:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLOOD, THE LAST VAMPIRE
BLOOD, THE LAST VAMPIRE
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-08-03
FILM
Het verhaal speelt zich af op de "Yokota Air Force Base", een Amerikaanse luchtmachtbasis gelegen in Japan. Het jaar is 1966 en de oorlog in Vietnam is volop aan de gang. De kinderen die op de basis verblijven zijn volop bezig om samen met hun leerkrachten het Halloween-feest op poten te krijgen. Maar dit is niet hun enige probleem, er dwalen namelijk vreemde wezens rond op en rond de basis! Saya, een mysterieus jong meisje gerekruteerd door een geheime organisatie, is undercover op de basis met als opdracht de wezens te vernietigen.


Enkele jaren geleden wilde Mamoru Oshii en zijn team een vernieuwende animatiefilm maken. Ze wilden een mix maken tussen de traditionele animatietechnieken en moderne computermethoden. En dat is ze best goed gelukt! Blood: The Last Vampire is een staaltje van hoe de moderne animatiefilm er in de toekomst zou kunnen gaan uitzien. Natuurlijk zal de dag van vandaag de impact niet meer hetzelfde zijn als 2 jaar geleden toen de film pas uitkwam om de simpele reden dat we de laatste maanden nogal sterk verwend zijn met succesrijke computerproducties als Shrek en Monsters Inc.! Maar toch is de film een aanrader. De film is een pure rit op een achtbaan! En dat gevoel wordt nog verder aangemoedigd door het feit dat de film maar 47 min. duurt en dat is zéér spijtig vooral de eerste keer dat je hem bekijkt, omdat je denkt (en hoopt) dat het maar de aanloop is naar het eigenlijke verhaal! De korte duur laat ook een zure nasmaak achter omdat de film véél te veel vragen onopgelost laat. Na enig onderzoek op het net hebben wij gevonden dat Blood: The Last Vampire een deel is van een multimedia verhaallijn die vervolgt in een Playstation 2-game, drie boeken (Night of the Beast van Mamoru Oshii, Blood Calling For Darkness en Shang-hai Aibyou van Junichi Fujisaku) en een Manga (Blood 2000) waar nog niets is van verschenen in onze contreien. Dus het wordt voorlopig enkel maar genieten van Blood: The Last Vampire. (tekst overgenomen van UK-versie besproken door Steve).


BEELD EN GELUID
Het widescreen beeld van Blood The Last Vampire ziet er erg goed uit: haarscherp en met het nodige contrast. In tegenstelling tot de UK versie van deze anime is de A-Film release zowat vrij van filmgrain en compressiefouten. De deels Japans deels Engelse geluidstracks op deze dvd wisten ons serieus te overdonderen: nog nooit klonk anime zo goed. Zowat alle speakers worden optimaal gebruikt tijdens de talrijke actiescènes. Een erg goede Dolby Digital 5.1-track en een nog iets betere DTS track konden ons in ieder geval bekoren.


EXTRA’S
Ook bij de extra’s laat A-Film ons niet in de steek. We krijgen ondermeer een photo gallery met 18 foto’s en een trailer, maar wat de fans zeker zal bekoren zijn de twee Making Of documentaires. Making of 1 (21 min.): verschillende mensen die meewerkten bij het realiseren van de film komen aan het woord met ondermeer uitleg over de gebruikte technieken.De interviews zijn Nederlands ondertiteld. Making of 2 (41 min.): meer van hetzelfde maar met nog meer detail. De regisseur en de technische crew belichten ondermeer de verschillende tekenstijlen.

De Nederlands ondertitelde extra’s zijn een must voor de anime-fan.


CONCLUSIE
Een leuke, doch zeer korte, mangafilm krijgt hier een puike dvd release. Beeld en geluid van een hoog niveau en interessante extra’s zorgen ervoor dat de liefhebbers van het genre deze dvd blind kunnen aanschaffen. Een pluim op de hoed van A-Film.


cover
Studio: A-Film

Regie: Hiroyuki Kitakubo
Met: Youki Kudoh, Saemi Nakamura, Joe Romersa, Rebecca Forstadt

Film:
7,5/10

Extra's:
7,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
47 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777002285


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans DTS 5.1
Japans Dolby Digital 5.1
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Photo gallery
• Trailer
• 2x Making Of

Andere recente releases van deze maatschappij