:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CREED II
CREED II (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-05-24
FILM
73 is Sylvester Stallone. De spierbundel heeft wel nog een lijf waar menig man jaloers op zou zijn, maar je moet het ook nog geloofwaardig zien te houden. Binnenkort verschijnt Rambo V : Last Blood en dat alleen al is reden genoeg om wenkbrauwen te doen fronzen. Maar wat doe je als je filmcarrière bijna volledig toegespitst is op een Vietnamveteraan of een bokser? Dan bewandel je andere wegen en dat heeft men met het Rocky Balboa-personage zeer goed begrepen. Een vent van 70 in de boksring plaatsen is nogal belachelijk en daarom werd de bokser een trainer. En tja, zo kan je nog wel een paar jaar verder, zeker als je weet dat Creed van Ryan Coogler een gigantisch succes werd. De film is trouwens (hoewel bijna een blauwdruk van Rocky) meer dan geslaagd.
In het eerste deel zagen we hoe Adonis Johnson Creed (Michael B. Jordan) Rocky Balboa (Sylvester Stallone) wist te overhalen om hem te gaan trainen. Rocky had wel genoeg van de bokswereld, maar de jonge Adonis wist het ijs te breken omdat hij de zoon is van zijn goede vriend Apollo Creed die door zijn Russische rivaal Ivan Drago (Dolph Lundgren) de dood werd ingeslagen. De jonge Adonis heeft zijn vader nooit gekend, maar wil wel in de voetsporen treden van zijn vader en uiteraard wil hij de wereldtitel pakken. We geven geen spoiler vrij als we je vertellen dat hij daar in de eerste film met roem in slaagt, en dus gaat het verhaal verder, want in het tweede deel zakt de gevreesde Ivan naar Philadelphia af om de nieuwe wereldkampioen uit te dagen tegen zijn zoon Viktor (Florian Munteanu). Rocky ziet hier het gevaar van in en wil Adonis hier niet voor gaan trainen, zeker niet nu zijn liefje Bianca (Tessa Thompson) zwanger is. Maar boksers zijn boksers, zeker als Rocky Balboa in het spel zit.
Om het maar meteen te zeggen Creed II is minder goed dan de eerste en dat komt omdat het verhaal net iets te veel op de relatie tussen Creed en Bianca komt te liggen. Er komt een baby op de wereld, Rocky wordt eventjes aan de kant gezet. Noem het voor ons part een belachelijke opmerking, maar in een boksfilm wil je vooral de mannen zien vechten, zeker als het om een Rocky-film gaat en dat gebeurt hier net iets te weinig. Maar troost je, als er geknokt wordt dan vliegen de tanden ook de ring in. Stallone vindt wel dat zijn nieuwste telg een shakespeariaans drama is, maar Creed II is vooral te braaf en dat komt omdat regisseur Steven Caple Jr. geen enkel risico durft te nemen. Een brave film dus, maar wel één waarin Stallone bewijst dat hij kan acteren. Zijn rollen waren nooit subtiel, maar het personage van Rocky Balboa is en blijft heroïsch. Net zoals in de eerste film krijg je flashbacks naar de eerste films (bijv. Rocky die de 72 treden van het Philadelphia Museum of Art oploopt op de legendarische muziek van Bill Conti), en dat werkt. Ook Dolph Lundgren draagt zijn steentje bij, nooit een groot acteur geweest, maar het personage van Ivan Drago is hem op het lijf geschreven. Men heeft zonder meer enkele kansen laten liggen, maar het is en blijft zalig topentertainment.
BEELD EN GELUID
De releases van Warner zijn meestal een streling voor het oog en dat is in deze nieuwe Rocky (oops sorry, Creed) niet anders. Het beeld is verbluffend, zeker de bokscènes die allemaal opgenomen zijn in Las Vegas. Ook het geluid doet het met zijn Dolby Atmos-True HD-band prima!

EXTRA'S
Hoewel allemaal betrekkelijk kort, zijn de extra’s best de moeite. De allerbeste bonus is The Rocky Legacy waarin Dolph Lundgren in vijftien minuten de Rocky-films overloopt. In Casting Viktor Drago heeft men het er over hoe men Florian Munteanu heeft gevonden. Een bokser die nog nooit geacteerd had en hoe moeilijk het wel voor hem was om op de set fake te gaan boksen. Er zijn wat Deleted Scenes, en in Fathers & Sons benadrukt men de relatie van vader en zoon. In The Women Of Creed II gaat het over de vrouwen. Conclusie na zeven minuten is dat geen enkele bokser zonder een stevige en verstandige vrouw kan.

CONCLUSIE 
Met Creed kreeg Sly terecht de critici mee, want deze spin-off was even goed als de eerste Rocky-film uit 1976. Het tweede luik is iets minder, maar daarom niet slecht. Maar het blijft jammer dat men te veel de melige elementen in de verf heeft gezet.coverStudio: Warner

Regie: Steven Caple Jr.
Met: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Dolph Lundgren, Florian Munteanu

Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
10/10

Beeld:
10/10


Regio:
B

Genre:
Sport

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2018

Leeftijd:
12

Speelduur:
129 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888246573


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels Dolby True HD Atmos 7.1.4
Engels DTS HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Latijns-Amerikaans Spaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Spaans, Latijns-Amerikaans Spaans, Deens, Duits, Lets, Noors, Zweeds
Extra's:
• Deleted Scenes
• Fathers & Sons
• Casting Viktor Drago
• The Women Of Creed II
• The Rocky Legacy

Andere recente releases van deze maatschappij