:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SINGLES
SINGLES
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2003-02-03
FILM
Cameron Crowe, de regisseur met succesvolle werken op z'n naam zoals Almost Famous, Jerry Maguire en het recentelijke Vanilla Sky leverde in 1992 met deze romantische relatie-komedie z'n tweede langspeelfilm af. Singles is het verhaal van een hoopje twintigers die zich door verschillende relatieproblemen worstelen en langzaam een leeftijd bereiken waar het eeuwige 'single-leven' angstvallig de kop opsteekt. De film speelt zich af rond een flatgebouw ergens in Seattle en zoals we al dachten volgt er hier en daar wel eens een grunge-knipoog. Enerzijds hebben we het koppel Janet Livermore (Bridget Fonda) en Cliff Poncier (Matt Dillon). Zij, superverliefd op haar enigzins beroemde muzikant, hij ziet dan weer een occasioneel liefje in haar. Anderzijds hebben we ook nog Steve Dunne (Campbell Scott) en Linda Powell (Kyra Sedgwick). Beiden hadden het 'daten' reeds geruime tijd opgegeven toen ze elkaar tegenkwamen en kennis maakten met de ware liefde.

We maken de ups en downs mee van beide koppels en zien hoe ze uiteindelijk bij het uiteengaan opgevangen worden door hun vrienden en naasten. Er worden veel troostende woorden uitgesproken en uiteindelijk belanden we bij de vraag hoe en waar het juist misgelopen is. Een genre-film voor de liefhebbers die voor ons enkel een meerwaarde kreeg door de goeie soundtrack (we bevinden ons immers in grunge-land) met o.a Breath en State of Love and Trust van Pearl Jam en een paar songs van Alice in Chains en Soundgarden. In cameo's zal u o.a Eddie Vedder, Tim Burton en Cameron Crow zelf ontdekken.

BEELD EN GELUID
De kwaliteit van het beeld is niet optimaal. Het bevat veel grain en een aantal compressiefoutjes. Het geheel ziet er redelijk zacht uit en de kleuren zijn helemaal niet kleurrijk en levendig. De ondertitels zijn wel goed geplaatst en perfect van grootte. De film bezit enkel een Dolby Surround-track en dat is jammer want op die manier komen de vele goeie songs niet volledig tot hun recht. Basrespons blijft uit en op sommige momenten klinken hoge tonen te beperkt. Verder valt er over het geluid niet te klagen want de dialogen komen perfect verstaanbaar uit de voorste speakers en daar is het vooral om te doen bij een film als deze.

EXTRA’S
Twee verwijderde scènes waarvan we snel zien waarom men ze juist achterwege gelaten heeft. In totaal duren ze zo'n 6 minuten en ze zijn beiden optioneel Nederlands te ondertitelen, wat voor een extra puntje zorgt. Als afsluiter is er nog een bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Een komedie voor de romantische zielen waarbij zowel de positieve als negatieve herinneringen aan de afspraakjes terug naar boven komen. Beeld en geluid stellen een ietwat teleur terwijl je het voor de extra's ook al niet moet doen. Als dit je ding is, is huren de boodschap.


cover
Studio: Warner

Regie: Cameron Crowe
Met: Bridget Fonda, Matt Dillon, Campbell Scott, Kyra Sedgwick, Sheila Kelley, Bill Pullman, Jim True

Film:
5,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
AL

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931124102


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Bulgaars, Roemeens, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Weggelaten scènes

Andere recente releases van deze maatschappij