:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THAT '70S SHOW - SEIZOEN 5
THAT '70S SHOW - SEIZOEN 5
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-11-27
SERIE
Het is al liefde wat de klok slaat in het vijfde seizoen van That '70s Show! Na veel vijven en zessen beseffen Eric Forman (Topher Grace) en Donna Pinciotti (Laura Prepon) eindelijk dat ze voor elkaar gemaakt zijn en besluiten zich te verzoenen. Maar Eric wil nog een stapje verder gaan en hij besluit een peperdure diamanten verlovingsring voor haar te kopen. Ondanks dat iedereen hen voor gek verklaart, is Donna dolgelukkig met Erics onhandige huwelijksaanzoek. Maar dan probeert Erics nukkige vader Red (Kurtwood Smith) daar een stokje voor te steken! Fez (Wilmer Valderama) slaagt er eindelijk in om een meisje van vlees en bloed in zijn bed te krijgen en Hyde (Danny Masterson) en Jackie (Mila Kunis) beginnen een geheime relatie. Het duurt echter niet lang voor hun geheim uitlekt. Vooral Michael (Ashton Kutcher) heeft het daar moeilijk mee...

Op dvd zijn we ondertussen al aan het vijfde seizoen van de populaire sitcom That '70s Show. Het vierde seizoen eindigde met een heuse cliffhanger, maar die verhaallijn wordt eigenlijk al een beetje afgehandeld in de eerste aflevering. Hoewel de scenario's nog steeds prima geschreven zijn, er op David Trainers regie weinig aan te merken valt en de cast nog altijd even goed is, duurt het langer dan bij voorgaande seizoenen om op kruissnelheid te geraken. De grappen en grollen en de soms idiote situaties zijn nog steeds uitermate hilarisch, maar we merkten toch een grotere hoeveelheid losse flodders op. Gelukkig deden de makers een gouden zet met Danny Mastersons geweldige "Hyde" meer op de voorgrond te plaatsen en "Fez", gespeeld door de onnavolgbare Wilmer Valderrama, eindelijk wat 'actie' te geven (u snapt tijdens het kijken van het vijfde seizoen wel wat we bedoelen). 

Tommy Chong, de bekendste 'stoner' ter wereld dankzij de legendarische "Cheech And Chong"-films, is er dit seizoen helaas niet meer bij wegens opgepakt en in de gevangenis tgestopt ijdens het opnemen van seizoen vijf. De makers schreven Chongs personage overigens voorgoed uit de serie, nadat bekend werd dat hij veroordeeld was voor negen maanden effectief voor - en dit is géén grap - de onlineverkoop van waterpijpen met zijn foto erop. Gelukkig vangen de door menopauze geplaagde "Kitty" - verduiveld goed gespeeld door Debra Jo Rupp - en de briljante Kurtwood Smith deze leegte goed op. Let bovendien ook op enkele plezante bijrollen van onder andere Fred Willard, Seth Green en de knappe Jessica Simpson. Echte uitschieters bevat het vijfde seizoen niet (hoewel "Misty Mountain Hop" zeker een favoriet is), maar de populaire komische reeks blijft sowieso een must-see voor de fans van het eerste uur!  

AFLEVERINGEN
Going To California
I Can't Quit You Babe
What Is And What Should Never Be
Heartbreaker
Ramble On
Over The Hills And Far Away
Hot Dog
Thank You
Black Dog
The Crunge
The Girl I Love
Misty Mountain Hop
Your Time Is Gonna Come
Babe I'm Gonna Leave You
When The Levee Breaks
Whole Lotta Love
The Battle Of Evermore
Hey, Hey What Can I Do
Bring It On Home
No Quarter
Trampled Under Foot
You Shook Me
Nobody's Fault But Mine
Immigrant Song
Celebration Day

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld ziet er prima uit, met een voldoende scherpte, een prima detail en natuurlijke kleuren. Vuiltjes en beschadigingen vormen geen probleem en de hoeveelheid filmgrain en digitale compressiefoutjes blijven eveneens beperkt. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt net zo goed als die van de voorgaande seizoenen. De muziek komt goed tot haar recht en de mooi verstaanbare dialogen komen netjes uit de centerspeaker. Ruis of andere oneffenheden zijn niet aanwezig. 

EXTRA'S
Ongeveer dezelfde features als op voorgaande seizoenen. Zo kan u voor elke episode opnieuw de grappige previews bekijken. "Season 5 in 5 minutes" is een samenvatting van het vijfde seizoen in - surprise surprise - vijf minuten! Daarna blikken de twee sterkhouders van de reeks - Wilmer Valderrame en Danny Masterson (samen ongeveer 16 minuten) - terug op het maken van de populaire televisieserie.

CONCLUSIE
Het vijfde seizoen van That '70s Show is nog steeds een fijna aaneenschakeling van geslaagde grappen en grollen. Toch vertoont dit seizoen voor het eerst sporen van slijtage in de formule! Het beeld en het geluid zijn dik in orde en A-Film voegde een handjevol bonusmateriaal toe. Hoe dan ook nog steeds een must voor de fans!


cover
Studio: A-Film

Regie: David Trainer
Met: Topher Grace, Laura Prepon, Ashton Kutcher, Mila Kunis, Danny Masterson, Wilmer Valderrama, Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp

Film:
7/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
AL

Speelduur:
520 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Episode Previews
• Season 5 in 5 Minutes
• A '70s Flashback: Wilmer Valderrama
• A '70s Flashback: Danny Masterson

Andere recente releases van deze maatschappij