:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GATHERING, THE
GATHERING, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-12-13
MINISERIE
Michael Foster (Peter Gallagher) is een succesvol en gerespecteerd dokter in een klein Amerikaans stadje. Ook voor de rest heeft hij alles netjes voor elkaar: een mooie vrouw voor wie hij alles doet en een knappe tienerdochter. Maar op een ochtend ontdekt Michael dat zijn veilige leventje op losse schroeven staat. Zijn vrouw is namelijk op mysterieuze wijze verdwenen en wanneer hij op onderzoek trekt, ervaart Michael de duistere omstandigheden i.v.m. haar verdwijning. Hij beseft dat hij niemand nog kan vertrouwen en hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe dieper de man wegzakt in een donker moeras van occulte moorden, zwarte magie en boosaardige heksen...

The Gathering is een speciaal voor televisie gedraaide miniserie van de makers van The X-Files, Supernatural en Battlestar Galactica. Niet de eersten de besten dus, maar jammer genoeg levert dat geen boeiende productie op. Allereerst duurt het enorm lang vooraleer het verhaal een beetje op gang komt. Je kan bij wijze van spreken het eerste uur doorspoelen en dan heb je nog steeds niets noemenswaardig gemist!

Als regisseur Bill Eagles dan eindelijk het gaspedaal heeft gevonden, dan blijkt er eigenlijk bitter weinig aan de hand te zijn. Het zit wel snor met het sfeertje (mede dankzij de prima soundtrack) en de meeste acteurs doen hun ding naar behoren, maar The Gathering bevat uiteindelijk véél te weinig stof om bijna drie uur vol te krijgen.

We kunnen deze miniserie uit 2007 dan ook moeilijk aanraden. Voor de echt hardnekkige thrillerfanaten, die houden van gelijksoortige (en uiteraard superieure) producties als Rosemary's Baby, Salem's Lot en The Wicker Man, is dit eventueel nog een huurtip. Maar enkel als uw eerste keuze al verhuurd was!


BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is over het algemeen scherp met een degelijk contrast en schaduwdetail. De zwarte tinten zijn prima met natuurlijk ogende kleuren. Vuiltjes en andere oneffenheden zijn zoals verwacht niet aan de orde. De Engelstalige Dolby Digital 5.1-track geeft de bij momenten creepy muziek prima weer, met heldere en goed verstaanbare dialogen die mooi uit de middelste luidspreker komen. De soundtrack heeft een bevredigende spreiding en richting, met een beperkte ondersteuning van de subwoofer. Ruis is niet aanwezig.

EXTRA'S
Niets noemenswaardigs.

CONCLUSIE
The Gathering heeft best wat potentieel, maar de makers rekken het boeltje veel te lang waardoor spanning en dynamiek van het verhaal compleet verloren gaan. Het acteerwerk is degelijk, maar meer als om een keertje te huren raden we deze dvd toch niet aan. De beeld- en geluidskwaliteit zijn anderzijds wel bevredigend.


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Bill Eagles
Met: Peter Gallagher, Peter Fonda, Jamie-Lynn Sigler, Jenna Boyd

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
167 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609593082


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Pools Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds. IJslands, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hongaars, Hindoestaans, Arabisch, Turks
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij