:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOW TO LOSE FRIENDS & ALIENATE PEOPLE
HOW TO LOSE FRIENDS & ALIENATE PEOPLE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-13
FILM
Sidney Young droomt al van kindsbeen af om te leven tussen de Hollywoodsterren en -beroemdheden. Een droom die hij op latere leeftijd probeert waar te maken door zonder enige uitnodiging binnen te vallen op de meest uiteenlopende hippe feestjes. Uiteraard zorgt hij regelmatig voor een schandaal, iets wat hij nadien nog probeert te gebruiken voor zijn aanmodderend Brits celebritymagazine. Op een dag krijgt Sidney echter telefoon van de excentrieke Clayton Harding (Jeff Bridges), de steenrijke baas van een invloedrijk Amerikaanse magazine, met de vraag of Sidney voor hem wil werken, een aanbod waarover de Britse wannabejournalist geen seconde hoeft na te denken! In New York kan hij zich eindelijk ongestoord tussen de sterren begeven. Sidney is vooral onder de indruk van de razendknappe, maar voor de rest oliedomme actrice Sophie Maes (Megan Fox). Hij is vastbesloten om in haar vertrouwde 'cirkel' te geraken, al wat moet hij zijn principes ervoor opzij schuiven...

How To Lose Friends & Alienate People is een best geslaagde satirische kijk op het opgeblazen Amerikaanse glamourwereldje. De prent is gebaseerd op het gelijknamige semiautobiografische boek van de Britse journalist Toby Young. Het is verrassend om nadien te ontdekken dat net de meest hilarische en overthetopmomenten uit de film echt gebeurd zijn! Simon Pegg (Shaun Of The Dead, Mission: Impossible III) zet een prima "Young" neer en je snapt nadien ook echt hoe het komt dat de journalist i de loop der jaren meer vijanden, dan vrienden heeft gemaakt in het wereldje. De rest van de cast bestaat uit een handjevol topacteurs die allemaal uitstekend op dreef zijn. Vooral Jeff Bridges en Gillian Anderson zijn geweldig in hun respectievelijke rollen. Let ook op verschillende cameo's van sterren zoals Thandie Newton.

How To Lose Friends & Alienate People heeft een vlot tempo en de meeste grappen hebben genoeg pit en een scherp randje zodat je zelfs om de meer flauwere grollen kan lachen. Het is ook jammer dat regisseur Robert B. Weide ("Curb Your Enthusiasm") op het einde kiest voor een braaf en enorm clichérijk einde. 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een prima contrast en schaduwdetail. De warme en heldere kleuren ogen natuurlijk en het zwartniveau is mooi strak. De gebruikte print is vrij van storende onregelmatigheden, op uitzondering van een aantal extreme pixelisatiefouten vanaf ongeveer 01:15:00. Na een tijdje heen en weer spoelen - waarme onze 'Philips 751'-speler het bij dit schijfje overigens bijzonder moeilijk heeft - gaat het even goed, om dan op 01:22:55 compleet vast te lopen. Vanaf dan springt de teller gewoon naar het volgende hoofdstuk. Na een aantal restarts geraakt de speler wel over de probleemzone, om dan tijdens de eindcredits opnieuw te flippen. Na het schoonmaken van de disk probeerde we de dvd in een andere Philips-speler, maar ook op een laptop en een JVC-speler. Met uitzondering van de laptop bleef het schijfje happeringen en pixelisatieffouten vertonen. Een erg slordige technische afwerking dus! De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, zonder echt potten te breken. De dialogen komen mooi helder uit de middelste speaker, terwijl de geluidseffecten en de prima soundtrack voor het nodige leven in de brouwerij zorgen. Ruis en andere storingen zijn gelukkig niet aan de orde.

EXTRA'S
Buiten een aantal automatische trailers is er niets noemenswaardig aanwezig - zelfs geen menu! - op deze typische RCV-uitgave.

CONCLUSIE
How To Lose Friends & Alienate People is een behoorlijk geslaagde komedie, met een scherpe satirische kijk op de Amerikaanse glamourwereld. Het schijfje van distributeur RCV heeft een prima beeld en geluid, dus het is enorm jammer dat ons recensie-exemplaar behoorlijk wat technische mankementen vertoonde op een drietal spelers. U bent bij deze gewaarschuwd!


cover
Studio: RCV

Regie: Robert B. Weide
Met: Simon Pegg, Kirsten Dunst, Megan Fox, Danny Huston, Gillian Anderson, Jeff Bridges

Film:
7/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Satire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045217679


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij