedwongen een beslissing te nemen die zijn leven voorgoed zal veranderen. Vanaf nu kan iedere actie zijn laatste zijn!

They came...
To collect a debt...
He paid in full.


Zoals u kan lezen In de typische en onnozele tagline zal actieheld Steven Seagal nog jaren gedoemd zijn om enkel in direct-to-dvd vehikels op te draven. Pistol Whipped, de eerste Amerikaanse film voor de Nederlandse regisseur Roel Reiné, pakt het echter slimmer aan dan de meeste videoproducties en schildert Seagal af als een washed-up en aan lagerwal geraakte man die helemaal niet perfect is. Dit maakt het allemaal aannemelijker en tegelijk boeiender dan pakweg The Foreigner 1 & 2. De film had duidelijk een behoorlijk budget en de dynamische regie van Reiné zorgt voor enkele uitstekende actiesequenties. Helaas is er van originaliteit weinig sprake en speelt Reiné regelmatig leentjebuur uit het ganse oeuvre van voormalig action-maestro John Woo, om nog maar te zwijgen van het iets te enthousiaste gebruik van een hippe montage en ander fraais. Het scenario is niet veel soeps, maar Seagal doet zijn best om de legende van 'Ik heb maar één gezichtstrek' in leven te houden, terwijl de rest van de cast niet al teveel uitschuivers maakt. Lance Henriksen zit tegenwoordig zo een beetje overal in, maar echt veel heeft hij niet om handen. Hij werd duidelijk aan de cast toegevoegd om een extra grote(ere) naam op de affiche te zetten. In de tweede helft sleept Pistol Whipped een beetje aan, maar de geweldige schietscène op het einde maakt veel goed. Geen grote kunst, maar een behoorlijk actiefilmpje met betonhoofd Seagal in de hoofdrol, dat lichtjaren beter is dan de troep die hij de laatste jaren heeft afgeleverd.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is matig scherp, met een behoorlijk teleurstellend diepte- en schaduwdetail. De kleuren ogen dan wel weer helder en het zwartniveau is bevredigend. De gebruikte filmprint oogt proper, met hier en daar kleine beschadigingen en vuiltjes. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt erg goed, met veel dynamiek en ruimtelijkheid. Door een prima plaatsing van de geluidseffecten, word je meermaals midden in de actie geplaatst. De muziek komt eveneens goed tot haar recht, met de nodige ondersteuning waar nodig van de subwoofer. Ruis of andere oneffenheden hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
We hebben twee weggeknipte scènes, waaronder een alternatief einde. Leuk voor een keer, maar niet meer dan dat. Een resem cross-promotional trailers (waaronder Resident Evil: Degeneration) sluit de extra's af.

CONCLUSIE
Pistol Whipped is de zoveelste direct-to-dvd productie met in de hoofdrol Steven Seagal, ooit bekend en zelfs geliefd voor actieknallers als Hard To Kill, Marked For Death en natuurlijk de twee Under Siege-films. Hoewel de door de Nederlandse Roel Reiné ingeblikte film nog steeds verre van een klasseprent is, heeft Pistol Whipped al meer kwaliteiten dan de rommel die de man de laatste zeven jaar heeft afgeleverd. De dvd heeft, gezien de leeftijd, een povere beeldkwaliteit, maar de geluidskwaliteit is dan weer dik in orde. Er zijn enkele minieme maar leuke extra's toegevoegd. Voor de liefhebbers!


cover




Studio: Sony Pictures HE

Regie: Roel Reiné
Met: Steven Seagal, Renée Goldsberry, Paul Calderon, Lance Henriksen

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min. min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609670417


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Ests, Grieks, Pools. Kroatisch, Sloveens, Tsjechisch, Slovaaks, Hongaars, Bulgaars, Roemeens, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• Weggeknipte scènes
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij