:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AVENTURAS DE TADEO JONES, LAS 2 - EL SECRETO DEL REY MIDAS (TAD, THE LOST EXPLORER 2 - THE SECRET OF KING MIDAS)
AVENTURAS DE TADEO JONES, LAS 2 - EL SECRETO DEL REY MIDAS (TAD, THE LOST EXPLORER 2 - THE SECRET OF KING MIDAS) (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2018-09-13

FILM
Sinds de eerste Tad-film is Tad Stones (Trevor White) opnieuw een nederige bouwvakker. Zijn collega's lachen hem evenwel vierkant uit als hij beweert dat hij de sexy archeologe Sara Lavrof (Alex Kelly) kent, die alle covers van magazines siert. Het is bovendien een feit dat Tad en Sara elkaar wat uit het oog zijn verloren... Op een dag belt Sara echter Tad op, en nodigt hem uit bij de voorstelling van een perkament dat duidt op het bestaan van het halssnoer van koning Midas. Dat was ooit aan de koning geschonken door de god Apollo, maar omdat de drager ervan alles wat hij aanraakt, in goud verandert, bleek het voor Midas een vloek, nadat hij per ongeluk ook zijn dochter had veranderd in een gouden standbeeld. Bij wijze van boetedoening moest Midas van Apollo drie delen van de halsband offeren aan goden vooraleer de vloek verbroken zou worden. Het perkament dat Sara heeft gevonden, legt de vindplaats van de drie onderdelen bloot; en waar het voor Sara nog louter gaat om academische interesse, is de rijke industrieel Jack Rackman (Ramon Tikaram) van plan om de machtigste man ter wereld te worden.

 Hij ontvoert Sara, maar aangezien door een speling van het lot Tad nog in bezit is van haar aantekeningenboekje, is hij mogelijk haar laatste redmiddel. Hij krijgt de hulp van Tiffany (Gemma Whelan), de assistente van Sara, alsook van de kierewiere zotte mummie (Joseph Balderrama) die Tad al schijnt te achtervolgen sinds de eerste film. Tegelijkertijd probeert Tad eindelijk zijn amoureuze gevoelens voor Sara onder woorden te brengen, maar door een serie misverstanden komt het er niet van...

Net zoals het eerste deel, Tad, The Lost Explorer, is deze amusante tekenfilm van Spaanse makelij, maar men hoopt blijkbaar met lipsynchronisatie die aansluit bij de Engelse versie een internationale markt aan te boren. De nieuwigheid is er echter na de eerste film een beetje af, en de strapatsen van de klunzige amateur-archeoloog vallen eerder in de categorie 'voorspelbaar'. De animatie is echter voorbeeldig leuk, en qua scenario leunt de film niet té zeer op goedkope referenties in populaire cultuur, alhoewel het nog steeds overduidelijk is dat Tad een budgetversie is van Indiana Jones. Qua productiemaatschappij is de franchise verhuisd van Belga Home Video naar Paramount.

 BEELD EN GELUID
Dit laatste betekent ook dat we geen Benelux only-versie krijgen, maar een internationale versie met een hele schare aan gesproken talen. De enige die we hier bespreken is de Engels gesproken versie, die in Dolby TrueHD 5.1 op schijf is gezet. De film bevat enkele leuke geluidseffecten, vooral in de achtervolgingsscènes, maar al bij al blijft de totale dynamiek beperkt. De soundtrack is evenwichtig maar de songs zijn - uiteraard - allemaal in het Spaans. In tegenstelling tot bij de eerste film kan u desgewenst de film ook eens in de originele Spaanse taal beluisteren. De beeldkwaliteit is puik en vloeiend, en het bonte spectrum zal vooral de kleinere kijkers aanspreken. De figuurtjes uit de tekenfilm zijn redelijk cartoonesk, en voor een uitgebreide textuur is derhalve geen plaats. Desondanks werd aan de decors - de film speelt zich grotendeels af in Granada en in Cappadocië - zorg besteed. De schijf is met zo'n 29 Gb amper volledig gevuld; de korte speelduur zal er niet vreemd aan zijn.

 EXTRA'S
Veel talen, maar geen bonusmateriaal; dat is het adagium van deze schijf.

CONCLUSIE

Las Aventuras De Tadeo Jones 2 tapt uit hetzelfde vaatje dan zijn voorganger, en dit levert een amusante tweedeklasser op die op een vanilla-schijf met goede kwaliteit staat.
coverStudio: Paramount

Regie: David Alonso & Enrique Gato
Met: Trevor White, Alex Kelly, Gemma Whelan, Joseph Balderrama, Ramon Tikaram, Lewis MacLeod

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
B

Genre:
Avontuur

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2017

Leeftijd:
6

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083155568


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD 5.1
Engels audiodescriptief Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Portugees Dolby Digital 5.1
Braziliaans Portugees Dolby Digital 5.1
Pools Dolby Digital 5.1
Russisch Dolby Digital 5.1
Turks Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Braziliaans Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds,Grieks,Pools, Tsjechisch,Slovaaks, Hongaars, Roemeens, Russisch, Chinees, Japans, Koreaans, Thais, Maleisisch, Hindoestaans, Hebreeuws, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij