:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOW TO MARRY A MILLIONAIRE
HOW TO MARRY A MILLIONAIRE
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-07-27
FILM
Alledrie hebben ze een baan als fotomodel. Maar Pola Debevoise (Marilyn Monroe), Loco Dempsey (Betsey Grable) en Schatze Page (Lauren Bacall) willen van deze baan af en gaan samenwerken om enkele rijke mannen te strikken en ermee te trouwen. Ze geven zich uit als rijke handelsvrouwen om zo in het wereldje te kunnen binnenraken. Op een bijeenkomst van oliemagnaten en bankiers weten ze daar hun slag te slaan. Maar zijn dit wel de mannen om een leven mee te delen.


Een komedie is het niet echt, want de personages komen nogal saai over behalve dat van Pola (Marilyn Monroe). Pola is zo blind als een mol en moet een bril dragen om iets te kunnen zien. Dat doet ze niet omdat ze denkt dat mannen niet moeten weten van vrouwen met een bril. Dit leidt tot grappige situaties als Pola ergens tegen aan loopt of bijvoorbeeld het verkeerde vliegtuig neemt. Marilyn bewijst hier dat ze een goede comédienne is, maar ze kan de film in zijn geheel niet redden door het flauwe script en de ondermaatse medespeelsters Grable en Bacall. Een zeer spijtig gegeven van de film is het soms gebruiken van zeer goedkoop uitziende decors of het filmen van scènes buiten, die zeer mooi zijn, maar waar men dan bij een close up shot een projectie als achtergrond gebruikt waar je de schaduw van de persoon op ziet die er voor staat! Ook zijn de meeste beeldovergangen niet vloeiend door enorme verschillen in belichting en de variabele snelheid tijdens de overgang. Als excuus zou je het nieuwe formaat kunnen aanhalen, maar dat had men kunnen vermijden of beperken bij de restauratie. Veel factoren maken dit dus een film die zich niet kan meten met het betere werk als bijvoorbeeld “Gentlemen Prefer Blondes”.


BEELD EN GELUID
Het anamorfisch beeld is van degelijke kwaliteit gezien de ouderdom van de film, maar waar regelmatig nog printbeschadigingen opduiken. Deze film is ook de eerste die het Cinemascope beeldformaat heeft gebruikt. In een 2.55:1 verhouding met 2 anamorfische lenzen en 4 geluidssporen (links, center, rechts en mono achter). Vanaf 1957 gebruikte men een 2.35:1 formaat en verdween de 2.55:1 van het toneel. Het Dolby Digital 4.0-geluid van de dvd is zuiver en homogeen en komt uit de voorste kanalen (links, center, rechts).

EXTRA’S
Drie trailers van de film, de Engelse, Duitse en Italiaanse. Vergelijking van de restauratie van de film (4 min. 30) en een kort nieuwsonderwerp van de première van “How To Marry A Millionaire” (1 min. 15).


CONCLUSIE
Dit moet een komedie voorstellen, maar het enige personage dat echt grappig overkomt, is dat van Pola (Marilyn Monroe). Men wou “Gentlemen Prefer Blondes” naäpen, maar dat is compleet mislukt. Hoewel de film toen vijf maal het budget van 2,5 miljoen $ heeft opgebracht kan ik de film niet echt aanraden. We komen vandaag nog veel tegen dat een film een kassucces is maar eigenlijk filmisch niet veel waard is. Marketing noemen ze dat denk ik. Deze dvd maakt deel uit van de Marilyn Monroe Diamond Collection Box 2.


cover
Studio: Fox

Regie: Jean Negulesco
Met: Marilyn Monroe, Betty Grable, Lauren Bacall

Film:
6,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1953

Leeftijd:
AL

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
3B9033A09BFDFE44


Beeldformaat:
2.55:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 4.0:
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Kroatisch, Hebreeuws, Turks
Extra's:
• 3 bioscooptrailers
• Restauratievergelijking
• Movietone nieuws: “How To Marry A Millionaire”

Andere recente releases van deze maatschappij