:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HORRIBLE BOSSES
HORRIBLE BOSSES (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-03-04
FILM
Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo’n goed idee om op het einde van een vermoeiende werkdag een film te bekijken waarin de terreur van de werkgevers centraal staat, desalnietemin is Seth Gordon erin geslaagd om met dit onderwerp één van de leukste komedies van de laatste jaren te maken. Op enkele afleveringen van de Amerikaanse versie van The Office en de hitkomedie Four Christmases na, is deze regisseur een vrij nieuwe naam in de filmwereld, toch lijkt hij met Horrible Bosses zijn draai te hebben gevonden.
 
Iedereen heeft in zijn leven wel eens een baas gehad die hij het liefst zou vermoorden en dat is niet anders voor de drie vrienden Nick, Dale en Kurt die elke werkdag als een afdaling naar de hel ervaren. Nick (Jason Bateman) is een carrièrejager die al jaren droomt van promotie. Zijn leven speelt zich bijna volledig af tussen de muren van de kantoorruimtes en na maanden van zelfopoffering hoopt hij een trapje hogerop te geraken, toch bijt de man opnieuw in het zand wanneer de psychotische directeur Dave Harken (Kevin Spacey) de bevordering voor zichzelf opeist. Met Dale (Charlie Day) is het al even erg gesteld, want ook al werkt deze accountmanager zich te pletter om een familiebedrijf in rechte banen te leiden, toch moet ook hij dagelijks de vernederingen van zijn overste Bobby Pellitt (een onherkenbare Colin Farrell) slikken. De vreemde snoeshaan Kurt (Jason Sudeikis) heeft af te rekenen met de nymfomane tandarts Julia Harris, die hem verplicht om in te gaan op al haar seksuele wensen. De meeste mannen zullen wel het noorden verliezen als ze weten dat de bazige mannenverslindster in kwestie ene Jennifer Aniston is, toch kan de arme Kurt daarmee niet lachen, want de fatsoenlijke jongen is voorbeeldig en denkt enkel aan zijn verloofde.
 
Tijdens een avondje stappen bedenken de drie vrienden een krankzinnig idee: hun baas om zeep brengen. De vraag is alleen wie de gevaarlijke taak op zich wil nemen, want niet één van de gabbers heeft ooit een moordwapen aangeraakt. Na de nodige drank vinden ze niks beters dan te gaan aankloppen bij een zware jongen en zo komen ze per toeval bij ene Dean Motherfucker Jones (Jamie Foxx) terecht. Jones ziet het zitten om tegen een flinke som geld de drie drommels te adviseren bij het plegen van de moord. De perfecte misdaad is deze die op een ongeluk lijkt, beweert de oplichter en daarom moeten de drie snuiters zo veel mogelijk te weten komen over de privéaangelegenheden van hun bazen, wat uiteraard tot heel wat dolkomische toestanden leidt.
 
Toegegeven, we hebben reeds intelligentere scenario’s dan dit gelezen, toch is Horrible Bosses een heerlijke komedie zoals er tegenwoordig veel te weinig gemaakt worden. Zelfs de grootste zuurpruim zal schaterlachen bij de vele grapjes die bijna één voor één geslaagd zijn en geef toe, hoe lang is het geleden dat we dit van een komedie kondenn zeggen? Azijnpissers zullen zich wel druk maken over het feit dat het personage van Dave Harken als twee druppels water lijkt op dat van Buddy Ackerman uit Swimming With Sharks dat eveneens gespeeld wordt door Kevin Spacey, toch kun je niemand vinden die een misselijkmakende patroon beter kan spelen dan hij. Zij die denken dat Jennifer Aniston enkel het ideale buurmeisje kan uithangen, zullen verstomd staan wanneer ze de ex van Brad Pitt in Horrible Bosses aan het werk zien. Deze rol is zonder meer het vulgairste personage dat ze ooit vertolkte en het doet bovendien goed om deze heerlijke actrice eindelijk eens in een vermakelijke film te zien. Trouwens, niet zo lang geleden beweerde het Engelse filmblad Total Film dat Jenifer Aniston één van de beste actrices ooit kon zijn, mocht ze andere films hebben uitgekozen in haar carrière en wie deze komedie ziet, zou deze stelling best wel eens kunnen beamen.
 
Neen, we beweren niet dat Horrible Bosses  grootse cinema is, want dergelijke films heb je reeds eerder gezien, alleen is dit een komedie waaraan je op het einde een goed gevoel overhoudt en soms moet dat niet meer zijn.

BEELD EN GELUID
Deze perfecte transfer leidt tot een prachtig beeld waardoor je meteen weet waarom men Blu-ray heeft uitgevonden. In geen enkele seconde van deze film bemerk je ook maar enige vorm van onzuiverheid. Het geluid is eveneens voortreffelijk, ook al zijn de komische dialogen niet bepaald de geluiden die je homecinema tot leven wekt. Liefhebbers van de betere, alternatieve muziek letten bovendien op de soundtrack die verzorgd wordt door een superband die gevormd wordt door leden van Beastie Boys, Pearl Jam en Dave Matthews Band.

EXTRA’S
We vinden hier vijf extra’s terug die samen zo’n dik halfuur in beslag nemen. In tijd uitgedrukt klinkt dat misschien niet veel, doch is iedere seconde het bekijken waard en dat is iets wat je niet echt kan zeggen van de extra’s die je op veel andere schijfjes terugvindt. In My Least Favourite Career vertellen de hoofdrolspelers over de meest rotte job uit hun leven, zo is het bijzonder leuk om te vernemen dat mevrouw Aniston ooit nog roomijsjes verkocht. Surving A Horrible Boss leert ons iets meer over hoe regisseur Seth Gordon zich als baas gedraagt. Voor de pechvogels op de werkvloer zijn er als toemaatje een paar tips die ons vertellen hoe je schrikwekkende superieuren kan overleven. In Being Mean Is So Much Fun horen we Spacey, Farrell en Aniston vertellen hoe fijn het is om de rol te spelen van een overste die er zijn plezier in vindt om zijn personeel af te snauwen. Vaak zijn weggelaten scènes verveling troef, toch is dat niet het geval op deze Blu-ray en je vraagt je zelfs af waarom deze hilarische scènes niet de eindmeet haalden. Ten slotte kom je in de mini-documentaire The Making Of The Soundtrack Of Horrible Bosses  alles te weten over de uitmuntende muziek die gecomponeerd werd door enkele grootheden uit de alternatieve muziekwereld zoals Money Mark, de man die mee aan de wieg stond van de revolutionaire Beastie Boys-geluiden.
 
De film op deze Blu-Ray is 7 minuten langer dan de bioscoopversie.
 
CONCLUSIE
Horrible Bosses heeft alle troeven om van deze film een heerlijke komedie te maken en die zijn allemaal gebruikt. Seth Gordon is een regisseur die heel goed begrepen heeft dat een komedie bedoeld is om je aan het lachen te krijgen. Neem daarbij nog een schitterende Spacey, een onweerstaanbare Aniston, een hilarische Bateman en dan kan de conclusie alleen maar luiden: missie geslaagd!cover
Studio: Warner

Regie: Seth Gordon
Met: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Colin Farrell, Kevin Spacey, Jamie Foxx

Film:
7,5/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888087510


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Zweeds, Noors, Fins, Deens, Chinees
Extra's:
• My Least Favourite Career 
• Surving A Horrible Boss 
• Being Mean Is So Much Fun 
• The Making Of The Soundtrack Of Horrible Bosses  

Andere recente releases van deze maatschappij