:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 2 GUNS
2 GUNS (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-02-17
FILM
Bobby Trench en Michael Stigman zijn twee undercoveragenten die proberen om te infiltreren in een Mexicaans drugskartel, maar die niet van elkaar weten dat ze voor verschillende departementen van de overheid werken. Zo is Trench eigenlijk een agent van de DEA, terwijl Stigman dan weer voor de inlichtingendienst van de marine werkt. Als ze om druk uit te oefenen op het kartel een bank beroven waar ze verwachten drie miljoen drugsgeld te vinden, gaan de poppen aan het dansen. De bank bevat immers niet het verwachte bedrag maar véél meer. Niet minder dan 43 miljoen maken ze buit en het wordt al heel snel duidelijk dat het hier niet gaat om wat drugsgeld. Stigman - niet wetende dat Trench een agent van de DEA is - schiet zijn partner neer om het geld te bezorgen aan zijn overste, maar tijdens de overdracht wordt al snel duidelijk dat deze maar al te goed wist wat er in de bank lag en dat het allemaal opgezet spel is om de 43 miljoen voor zichzelf te houden en Stigman als kop van jut naar voren te schuiven. Ondertussen neemt Trench contact op met zijn handlanger, maar die wordt afgemaakt door een sadistische agent van de CIA die Bobby erop wijst dat hij maar beter snel het geld terug kan bezorgen indien hij niet internationaal geseind wil staan als bankovervaller en moordenaar. Stig en Trench zien zich genoodzaakt om weer samen te werken, maar met corrupte mariniers, sadistische CIA-agenten en met het drugskartel op hun hielen, wordt het allesbehalve een makkelijke opdracht om het geld weer in hun bezit te krijgen...

2 Guns
is gebaseerd op de gelijknamige comic van Boom! Studios en zet Denzel Washington samen met Mark Wahlberg in een luchtig en oppervlakkig verhaal waar nogal wat haken en ogen aan zitten, maar dat dankzij het charisma en de kunde van de cast gered wordt. De atmosfeer is bijna joviaal te noemen en heeft wel wat weg van 48 Hours en gelijksoortige buddy-films, een genre dat er tegenwoordig niet meer in slaagt om echt indruk te maken. Deze film is daar geen uitzondering op die regel, maar door leuke dialogen en gepaste actie op de juiste momenten tegen een hoog tempo, zorgen de makers ervoor dat je als kijker niet de kans krijgt om je interesse te verliezen en in slaap te vallen. De randfiguren (Edward James Olmos als ouder wordend kartelleider, Bill Paxton als CIA-agent die niets liever doet dan Russische roulette te spelen en James Marsden als corrupte marinier) maken de film niet echt beter, maar gelukkig doet de invulling van de cast dat wel waardoor 2 Guns zelfs een charme krijgt die bijna doet denken aan Way Of The Gun. Let wel: bijna!

BEELD EN GELUID
Het beeld ziet er op zich wel goed uit en brengt de warme atmosfeer in zuidelijk Texas goed over, maar er zijn momenten dat fijn detail een beetje verloren gaat en aan de randen durft het beeld een beetje wazig te worden. In het algemeen is dat echter geen echt groot probleem en krijgen we een hoog niveau van contrast met veel diepte en een algemeen niveau van kwaliteit dat je zou verwachten in een recente Blu-ray. Op het vlak van geluid kunnen we niets negatiefs melden. Een actiefilm heeft de nodige bombastische geluiden nodig en die worden dan ook op de juiste momenten ingelast, maar vooral het feit dat de verschillende elementen in de track allemaal hun eigen spectrum krijgen en mooi in elkaar gemixt worden zonder ooit elkaar te overdonderen, maakt dat we een 10/10 geven deze keer.

EXTRA'S
Regisseur Baltasar Kormákur en Producer Adam Siegel leveren een redelijk goefe audiocommentaartrack,n waarna we wat verwijderde/alternatieve scènes kunnen bekijken om dan over te gaan naar een 30 minuten durende Making-of, genaamd Click, Click, Bang, Bang, die het gewoonlijke behind-the-scenes-materiaal bevat alsook de standaard interviewfragmenten met cast & crew. Informatief maar niet echt wereldschokkend.

CONCLUSIE
2 Guns is allesbehalve origineel, maar probeert door het neerzetten van geschifte personages en het aanhouden van een hoog tempo toch de kijker geïnteresseerd te houden. Dankzij het goede acteerwerk van de cast (en dan hebben we het niet alleen over de hoofdrolspelers) slaagt de film daar tot op zekere hoogte wel in, maar een echt memorabele indruk maakt hij echter niet. Een leuk tussendoortje dus voor wie lekker languit  wil liggen op de bank zonder na te hoeven denken.coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: Baltasar Kormákur
Met: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton, Bill Paxton, Fred Ward, James Marsden

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609603040


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1
Spaans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Click, Click, Bang, Bang: De Making-of van 2 Guns
• Verwijderde Scènes
• Audiocommentaar

Andere recente releases van deze maatschappij