:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BONE COLLECTOR, THE
BONE COLLECTOR, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-03-12
FILM
Lincoln Rhyme (Denzel Washington) is één van de beste forensische experten van de New Yorkse politie. Na een dramatisch ongeluk geraakt hij echter zwaar gewond en verlamd. Samen met de jonge agente Amelia Donaghy (Angelina Jolie) probeert Rhyme de cryptische omschrijvingen en verborgen boodschappen van een psychopatische seriemoordenaar te ontcijferen...

"Two cops on the trail of a brutal killer. They must see as one, they must act as one, they must think as one, before the next victim falls!"

Dankzij het immense kritische en commerciële succes van The Silence Of The Lambs (1991) domineerde de seriemoordenaar de boxofficelijsten gedurende de rest van de jaren negentig. Van Kalifornia tot Copycat en van Seven tot The Bone Collector. Ook laatst genoemde was een behoorlijke hit, maar de critici gaven de film eerder gemengde recensies. Ook wij zijn niet helemaal overtuigd door de film. Noyce is nochtans een talentvol cineast en op de cast is eveneens weinig aan te merken. Helaas is het scenario nogal voorspelbaar en is de uitwerking nogal flets, zonder noemenswaardige verrassingen. Het is vooral dankzij de overtuigende rol van Denzel Washington en het charisma van Angelina Jolie dat de thriller toch nog lekker wegkijkt op een doordeweekse avond. The Bone Collector is wat ons betreft dan ook eerder een huurtip!

BEELD EN GELUID
Het 2.40:1 HD-beeld is scherp, met hier en daar toch een soft moment. Zowel het contrast en schaduwdetail zijn bevredigend, maar hadden gerust wat beter kunnen zijn. Het zwartniveau is daarentegen wel erg strak en de kleuren ogen natuurlijk. Daarbovenop heeft het beeld veel diepte en detail en is de print proper, met maar sporadisch een klein vuiltje. De Engelse Dolby TrueHD 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een goed gevoel van richting en een prima plaatsing van de geluidseffecten. De subwoofer gaat stevig door in het laag en de zuivere dialogen klinken op hun beurt natuurlijk. Ruis en andere storingen zijn gelukkig niet aan de orde.

EXTRA'S
Regisseur Philip Noyce geeft de aftrap met een boeiende en goed voorbereide commentaartrack, vol interessante weetjes en feiten over het maken van de film. Er is ook een 23 minuten durende 'Making Of' aanwezig, die je een ruime kijk achter de schermen verschaft en die een boel interviews bevat.

CONCLUSIE
Het middelmatige The Bone Collector was destijds een behoorlijk succes en zodoende zal ook de Blu-ray voldoende kopers vinden. De schijf heeft een puike beeld- en geluidskwaliteit met daarbovenop een tweetal informatieve extra's.


coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: Philip Noyce
Met: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
118 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609678369


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD 5.1
Duits Dolby TrueHD 5.1
Italiaans Dolby TrueHD 5.1
Pools Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1
Russisch Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Pools, Kroatisch, Sloveens, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Roemeens, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• 'Making of'-docu

Andere recente releases van deze maatschappij