:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 17 AGAIN
17 AGAIN (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-22
FILM
De 17-jarige Mike O' Donnell (Zac Efron) is de populairste jongen op school. Hij heeft een knappe vriendin, hij is erg goed in basketbal en het ziet ernaar uit dat hij een grote toekomst in het verschiet heeft. Vele jaren later blijft er van de droom bitter weinig over en is het leven van de volwassen Mike (Matthew Perry) een behoorlijke puinhoop. Hij ligt overhoop met zijn vrouw Scarlett (Leslie Mann) en bovendien krijgt de man zowel van zijn kinderen als op zijn huidige werkplek geen enkel respect. Mike blijft letterlijk ter plaatse trappelen! Maar plots gebeurt er iets vreemds en staat hij opnieuw als 17-jarige knaap op school. Met alle gevolgen van dien...

"Who says you're only young once?"

Zac Efron is net zoals zijn medecastleden door het immense succes van de übersuccesvolle High School Musical-franchise uitgegroeid tot een heuse superster (onder de tieners). Waar de andere schijnbaar geen voet aan de grond lijken te krijgen, schijnt het Efron wel te lukken en timmert hij stevig aan een acteercarrière. 17 Again werd een aardige boxofficehitje en bracht wereldwijd bijna 137 miljoen dollar op. 

Hoewel we spontaan pijnlijke puisten krijgen van alle opgeblazen tienerhypes zoals Twilight en High School Musical, kunnen we niet anders dan toegeven dat Zac Efron een sympathieke rol neerzet in 17 Again. Regisseur Burr Steers bouwde een meute leuke bijrollen rond p osterboy Efron en slaagde er warempel in om de film een erg geslaagde eigthiessfeertje mee te geven.

17 Again heeft een vlot tempo, heeft een leuke soundtrack, prima acteerprestaties en een resem geslaagde grappen. Overgoten met een dosis charmante en aandoenlijke romantiek en heb je een verrassend sympathieke komedie voor het hele gezin. 

BEELD EN GELUID
Het 2.40:1 HD-beeld (1080p) is over het algemeen scherp, met een prima detail en diepte. De kleuren ogen natuurlijk en warm met solide zwarte tinten. De transfer is vrij van vuiltjes en beschadigingen, terwijl ook digitale  compressie geen enkel probleem vormt. Wel is er vaak wat beeldruis aanwezig. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track klinkt degelijk zonder echt potten te breken. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn over de hele lijn prima verstaanbaar. De track is vooral op de voorste kanalen gericht, met hier en daar wat levendige actie en dynamische ondersteuning. Ruis en andere storingen zijn gelukkig niet aan de orde.

EXTRA'S
Naast enkele automatische promotionele trailers is er bitter weinig te beleven...

CONCLUSIE
17 Again bewees dat de jonge Zac Efron ook boxofficepotentieel heeft buiten de High School Musical-franchise. Ook is het gewoon een erg leuke en vooral charmante komedie met een resem geslaagde bijrollen. De Blu-ray van RCV is degelijk.


coverStudio: RCV

Regie: Burr Steers
Met: Zac Efron, Leslie Mann, Thomas Lennon, Matthew Perry

Film:
7,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
6

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045220242


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij