:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ANCHORMAN 2 - THE LEGEND CONTINUES
ANCHORMAN 2 - THE LEGEND CONTINUES (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-07-07

FILM 
Niet iedereen begrijpt het, maar over de Atlantische Oceaan is Will Ferrell de regerende komiek. Alhoewel Amerika aan zijn voeten ligt, is dat bij ons heel wat minder. Het vervolg op Anchorman (zijn grootste hit) was zelfs bij ons zo goed als niet in de bioscopen te zien, maar in Amerika ging de opbrengst al gauw boven de 100 miljoen dollar. Dat maar om je te zeggen dat het Ferrell wellicht worst zal wezen of hij bij ons een ster is of niet. Zijn acteermethode is nog altijd geen sikkepit veranderd: doelbewuste overacting. Daarmee jaagt hij heel wat filmliefhebbers op de kast, maar sommigen (zoals ondergetekende) kunnen er niet genoeg van krijgen en zulke jongens zullen je dan ook zeggen dat Anchorman 2: The Legend Continues wederom een schot in de roos is. Voor het vervolg werkte Ferrell opnieuw samen met zijn trouw maatje Adam McKay, met wie hij al eerder de hits Talladega Nights, Step Brothers en The Other Guys scoorde.

Het is ondertussen tien jaar geleden dat het publiek voor het eerst kennis maakte met de uitzinnige Ron Burgundy (Will Ferrell), een nieuwsanker dat zichzelf fantastisch vindt, maar wel denkt dat Julius Caesar gewoon een NBA-speler is. Een decennium later is hij nog geen haar veranderd, wel is hij ondertussen met zijn grote liefde (en collega) Victoria Corningstone (Christina Applegate) getrouwd. Van rivaliteit is al lang geen sprake meer, want het echtpaar presenteert lekker samen het nieuws. En dan gebeurt het onvermijdelijke. Victoria wordt gepromoveerd en Ron wordt wegens zijn ontelbare blunders op straat gezet.  Ron eindigt als een aan de drank verslaafde animator bij Seaworld, tot hij een aanbieding van de nieuwe zender GNN krijgt. De presentator hapt toe en roept zijn oude maatjes samen: weerman Brick Tamland (Steve Carell), macho Brian Fantana (Paul Rudd) en sportjournalist Champ Kind (David Koechner).

Naast een heleboel cameo’s die bijna niet bij te houden zijn, is het vooral Kristen Wiig (jawel, de fantastische Kristen Wiig uit Bridesmaids) die als het oerdomme vriendinnetje van Brick de show steelt. En voor de rest is het weer volop lachen, gieren en brullen met de vuilbekkerij van Ferrell. Het verhaal (als je het al een verhaal kan noemen) is van veel minder belang. Eigenlijk wel, ja!

BEELD EN GELUID
Deze film is er eentje uit de Paramount/Universal-stal en meestal zijn we op de redactie laaiend enthousiast over de geleverde kwaliteit. Zelfs wie het smoelwerk van Will Ferrell op zijn televisiescherm te allen tijde wil vermijden, moet ruiterlijk toegeven dat er wederom niets aan te merken is op de uitzonderlijke beeldkwaliteit. Knappe kleuren en ook het geluid klinkt majestueus. En als je de grappen van Ferrell niet wil horen, kun je je misschien zoet houden met de meesterlijke discosoundtrack.

EXTRA'S
Als tijd de enige factor is, dan zit je met deze uitgave op rozen, want Anchorman 2 bevat een extra schijfje waarop meer dan drie uur bonusmateriaal staat. De enige vraag die een zinnig mens zich stelt is natuurlijk wie daar nu drie uur van zijn tijd wil insteken. Recensenten dus, ook al moeten we er eerlijk aan toevoegen dat de afstandsbediening onze trouwe vriend was. Overdaad schaadt, zeker als de bonusfilmpjes je reinste larie zijn. Nu ja, wie had nu een diepzinnige documentaire bij een Will Ferrell-film verwacht? Wie maar niet genoeg krijgt van verwijderde, verlengde en alternatieve scènes, zal zeer tevreden zijn omdat het tweede schijfje er bol van staat. Er is natuurlijk de obligate Gag Reel. Voor wie het zich zou afvragen: Will Ferrell is dus ook in het dagelijkse leven volslagen krankzinnig. Er is ook nog Behind The Scenes: Newsroom, een titel die geen uitleg nodig heeft. In Table Read zie je hoe de voltallige crew het script onderzoekt. Neen, we zegden het al: er is meer dan genoeg schijfvulling! Wie ten slotte zin heeft om Jack Black te horen zingen, kan alvast de extra Benefit For 826LA: Spoiler Alert aanklikken.

CONCLUSIE
Fans van Anchorman kunnen gerust zijn: de sequel is minstens even hilarisch als het origineel. Bewonderaars van Will Ferrell mogen dat ook zijn: hun idool hangt nog meer dan vroeger de volslagen idioot uit. Wie iets van wiskunde snapt kan dan ook concluderen dat wie van Ferrell en Anchorman houdt deze prent in huis moet halen. 
coverStudio: Paramount

Regie: Adam McKay
Met: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd

Film:
8/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
113 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582967494


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Spaans
Extra's:
• Behind The Scenes
• Extended, Alternate And Deleted Scenes + Gag Reel
• Previsualizations
• Auditions

Andere recente releases van deze maatschappij