:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COUNSELOR, THE
COUNSELOR, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-06-20
FILM
Een film die bulkt van de sterren, maar toch grandioos flopt? Ridley Scott kan er in ieder geval aardig over mee spreken want met The Counselor uit 2013 kon hij wel uitpakken met namen als Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem en Brad Pitt, maar het mocht niet baten. De film werd niet alleen neergesabeld door de voltallige Amerikaanse pers, ook het publiek zond zijn kat. Boosdoender, althans dat beweert men, is Cormac McCarthy die een script schreef dat de Amerikanen niet begrepen. En tja als die niet willen nadenken of hun horizonten willen verbreden dan heb je pech, zeker naar de maatstaven van Hollywood.

Scott die met Gladiator en Alien supersuccessen op zijn actief heeft staan mocht het nadien bekopen want films als Exodus: Gods And Kings, Alien: Covenant en All The Money In The World deden het eveneens slecht. Sommigen beweerden dat Scott niets van het script van Cormac McCarthy begreep en er simpelweg een zooitje van maakte, terwijl anderen de schuld in McCarthys schoenen wilde schuiven. Deze is een gerenommeerde auteur wiens boeken tot geniale verfilmingen hebben geleid zoals No Country For Old Men en The Road. McCarthy wou zich aan een script wagen, en het zou wel eens de laatste keer kunnen geweest zijn.

Wie een kant-en-klaar verhaal wil, begint maar beter niet aan deze trip. The Counselor is immers een aaneenschakeling van vreemde personage die betrokken zijn bij een drugdeal. Hoe de vork in de steel zit, kom je nooit te weten. Er gebeuren alleen maar vreemde (gewelddadige) dingen en het enige wat je wel weet is dat wie eraan begonnen is, het uiteindelijk met zijn leven zal mogen bekopen. Het slachtoffer is een anonieme raadsman (Michael Fassbender) die met zijn lief (Penélope Cruz) een luxeleven wil, maar zo in de dieperik raakt dat hij zijn paardjes wedt op een drughandel die hem de nodige centen moet opleveren. Van als je het gezicht van de drugbaron Reiner (Javier Bardem) ziet, weet je dat de raadsman in een zeer gevaarlijk milieu is terechtkomen. De tussenpersoon (Brad Pitt) waarschuwt de raadsman voor de gevaren, maar eens een Mexicaans drugkartel bij de zaak wordt betrokken is het allemaal te laat.

Oorspronkelijk zou The Counselor een film van drie uur en een half worden, maar Scott werd teruggefloten door de studio om er uiteindelijk een uur uit te knippen (allemaal te bekijken op deze blu-ray met woord en uitleg van de regisseur). Het misdaadepos kreeg vooral veel belangstelling voor de scène waarin Cameron Diaz een potje neukt met een Ferrari (u leest dit goed) en een onthoofdingscène die voor de nodige braaktornado’s kan zorgen. Diaz haalde wel de tabloids, maar zoals steeds gaat de blondine plat op haar bek door gebrek aan talent. Zou er iemand haar ooit durven zeggen dat die helemaal niet kan acteren? Voor de rest kan Scott rekenen op het fijnste van Hollywood met een alweer verbluffende Bardem, een stoïcijnse Fassbender en een heerlijke Pitt. Neen, The Counselor is niet je doorsnee Hollywood-film, maar laat dat nou de uitdaging zijn!


BEELD EN GELUID

The Counselor is een film die uit de allerbeste studio’s met de nieuwste snufjes komt en dus nogal wiedes dat je dit ook ziet. Wie zich aan deze film ergert, kan zich nog altijd troosten met het feit dat hij een schijfje in handen heeft waar je qua beeld of kwaliteit niets op aan kunt merken.

EXTRA'S
The Truth Of The Situation: Het Maken Van The Counselor is de enige extra die je op deze blu-ray vindt. Het gaat om de ongecensureerde versie van drie uur en een half waarbij Ridley Scott uitleg geeft waarom hij bepaalde scènes (onder dwang) liet sneuvelen.

CONCLUSIE
The Counselor is zeker niet het soort film dat door iedereen met open armen zal ontvangen worden, en dat deed het bioscooppubliek bij het uitkomen van deze film geenszins. Een verhaal zonder veel structuur en waar de kijker achter blijft met honderd vragen, en toch werkt het op de één of andere wijze. 


coverStudio: Fox

Regie: Ridley Scott
Met: Michael Fassbender, PenÚlope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt, Rosie Perez

Film:
7,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
117 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626084129


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels
Extra's:
• The truth of the situation: het maken van The Counselor

Andere recente releases van deze maatschappij