:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HORRIBLE BOSSES 2
HORRIBLE BOSSES 2 (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2015-05-12
FILM
Wat succes heeft, moet worden herhaald. Zo simpel zijn de wetten in Hollywood. Een drietal jaar geleden scoorde Seth Gordon, bijna vanuit het niets, een gigantische hit met een komedie die gebaseerd is op het idee om je baas te vermoorden. Het resultaat was zeer genietbaar en we kregen een Jennifer Aniston op het scherm zoals we haar nog nooit eerder zagen, ofschoon ze een jaar later bijna hetzelfde in We’re The Millers deed. Voor wie het nog niet zou hebben begrepen: mannenharten op hol laten slaan zonder dat ze daarvoor uit de kleren moet. Voeg daar nog een paar bekende filmkoppen aan toe en het is bingo. De producers dachten meteen dat dit een tweede keer zou lukken. Blijkbaar hadden ze nog gelijk ook, want wederom liep deze komedie talrijke weken in de bioscoop en wedden dat ze in Tinseltown al aan een derde deel denken?

Het concept van de film is bijna hetzelfde als dat van de eerste: omdat er geen goede werkgever bestaat, ben je maar beter je eigen baas! Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) en Kurt (Jason Sudeikis) denken dat hun broodje gebakken is door het uitvinden van de shower buddy: een onnozel apparaatje dat ervoor moet zorgen dat het aanvoelt alsof je beste vriend je rug masseert terwijl je onder de douche staat. De drie vrienden krijgen de kans om het onding in een populaire televisieshow aan te prijzen. Amper een paar uur later krijgen ze een gigantisch aanbod van een postorderbedrijf. Helaas zijn ze gewoon het slachtoffer van Bert Hanson (Christoph Waltz, die wellicht nooit in zijn leven een goede kerel zal spelen). Hun Amerikaanse droom is van zeer korte duur, de bankroete makkers moeten een gigantisch bedrag terugbetalen. De doldwaze ondernemers bedenken het plan om Berts zoon (Chris Pine) te ontvoeren. Aan fantasie hebben ze geen gebrek, maar zoals verwacht loopt door hun onkunde alles in het honderd. 

De Britse krant The Telegraph spaarde zijn kritiek niet en bombardeerde Horrible Bosses 2 zonder genade tot de slechtste komedie van het jaar. De beste is het zeker niet, maar veel hangt af van het feit of je dat soort humor lust of niet. Indien je fan bent van de ijskoude ironische Roy Andersson-grapjes, dan zouden we je deze komedie niet meteen aanraden. Ben je wild van The Hangover dan mag je zonder omzien alle schrijfsels van recensenten achter je laten, want je zal gegarandeerd twee uur schuddebuiken. Het enige wat je de makers wel kan verwijten is dat ze nauwelijks voor verandering hebben gekozen. Als je een sul in je film wil, dan is het ondertussen bekend dat je bij Jason Sudeikis aan het juiste adres bent. Christoph Waltz speelt nog maar eens een slechterik zonder dat hij daar veel moeite voor moet doen, Kevin Spacey (ook al is zijn rol vrij kort) speelt bijna schaamteloos op automatische piloot en blijkbaar wil Jennifer Aniston er op rijpere leeftijd nog alles voor doen om de stoot van Hollywood te worden. Een komedie valt of staat natuurlijk met de grappen. Die zijn vulgair, een beetje voor de hand liggend, maar wel ontzettend hilarisch. Juist, je kan met zeer veel gemak een hele hoop mensen vinden die dit soort grapjes maar niets vinden, maar het zal even simpel zijn om er te vinden die er zich een breuk mee lachen. Het is aan jou om te beslissen tot welk kamp je wil behoren!

BEELD EN GELUID
De beste Blu-rayreleases (of ten minste puur technisch bekeken) zijn zonder enige twijfel (en meer dan logisch) die van de grote studio’s. Warner is op dat vlak, samen met Universal, een bijna onfeilbare marktleider met uitgaven die je dure installatie waardig zijn. Horrible Bosses 2 scoort iets minder, maar dat is niet meteen de schuld van het filmhuis. Blijkbaar wilde Sean Anders zijn film met onnatuurlijke kleuren draaien. Het lijkt allemaal wat gekunsteld en voelt wat jaren 90 aan. Het beeld is nooit loepzuiver, zeker niet bij close-ups, maar is al bij al toch bevredigend. De buitenopnames zijn heel wat beter. Het geluid heeft een krachtige DTS-HD Master Audio 5.1-track, maar komt zelden tot leven omdat deze film op een kidnapping en een gedateerde soundtrack na, het vooral van dialogen moet hebben. Technisch bekeken is hier niets op aan te merken.

EXTRA'S
Laat ons duidelijk zijn: bonusmateriaal van komedies is meestal louter voer voor fans die niets willen missen, de kans dat anderen er iets zinnigs van kunnen opsteken is even groot als de mogelijkheid dat je in Brussel een uitgebroken zebra aantreft. Het kan dus, maar dat is helaas niet het geval op deze disk. De gebruikelijke bloopers zijn op de eindaftiteling te vinden, dus daar zijn we meteen gespaard van gebleven. Qua lengte is Endless Laughter met zijn 17 minuten de hoofdbrok van de bonussectie. De titel dekt de lading. Zowat iedereen van de cast vertelt je op zijn (ingestudeerde) manier dat deze komedie ontzettend grappig is. Natuurlijk waren ze ook verplicht om er aan toe te voegen dat iedereen in het echte leven ook een toffe knul of meid is. En daarmee hebben we het eigenlijk gehad, want op de verwijderde scènes na (gecamoufleerd als One-Liners You Didn’t See) blijven er alleen nog promofilmpjes van 3 minuten over. Als je wil weten wie de shower buddy (de uitvinding waar alles om draait) heeft uitgevonden, dan vind je het antwoord in Who Invented The Shower Buddy, dat welgeteld één minuutje duurt. In de film zit er ook een wilde achtervolging en natuurlijk moet daar ook een kort bonusfilmpje over worden gemaakt (High Speed Crash Course). Blijkbaar wilde men ook de mensen die amper een paar seconden in beeld kwamen met wat extra aandacht bedanken. Mocht je ooit interesse hebben in wat voor onzin die te vertellen hebben, bekijk je de (overbodige) extra’s (Employee Testimonals en Let The Sexual Healing Begin).

CONCLUSIE
Mocht je een fan zijn van de eerste Horrible Bosses, dan is een tweede rit een aanrader, gewoonweg omdat er bijna niets is gewijzigd. Krijg je koude rillingen bij het lezen van deze recensie, dan vermijd je dit schijfje maar beter! Logisch toch?coverStudio: Warner

Regie: Sean Anders
Met: Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Jennifer Aniston

Film:
6/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
12

Speelduur:
116 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888213339


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Noors, Zweeds, IJslands, Engels CC, Italiaans CC, Duits CC
Extra's:
• Endless Laughter Guaranteed
• Let The Sexual Healing Begin
• Off The Cuff: One-Liners You Didn't See
• Who Invented The Shower Buddy
• Employee Testimonals
• High Speed Crash Course

Andere recente releases van deze maatschappij