:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AGAINST THE DARK
AGAINST THE DARK
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-29
FILM
Tao (Steven Seagal) is een zwijgzame, maar dappere vampierenjager die met de hulp van zijn trouwe bende probeert de overleven in een ruige postapocalyptische wereld die compleet is ingepalmd door bloeddorstige vampiers! Terwijl het leger een heel stad van de kaart veegt om de verspreiding van het agressieve vampierenvirus tegen te houden, verschansen een paar overlevenden zich in een besmet ziekenhuis. Tao is hun enige hoop om levend uit de stad te geraken...

"He lives by the sword. They will die by it."

Terwijl eigthiesactiehelden als Sylvester Stallone, Bruce Willis, Harrison Ford, Dolph Lundgren en Jean-Claude Van Damme er stuk voor stuk in slaagden om hun respectievelijke carrières een nieuw elan te geven, blijft de beruchte paardenstaart van de actiefilm steevast opdraven in ondermaatse direct-to-dvd-producties. Ook Against The Dark is er zo ééntje. Het enige wat de film iets interessanter maakt dan de gewoonlijke goedkope rommel waarin Seagal tegenwoordig speelt, is het feit dat het hier een horrorfilm betreft. Jawel, Steven Seagal in een horrorfilm!

Jammer genoeg is de film maar een fletse mix van 28 Days Later en Blade, die door een laag budget, een clichérijk scenario en de ondermaatse regie van de debuterende Richard Crudo compleet om zeep geholpen wordt. Een ander minpunt is het feit dat Steven Seagal eigenlijk bitter weinig in de prent aanwezig is, niettegenstaande dat hij top billing heeft op de credits en de cover van de dvd. Was hij misschien te duur of had hij geen zin? Het haalt hoe dan ook wat pret uit de film, aangezien het heel wat minder voldoening geeft om minder bekende B- en C-acteurs artistiek op hun gezicht te zien gaan.

Wanneer Seagal wel door het beeld loopt, is het echter smullen voor de hardcore fans! Niet alleen spuit de steeds maar breder wordende actieheld een resem hilarische oneliners die ofwel dodelijk onnozel zijn of wel compleet nergens op slaan! Voorts pakt Seagal uit met enkele actiescènes die op zijn zachtst gezegd beschamend zijn. Against The Dark gaat over bloeddorstige en agressieve vampieren die de wereld in een korte tijd hebben ingepalmd. Maar toch slaagt een in een strakke leren jekker gepropte Seagal erin om de zogenaamd gevaarlijke creaturen te doden met soms één lousy klapje van een zwaard! Ach ja, voor de logica moet je inderdaad geen Steven Seagal-films in huis halen...

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is bevredigend qua scherpte, met een voldoende schaduwdetail en een degelijk contrast. Het zwartniveau stelt soms wat teleur, maar over het algemeen zijn ook de donkere scènes nog goed te volgen. De gebruikte print is netjes, zonder vuiltjes, krasjes en andere beschadigingen, maar hier en daar is er wel wat filmgrain zichtbaar. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een bevredigende weergave van de muziek, geluidseffecten en dialogen. De soundtrack is geen wereldwonder, maar voldoet voor dit soort direct-to-dvd-productie. Ruis en storingen zijn gelukkig niet aan de orde.

EXTRA'S
De extra’s zijn beperkt tot een behoorlijk goedkoop ogende ‘Making of’-featurette (10 min.) - waarin men het overigens heeft over "Last Night" in plaats van Against The Dark - en enkele promotionele trailers.

CONCLUSIE
Against The Dark is een fletse B-horrorfilm met in de hoofdrol de man met maar één gezichtsexpressie: Steven Seagal! De dvd daarentegen is prima, met een meer dan behoorlijke beeld- en geluidkwaliteit. Uitsluitend voor de meest hardnekkige fans van de paardenstaart!


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Richard Crudo
Met: Steven Seagal, Tanoai Reed, Jenna Harrison, Linden Ashby, Keith David

Film:
4/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:

• Making Of
• Cross-promotional trailers


Andere recente releases van deze maatschappij