:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BUS STOP
BUS STOP
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-07-31
FILM
Op hun ranch in Montana zijn Bo Decker (Don Murray) en Virgil (Arthur O’Connell) aan het oefenen voor een rodeo in Phoenix. Als Bo en Virgil op de bus stappen dan valt het onmiddellijk op dat Bo niet gewend is om buiten de ranch met mensen om te gaan. Hij is lomp en naïef en stoot daardoor veel mensen voor de borst. In Phoenix aangekomen gaan ze naar een bar waar ze beiden Cherie (Marilyn Monroe) zien. Cherie zingt: “That Old Black Magic” met een onzekere stem en wordt uitgejouwd door het publiek. Bo maant de mannen aan om stil te zijn. Cherie bedankt Bo naderhand met een kus omdat hij voor haar opkwam, maar Bo interpreteert dit als een verloving en wil dan ook zo snel mogelijk met Cherie trouwen. Cherie is daar niet mee akkoord en probeert Bo te ontwijken, maar zijn opdringerigheid kent geen grenzen.

Marilyn speelt een nachtclubzangeres die op doortocht is naar Hollywood en ze gaat gekleed in versleten kledij en een scheur in haar panty’s. Deze outfit werd door haar zelf bedacht nu ze inspraak had verkregen in de film. Ze had namelijk haar eigen productie firma opgericht, maar kwam terug naar Fox voor deze film onder haar voorwaarden. Doordat haar personage altijd ’s nachts werkt en overdag slaapt, is haar huid met make-up zeer licht gemaakt. Ze spreekt ook met een sterk accent en met je ogen dicht zou je niet vermoeden dat dit Marilyn is. Haar personage varieert van komisch naar teder en breekbaar en hierdoor komt het onzekere van het personage ook zeer mooi tot zijn recht. Een zeer mooie prestatie waarvoor ze zeker een Academy Award nominatie had moeten krijgen. Volgens haar kwam dit doordat een zeer goede monoloog uit het eindproduct moest om de film korter te maken. Don Murray kreeg wel een nominatie voor beste bijrol, maar Anthony Quinn ging met de Oscar lopen voor “Lust For Life”.

BEELD EN GELUID
Mooi beeld zonder teveel onzuiverheden en met levendige kleuren. Het geluid klinkt fris en komt van de voorste kanalen. Men heeft er weer goed werk van gemaakt om ons de film in de best mogelijke kwaliteit te brengen.

EXTRA’S
Eén trailer, één restauratievergelijking (2 min. 25) en 5 foto’s. Spijtig dat men de verwijderde monoloog van Marilyn niet heeft opgevist, want die is de moeite waard.

CONCLUSIE
Marilyn laat ons hier duidelijk haar acteertalent zien en schudt eindelijk haar imago van enkel mooie beeldvulling te zijn van zich af. Deze dvd maakt deel uit van de Marilyn Monroe Diamond Collection Box 1.


cover
Studio: Fox

Regie: Joshua Logan
Met: Marilyn Monroe, Don Murray, Arthur O’Connell, Betty Field, Eileen Heckart

Film:
9/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Romantisch
drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1956

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8E1D589D4AB349F0


Beeldformaat:
2.55:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 4.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Kroatisch, Hebreeuws, Turks
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Restauratievergelijking
• 5 Foto's

Andere recente releases van deze maatschappij