:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEN IS BACK
BEN IS BACK (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-08-02
FILM 
We hebben altijd een beetje problemen gehad met Julia Roberts. Ze schitterde in het milieudrama Erin Brockovich, maar ze was even zeer het boegbeeld van romantische niemendalletjes zoals My Best Friend's Wedding, Runaway Bride of de romcom par excellence Notting Hill. Het verstand komt met de jaren, maar ook wellicht omdat la Roberts al lang niet meer hot is in Hollywood, maar de laatste jaren zagen we haar in meer en meer interessante producties opduiken zoals August: Osage County. En nu is er Ben Is Back waarin Roberts de rol speelt van  moeder Holly Burns die de drugproblemen van haar oudste zoon Ben (Lucas Hedges) onder controle moet zien te krijgen. Een film die schippert tussen een gezins- en een drugdrama. De film van scenarioschrijver en regisseur Peter Hedges (de vader van Lucas in het echte leven) blinkt allesbehalve uit in originaliteit, maar kan de kijker toch een beetje blijven boeien en daar zit (oh ironie) Roberts voor veel tussen.
Op het eerste gezicht is er niets aan de hand met de 19-jarige Ben (Lucas Hedges). Altijd goedgezind, hoewel eerder schuchter, maar de jongen sleept een drugsverslaving met zich mee en hij is er maar al te goed van bewust dat de drugs hem geen soelaas zullen bieden. Onverwachts staat Ben op kerstmis voor de deur van zijn moeder. Ben komt uit de afkickkliniek terug. Zijn moeder Holly is er maar al te blij mee dat ze haar zoon opnieuw in haar armen heeft, en besluit om hem te helpen om terug op het goede pad te komen. Alleen blijft een verslaafde een verslaafde en voor ze het weet is Ben een gevaar  voor zichzelf en voor haar gezin. 
Als er zoiets als een drugfilm bestaat dan mag je Ben Is Back gerust als een light version daarvan beschouwen. De kijker wordt wel met de gevolgen van drugs geconfronteerd, maar regisseur Peter Hedges kan het niet laten om op de melige toer te gaan. Roberts redt enigszins de meubelen, ook al ziet ze er gewoon fake uit. De film zit boordevol clichés die met drugs gepaard gaan, en dan zit je al gauw met een zeer voorspelbare film opgezadeld die wegens zijn budget net geen weekendfilm is geworden. Wie echt tot op het bot wil gaan als hij films over junkies wil zien, grijpt dan ook maar beter terug naar meesterwerken zoals Requiem For A Dream, Christiane F. Wir Kinder Von Bahnhof Zoo, Another Day In Paradise of Beautiful Boy van onze eigen Felix Van Groeningen.

BEELD EN GELUID
Hoewel Ben is Back bij ons via The Searchers is uitgebracht, is dit een film van de grote Lionsgate Films-studio en dan mag je je toch aan kwaliteit verwachten. Deze transfer is rijk aan fijne details en zelfs als het wat duister wordt is er nog een perfecte resolutie. De geluidsband met een DTS-HD Master Audio 5.1-track gedraagt zich wat op de achtergrond en het surroundsysteem komt alleen maar tot leven door de score van Dickon Hinchcliffe.
EXTRA'S
Helaas, maar deze blu-ray moet zonder extra's door het leven...

CONCLUSIE
Ben Is Back is de zoveelste film over een moeder die haar zoon uit het drugmilieu probeert te redden. Ook al bulkt de film van de clichés kan Roberts door degelijk fake Hollywood-acteerwerk dit drama enigszins uit de bocht van de saaiheid houden. Matig.coverStudio: The Searchers

Regie: Peter Hedges
Met: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2018

Leeftijd:
12

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8789461876157


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Geen


Andere recente releases van deze maatschappij