:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GIRL MOST LIKELY
GIRL MOST LIKELY
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-02-18
FILM 
Een komedie die uitblinkt door haar acteerprestaties? Toegegeven, het is een zeer zeldzaam fenomeen, maar in Girl Most Likely is dat wel het geval. Natuurlijk zit Kristen Wiig daar voor zeer veel tussen, en ook al verdient de hoofdrolspeelster uit Bridesmaids eigenlijk meer dan dat, is Girl Most Likely een al bij al sprankelende komedie. Niet dat het publiek dat ook vond, de film werd namelijk regelrecht op de dvd-markt gedropt. Tja, het wil tegenwoordig maar niet vlotten met de carrière van het regisseursduo Robert Pulcini en Shari Springer Berman dat een paar jaar geleden vriend en vijand verbaasde met American Splendor. Nadien ging het van kwaad tot erger. Maar wat wil je als je de wereld met ondingen als The Nanny Diaries wil veroveren?

Imogen (Kristen Wiig) is het soort vrouw dat denkt dat ze het middelpunt van de aarde is. Als ze op een dag haar zin niet krijgt, wil ze zelfmoord plegen in de hoop dat haar vriendje haar wat aandacht schenkt. Helaas voor haar is hij de ijdeltuit al lang beu. Op de spoedafdeling komen de dokters tot het besluit dat Imogen het best voor een paar dagen bij haar moeder (Annette Bening) komt wonen. Niemand is daar gelukkig mee. Niet alleen heeft haar oversekste moeder haar kamer reeds aan een jonge bink (Darren Criss uit Glee) verhuurt, ook heeft ze haar handen vol met haar excentrieke vriendje George Bousche (Matt Dillon), een CIA-agent met vreemde James Bond-allures! En dan hebben we het nog niet eens gehad over Imogens achterlijke broer (Christopher Fitzgerald), een zonderling die alles afweet van krabben, maar niets van het leven. Tijdens de zoveelste ruzie met Imogen verspreekt haar moeder zich. Imogens doodgewaande vader blijkt nog springlevend te zijn en de jonge vrouw wil erachter komen wie deze mysterieuze man is.

Een verhaal waar je inderdaad nauwelijks je slaap moet voor laten, toch slagen Robert Pulcini en Shari Springer Berman erin om met dat soort onzin een aardige komedie te maken. Dat hebben ze wel bijna volledig aan de cast te danken. Wiig is één van de betere Hollywoodactrices van het moment, Annette Bening is gewoon altijd briljant (zelfs als ze rotrollen vertolkt) en sinds There's Something About Mary weten we van Matt Dillon dat hij ook een heerlijke komiek is.

Neen, maak je geen illusies. Girl Most Likely zal zonder twijfel na zijn release in de vergetelheid geraken. Een beetje jammer, want ook al is deze prent niet meteen filmkunst, is ze toch één van de betere komedies van 2013.

BEELD EN GELUID
Er valt weinig of niets verkeerds op te merken over de beeldkwaliteit van deze film. Af en toe heb je wel de indruk dat er sprake is van overbelichting waardoor de kleuren er net iets te artificieel uitzien, maar voor de rest is dit een puike transfer zonder storingen. Het geluid is eveneens in orde, zonder echt op te vallen. De soundtrack bevat een bonte mengeling popsongs die gaat van de geniale Blondie tot de tamelijk belachelijke Backstreet Boys. Backstreet Boys? Ja dus....

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op deze dvd.

CONCLUSIE
Het duurt wel een poosje vooraleer Girl Most Likely echt in gang schiet, maar eens vertrokken, ontpopt de film zich tot een onderhoudende komedie met een vleugje maatschappijkritiek. Met grote dank aan de cast, dat wel.


cover




Studio: A-Film

Regie: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Met: Kristen Wiig, Annette Bening, Matt Dillon, Darren Criss

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
6

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777948941


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij