:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THIS IS THE END
THIS IS THE END (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-03-04
FILM
Alles hangt natuurlijk af van hoe je het bekijkt, toch zou het duo Evan Goldberg en Seth Rogen wel eens het leukste schrijversduo uit Hollywood kunnen zijn. Jaren geleden joegen deze twee snotneuzen de critici in de gordijnen met platvloerse (maar oh zo hilarische) komedies als Superbad of Pineapple Express. Geen afgelikte grapjes, maar wel boertige dialogen...of gewoon (jammer genoeg of niet) uit het leven gegrepen gebeurtenissen. Nadien werd het wat stiller, maar nu is er gelukkig This Is The End. De twee slaagden erin om een heuse sterrencast bijeen te krijgen die zichzelf speelt. Nou ja, op zijn minst vertolken ze de rol van de acteur die ze zijn!

De film begint als Jay Baruchel op het vliegveld van Los Angeles zijn goede vriend Seth Rogen begroet. De twee waren altijd onafscheidelijke makkers, toch loopt Baruchel niet hoog op met Hollywoodsterren. De jonge knul vindt steracteurs verwaande kwasten, vooral Jonah Hill kan hij niet uitstaan. Rogen slaagt er toch in om zijn vriend mee te krijgen naar een privéfeestje in James Franco’s huis (en neen hoor, Franco speelt wel zichzelf, maar het is zijn woning niet!). Alle beroemdheden van de huidige generatie Hollywoodsterren zijn aanwezig: Danny McBride, Emma Watson, Rihanna, Michael Cera,... en dan slaat het noodlot toe. De Apocalyps daalt neer over Hollywood. Het haalt geen moer uit of iemand een beroemde ster is of niet, wie in het vizier van de duivel loopt wordt zonder medelijden naar de hel gezogen. Het enige wat de Hollywoodsterren kunnen doen is zich verschansen in de riante villa. Maar wat doe je als je slechts voor een paar dagen voedsel in huis hebt?

This Is The End is dus inderdaad geen grote filmkunst. En toc bestaat er maar één woord om deze parodie (want dat is het!) te omschrijven en dat is: hilarisch! De sterren nemen zichzelf voor geen seconde serieus en dat siert ze. Zowat iedere scène is een schot in de roos. Want tja, wie gaat er nu Emma Watson verkrachten en wie gaat die laatste overgebleven Milky Wat opeten? Wij houden helemaal niet van spoilers, toch kunnen we je nu al verklappen dat je voor altijd een ander beeld van nerd Michael Cera zal hebben. Misschien zijn de laatste twintig minuten waarin Jonah Hill door de duivel wordt verkracht (tja) er wat te veel aan. Ook het toekomstbeeld dat stelt dat de Backstreet Boys voor de muziek in de hemel zorgen, doet ons eerder kokhalzen, toch moet je deze komedie absoluut zien om het te geloven.

BEELD EN GELUID
This Is The End komt uit de Sony-stal, toch stelt het beeld wat teleur. Dat heeft vooral met de visual effects te maken die nogal een goedkope indruk (en dat zijn ze wellicht) maken. Maar goed, dat zijn eigenlijk niet meer dan pietluttige details. Van storingen (of wat had je nu echt gedacht?) is er natuurlijk geen sprake. Wie van bombastische geluiden houdt, komt zonder meer aan zijn trekken. Naast een afgrijselijke soundtrack (van Dr. Dre tot Cypres Hill) hoor je vooral veel explosieve geluiden die je speakers doen trillen.

EXTRA'S
Het was een beetje slikken toen ik deze waslijst van bonusmateriaal zag. Als je alles bij elkaar optelt zit je al gauw aan anderhalf uur. Onnodig om te zeggen dat de extra's in de lijn van de film liggen, of m.a.w.: neem jezelf nooit te serieus! Naast de gebruikelijke bloopers en weggelaten scènes zijn er leuke extra's zoals The Making Of Pineapple Express 2. Inderdaad, een documentaire over een film die nooit is gemaakt en in feite dus pure (amusante) larie. This is the Marketing is dan weer een collage van allerlei promofilmpjes die op het internet zijn verschenen. In Directing Your Friends vertellen Evan Goldberg en Seth Rogen hoe het aanvoelt om vrienden de les te spellen tijdens de opnames. We gaan niet al deze filmpjes bespreken, je hebt wellicht de essentie ervan allang begrepen. Fans smullen ervan, anderen halen dan weer onbegrijpelijk de schouders op.
 
CONCLUSIE
Wie beweert dat This Is The End de beste prent van het jaar is, heeft van filmkunst geen kaas gegeten, maar wie zegt dat hij de leukste film heeft gezien, heeft alleen maar een goede smaak. Ten minste dat vind ik!coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: Evan Goldberg, Seth Rogen
Met: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Michael Cera, Jay Baruchel, Emma Watson, Christopher Mintz-Plasse

Film:
6,5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609602838


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1
Spaans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Spaans, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• Directing Your Friends
• This is the Marketing
• Bloopers
• Deleted scenes
• The Making of Pinapple Express 2
• Meta Apocalypse
• Let's Get Technical
• Party Time
• Jay & Seth vs The Apocalypse
• The Cannibal King

Andere recente releases van deze maatschappij