:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BOOGEYMAN 3
BOOGEYMAN 3
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-27
FILM
De knappe Sarah Morris (Erin Cahill) is een studente psychologie op een belangrijke Amerikaanse universiteit. Ze dient echter al haar gezond verstand te laten varen, wanneer ze getuige is van een aantal mysterieuze en bloederige bovennatuurlijke gebeurtenissen. Als Sarah ontdekt wat er aan de hand is, probeert ze haar vrienden te waarschuwen...

Boogeyman 3 is ondertussen al de tweede sequel op de gelijknamige PG-13 horrorhit uit 2005 met in de hoofdrol Barry Watson (7th Heaven). De eerste sequel was een verrassende schot in de roos en bleek een prima horrorfilm te zijn met een memorabel monster en enkele geweldige moordsequenties. Aangezien direct-to-dvd-sequels tegenwoordig big business zijn, kwam het niet als een complete verrassing dat er een derde film in de reeks op stapel stond. Jeff Betancourt is schijnbaar niet bereid gevonden om terug te keren en zo kwam men uit bij B-regisseur Gary Jones (Spiders, Crocodile 2: Death Swamp). Hoewel het redelijke scenario van Brian Sieve (Boogeyman 2) de beste elementen uit de twee vorige films probeert samen te smelten, wordt het al snel duidelijk dat bliksem niet voor de tweede keer zal inslaan voor de Boogeyman-franchise. 

Gary Jones kan nog een handvol geslaagde horrorscènes uit zijn hoge hoed toveren, maar levert vooral een typische dertien-in-een-dozijn-horrorfilm af. Het acteerwerk is nog degelijk, maar de gekozen cast (en dan vooral het gemis van genreacteurs als Tobin Bell) heeft duidelijk niet dezelfde spirit en talent als in de eerste sequel. De clichés stapelen zich al snel op en van de speciale effecten zijn we ook niet wild. Het titelmonster is ondertussen opnieuw een 100% bovennatuurlijke entiteit, waarmee de spanning en het mysterie uit Boogeyman 2 compleet verloren gaan. Boogeyman 3 is dan ook nergens spannend of verrassend en laat dan ook een beetje een zure nasmaak door het verkwiste potentieel.

Boogeyman 3 is jammer genoeg niet meer dan een clichématig horrorfilmpje met een handvol behoorlijke momenten. De boeman heeft nu wel genoeg rondgespookt!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld ziet er degelijk uit met een bevredigende scherpte en een puik contrast. De zwarte tinten zijn prima en de overige kleuren ogen natuurlijk. Vuiltjes en beschadigingen zijn gelukkig niet aan de orde en ook filmgrain en dramatische digitale compressiefoutjes blijven binnen de perken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een nette weergave van de filmmuziek en de aanwezige geluidseffecten. De dialogen komen mooi uit de middelste speaker, terwijl de subwoofer onderlijnt waar nodig. Ruis of andere storingen zijn niet aanwezig.

EXTRA'S
Behalve een aantal automatische promotrailers is er niets aanwezig. Erg mager!

CONCLUSIE
Een behoorlijk magere sequel op de prima Boogeyman 2 uit 2007. Beeld en geluid zijn meer dan behoorlijk, maar het ontbreken van extra's en fatsoenlijke menu's op de RCV-uitgaves blijft ons toch een doorn in het oog. 


cover
Studio: RCV

Regie: Gary Jones
Met: Erin Cahill, Chuck Hittinger, Kate Maberly, Matt Rippy, Mimi Michaels

Film:
5,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
94 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045217662


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij