:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DISASTER MOVIE
DISASTER MOVIE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-04-08
FILM
Op het afscheidsfeestje van Will (Matt Lanter) worden de gastheer en zijn vrienden opgeschrikt door iets wat op het eerste gezicht op een aardbeving lijkt. Even later wordt de stad het doelwit van een hele resem rampen, waaronder Hannah Montana, Michael Jackson en aan hondsdolheid lijdende Chipmunks. Matt en zijn leeghoofdige vrienden proberen te overleven temidden van al deze chaos en ellende...

"Een 'RAMP' van een film!"

Een tagline die de film perfect omschrijft! De doodstraf is bij ons al een tijdje terecht afgeschaft, maar als ik even advocaat van de duivel mag spelen dan durf ik gerust stellen dat ze héél even opnieuw ingevoerd mag worden voor het 'creatieve duo' Jason Friedberg en Aaron Seltzer. Deze twee filmmakers annex scenaristen vervuilen al enkele jaren het scherm met scenario's voor Spy Hard en Scary Movie en wisten warempel te scoren met achtereenvolgens Date Movie, Epic Movie en Meet The Spartans. In essentie waren deze drie films inhoudelijk exact hetzelfde: een verhaal dat samen te vatten is in één enkele zin vormt de ruggengraat om alles wat ook maar een beetje populair is te kakken te zetten. Filmtechnisch spelen de producties weinig klaar, want narratief zijn ze een rommeltje en de cast bestaat gewoonlijk uit B-acteurs, non-talenten en leeghoofdige highsocietypoppemiekes als Carmen Electra.

Disaster Movie volgt opnieuw exact hetzelfde patroon, maar is zo mogelijk nog flauwer dan zijn voorgangers. Om niets aan het toeval over te laten, zwierden Friedberg en Seltzer eveneens bombshell Kim Kardashian in de mix. Niet dat het echt veel uithaalt! De sexy stoot heeft al even weinig acteerwerk als de eveneens gecaste Carmen Electra. De rest van de cast staat wat te geelogen en probeert grappig te zijn, maar faalt miserabel. Het scenario is beschamend flauw, lui en leeghoofdig. Elke grap en elke referentie is bijna letterlijk aangeduid, kwestie dat het publiek effectief snapt over welke film/grap/cultureel fenomeen het gaat. Zelfs met het verstand op nul en met extreem lage verwachtingen wist Disaster Movie mij geen enkele keer te laten lachen! Een verdict waarmee ondergetekende niet alleen staat, aangezien de blockbusterparodie unaniem is afgekraakt! In IMDB's 'Bottom 100' kampeert de film momenteel op de 19de plaats. Disaster Movie flopte genadeloos aan de bioscoopkassa's, dus hopelijk is het spel van Friedberg en Seltzer eindelijk uit en blijft de wereld gespaard van luie, kinderlijke parodieën. 

Indien u zogenaamde komedies als Date Movie, Epic Movie en Meet The Spartans geweldig leerrijk en grappig vond, dan zal u uw pret niet opkunnen met deze Disaster Movie! Maar al wie zijn hersencellen een beetje willen sparen, dient het best deze beschimmelde kelk aan zich te laten voorbijgaan. Kom achteraf niet zagen en klagen dat we u niet gewaarschuwd hebben! 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld ziet er scherp uit met een goed contrast en volle, helder ogende kleuren. De gebruikte print is vrij van vuiltjes en beschadigingen, terwijl compressiefouten en het filmgrain eveneens netjes binnen de perken blijven. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima met een goede weergave vande muziek en de geluidseffecten. We hebben al vollere geluidstracks gehoord, maar voor een parodie is het een puike soundtrack. De subwoofer doet regelmatig zijn ding en de dialogen komen helder en netjes verstaanbaar uit de middelste speaker. Ruis of andere storingen hebben we niet direct opgemerkt.

EXTRA'S
Naast enkele automatische trailers bij het opstarten, zijn er geen extra's aanwezig. Ze geven alleszins meer kijkplezier dan de hoofdfilm!

CONCLUSIE
Afgrijselijke komedie waarin letterlijk geen enkele grap geslaagd is! Het acteerwerk is tenenkrommend, het scenario ronduit dom en de humor flets, kinderlijk en ongeïnspireerd. Te mijden als de pest!


cover
Studio: RCV

Regie: Jason Friedberg & Aaron Seltzer
Met: Matt Lanter, Vanessa Minnillo, Nicole Parker, Kim Kardashian, Carmen Electra

Film:
1/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Parodie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij