:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ARROW - SEIZOEN 4
ARROW - SEIZOEN 4 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2019-11-07
SERIE
Vijf jaar geleden, na zijn onfortuinlijke belevenissen in Hong Kong, werd Oliver Queen (Stephen Amell) door Amanda Waller (Cynthia Addai-Robinson) opnieuw op het gevreesde eiland Lian Yu gedropt, om daar het hoofd te bieden aan de huurling Baron Reiter (Jimmy Akingbola). Die is op zoek naar een afgodsbeeld dat hem bovennatuurlijke krachten verleent, maar anderzijds mensenoffers verlangt om zijn energie vrij te geven. Na veel gepalaver slaagt hij erin om samen met één van Reiters gevangen slaven, Taiana Venediktov (Elysia Rotaru), het beeld te stelen, en that's the end of that...
... tot enkele jaren later. Oliver en Felicity Smoak (Emily Bett Rickards) wonen nu al zes maanden samen, en Oliver heeft zijn vigilanteschap afgezworen. Felicity heeft het bedrijf van Ray Palmer geërfd, en is als CEO de nieuwe bestuurster. Star City wordt beveiligd door het trio Diggle (David Ramsey) als Spartan, Thea (Willa Holland) als Red Arrow en Laurel Lance (Katie Cassidy) als Black Canary. Oliver en Felicity twijfelen bovendien of ze in hun relatie de volgende stap moeten zetten of niet. De komst van Damien Darhk (Neal McDonough) naar Star City dwingt Oliver echter om opnieuw in de huid van vigilante te kruipen, alhoewel hij en Diggle niet exact als vrienden uit elkaar zijn gegaan. Aangezien de Arrow zogezegd overleden is, herdoopt hij zichzelf tot Green Arrow, en hij belooft dat hij dit keer de zaken anders gaat aanpakken.
Damien Darhk heeft het bewuste beeld in zijn bezit, als hoofd van de misdaadorganisatie HIVE laat hij zijn huurlingen, Shadows genaamd, de stad onveilig maken. Darhk heeft echter megalomane plannen: hij wil tabula rasa maken en de wereld met atoombommen wegvegen, behalve natuurlijk zijn eigen getrouwen, die een nieuwe wereld op poten moeten zetten. Malcolm Merlyn (John Barrowman) - gaat die man nu nooit dood? - heeft hem zijn medewerking toegezegd in ruil voor twee toegangstickets, één voor hem en één voor zijn dochter Thea. Diggle wordt bovendien geconfronteerd met het feit dat zijn broer Andy (Eugene Byrd) voor Darhk werkt. Nadat de zoveelste burgemeester van Star City wordt vermoord, werpt Oliver zich op als kandidaat, omdat hij eindelijk eens zonder masker de bevolking wil dienen. Darhks vrouw Ruvé Adams (Janet Kidder) stelt echter haar tegenkandidatuur, en chanteert Oliver om zich terug te trekken. Daarnaast brengt Laurel het dode lichaam van haar zus Sara (Caity Lotz) naar het hoofdkwartier van de League of Assassins, in de hoop haar weer tot leven te wekken, net zoals bij Thea is gebeurd. De nieuwe Sara is echter niet geheel dezelfde als de vorige.
Bovenstaande paragrafen bevatten nog niet de helft van de plotontwikkelingen van het vierde seizoen van Arrow. Om er toch maar zeker van te zijn dat u ál de reeksen van het DC-universum koopt zijn er uitgebreide crossovers met The Flash, zelfs één volledige dubbelaflevering die zich in beide universa afspeelt, en wordt er terloops haast tussen de soep en de patatten een nieuwe serie gelanceerd, Legends Of Tomorrow, met enkele afdragertjes uit beide universa. De personages zijn vooral zeer zwart-wit; als iemand uit het goede kamp al eens een moreel dubieuze beslissing neemt, dan loopt die daar vier afleveringen lang over te mekkeren, en krijgt hij of zij uiteindelijk de rekening gepresenteerd. Nochtans zijn de helden uit het Arrowverse goeie rolmodellen. Met Curtis Holt (Echo Kellum), de nieuwe assistent van Felicity, steekt de studio zijn nek uit om een homoseksueel personage op te voeren dat eens voor de verandering niét voldoet aan alle verwijfdheidsclichés, en zoiets werkt verfrissend. Personages worden aan de lopende band vermoord en weer tot leven gewekt, dus dood is nooit echt dood in Arrow. Maar seizoen vier voelt bij momenten aan als een overdadig gevulde kalkoen die in haar eentje het gehele voedselprobleem van de derde wereld kan oplossen, en dat werkt niet altijd even positief. De geloofwaardigheid is allang zoek, en de drie reeksen, Arrow, The Flash en Legends Of Tomorrow, dienen feitelijk alledrie voornamelijk om in één aflevering zo veel mogelijk coole martial arts-scènes te proppen. Arrow wordt daarmee vooral een leuke soap voor wie Thuis of Familie te tam vindt.
 
AFLEVERINGEN
Disk 1:
70. Green Arrow
Diggle, Thea en Laurel jagen op een bende die zich de Shadows noemen, en die gespecialiseerd is in het roven van modern wapentuig. Terwijl er nog steeds geen burgemeester in Star City is, wordt de stad bestuurd door een raad. Damien Darkh openbaart zich als de leider van de Shadows, en hij weet de volledige raad te laten vermoorden, op Quentin Lance (Paul Blackthorne) na. Terwijl Thea en Laurel Oliver smeken om de cape van de Arrow weer om te doen, blijkt dat de Shadows van plan zijn om het treinstation van Star City, waar net de eerste hogesnelheidslijn uit Capital City arriveert, op te blazen.
71. The Candidate
Jessica Danforth (Jeri Ryan), een oude vriendin van Moira Queen, is van plan zich kandidaat te stellen voor de post van burgemeester. Vlak na de bekendmaking van haar kandidatuur wordt ze al onder vuur genomen door Lonnie Machin (Alexander Calvert), een krankzinnige ex-mafioso. Om haar te dwingen af te treden, ontvoert Lonnie Jessica's dochter Madison (Tiera Skovbye). Team Arrow rukt uit om haar te bevrijden, maar het blijkt dat Thea nog niet geheel ontdaan is van de gevolgen van de Lazarusput, en ze hongert naar bloed... Felicity moet intussen bij Palmer Tech een deel werknemers ontslaan. Ze krijgt echter hulp van Curtis Holt, een techneut die door de bazen van Palmer Tech gefopt is om mee te helpen bij de afdankingen.

72. Restoration

Dig is na twee jaar Mina Fayad (Carmen Moore) op het spoor, de vrouw die zijn broer liet vermoorden. Mina is in Star City om Damien Darhk in contact te brengen met de metamens Jeremy Tell (JR Bourne), die zich Double Down noemt. Double Down heeft speelkaarten op zijn lijf getatoeëerd die hij als vlijmscherpe messen naar zijn tegenstanders kan gooien. Hij biedt aan om voor Damien Darhk de Green Arrow te vermoorden. Diggle en Oliver ondervinden moeilijkheden omdat ze naast elkaar in plaats van met elkaar werken. Thea en Laurel zijn intussen afgereisd naar Nanda Parbat. Thea wil dat haar vader Malcolm (John Barrowman) haar leert haar agressie te beheersen; Laurel wil dat Malcolm de Lazarusput gebruikt om haar zus weer tot leven te wekken. Sara is echter al lang dood, en de vraag is of de vrouw die uit de Lazarusput komt, nog langer Sara is.

73. Beyond Redemption

Een SWAT-politie-eenheid betrapt een bende drugdealers, maar schiet de daders zonder pardon overhoop. Twee "gewone" politieagenten, die toevallig op de plaats van het delict zijn, worden ongenadig afgeknald. Commissaris Lance heeft niet de middelen om een onderzoek te voeren, maar Oliver komt op het spoor van agente Liza Warner (Rutina Wesley), die meent dat de stad stervende is en zich verrijkt om vervolgens met bruut politiegeweld schoon schip te maken. Oliver, die net van plan is om zich verkiesbaar te stellen voor het ambt van burgemeester, komt echter te weten dat Lance banden heeft met Damien Darhk. Lance vraagt Darhk wat hij met Sara aan moet: ze zit opgesloten in de kelder van Laurel, maar in haar verwilderde staat is er geen spoortje meer van haar vroegere identiteit. Felicity heeft intussen een opname met de laatste boodschap van Ray Palmer (Brandon Routh) voor hij stierf, maar ze heeft het hart niet om de boodschap te beluisteren.
74. Haunted
Sara is ontsnapt en trekt door de stad, waar ze een spoor lijken achterlaat - ter haar verdediging: alle slachtoffers zijn misdadigers. Ze heeft het echter ook gemunt op een reeks meisjes die allemaal gemeen hebben dat ze op Thea lijken. Oliver haalt er de hulp bij van John Constantine (Matt Ryan), een oude bekende van op Li Yuan, die mogelijk de duivel bij Sara kan uitdrijven. Felicity luistert naar de opname van Ray, die nog blijkt te leven maar in de problemen zit... Thea heeft intussen Alex Davis (Parker Young) onder de arm genomen om Olivers verkiezingscampagne te coördineren. Die adviseert hem om afstand te nemen van de familie Lance.

75. Lost Souls
Ray leeft nog, maar is veranderd in een soort minimensje. Damien Darhk houdt hem gevangen, en Team Arrow bedenkt een plan om hem te bevrijden. Alleen zorgt de terugkeer van Ray dat Felicity's relatie met Oliver onder druk komt te staan, zeker nadat Oliver Felicity's moeder Donna (Charlotte Ross) heeft uitgenodigd. Felicity vraagt Curtis om een machine te bouwen om Ray zijn normale gestalte weer te geven, maar een essentieel onderdeel wordt alleen gebouwd bij een concurrent van Palmer Industries.

Disk 2:
76. Brotherhood
Bij een actie tegen de Ghosts ontmaskert Diggle één van de militieleden, en het blijkt zijn doodgewaande broer Andy  te zijn. Diggle heeft zijn broer al opgegeven, maar Oliver hoopt dat er tenminste nog iets goeds in hem zit, en stelt voor hem uit de Ghosts te ontvoeren. Damien Darhk treedt op het publieke voorplan en wil zich met Olivers kiescampagne associeren, maar Oliver is er de man niet naar om zich te laten manipuleren. Thea krijgt weer last van bloeddorstigheid, en Malcolm stelt haar voor om een pedofiel te vermoorden, om haar "honger" tijdelijk te stillen. Thea heeft echter een ander plan.
Bonus episode "The Flash"
De onsterfelijke Vandal Savage (Casper Crump) heeft het gemunt op Kendra Saunders (Ciara Renée), die in een vorig leven blijkbaar een Egyptische prinses, Chay-Ara was. Savage moet haar en prins Khufu (Falk Hentschel) doden opdat hij zelf weer een leven sterker kan worden. Barry (Grant Gustin) en de zijnen menen dat ze niet in staat zijn om deze dreiging het hoofd te bieden, en het zooitje vlucht naar Star City om de hulp in te roepen van het team van Oliver Queen. Intussen werken Caitlin (Danielle Panabaker) en Wells (Tom Kavanagh) aan een middel, Velocity-6, dat Barry's snelheid moet doen verhogen. Patty (Shantel VanSanten) heeft echter Wells gezien, meent dat het nog altijd de gezochte misdadiger is, en ze schiet hem neer. Savage weet intussen de hand te leggen op de Staf van Horus, een machtig magisch artefact.

77. Legends Of Yesterday

Teams Arrow en Flash verschuilen zich op een huis in het platteland van Capital City voor Savage. Oliver heeft een oude vlam, Samantha Clayton (Anna Hopkins), ontmoet van wie het kind William (Jack Moore) misschien wel, misschien niet zijn zoon is. Savage stelt een ultimatum: hij wil binnen 24 uur Khufu en Chay-Ara, of hij richt in zowel Capital City als in Starling City een ongezien bloedbad aan. De actie gegen Savage mislukt, ook al omdat Oliver met zijn hoofd bij zijn onwettige zoon zit. Teams Arrow en Flash worden afgeslacht; de enige hoop bestaat erin dat Barry terug in de tijd gaat om de tijdlijn te herstellen.

78. Dark Waters

Oliver heeft de burgers van Star City opgeroepen om mee vuilnis te komen verwijderen uit de baai, tegen de wens van Damien Darhk in. Die laat een drone de mensen onder vuur nemen. Oliver besluit dat het tijd is om de oorlog tegen Darhk in alle openheid te voeren, en hij laat Darhks signalement in de media verspreiden. Uiteraard plant Darhk een wraakactie die zijn gelijke niet kent.
79. Blood Debts
Felicity is zwaar gewond uit een schietpartij gekomen toen handlangers van Damien Darhk Olivers wagen onder vuur namen. Na enkele operaties blijkt dat ze nooit meer zal kunnen lopen. Oliver zweert wraak en krijgt van Quentin Lance het adres van het kantoor waar Damien Darhk zich ophoudt. Daar aangekomen zijn echter alle Ghosts vermoord, en heeft Lonnie Machin zijn kenteken achtergelaten. Oliver laat Machin lopen, in de hoop dat hij hem naar Darhk leidt. Machin bedreigt echter de vrouw Ruvé en dochter Nora (Tuesday Hofmann) van Darhk. Als Oliver hen weet te redden, bouwt hij een bizar soort ereschuld op bij Darhk.

80. A.W.O.L.

John en Lyla (Audrey Marie Anderson) worden benaderd door Alan Chang (Kevan Ohtsji), een agent van ARGUS, die een boodschap heeft voor Amanda Waller. De man wordt echter voor hun neus ontvoerd en later doodgemarteld teruggevonden. Er zijn nog twee agenten vermist, dus vraagt John Oliver om hulp. Die kan wel wat ondersteuning gebruiken van Felicity, maar die zit intussen aan een rolstoel gekluisterd, en heeft hallucinaties waarin ze haar jongere zelf ziet. Een voormalige officier van de legereenheid waar John en Andy dienden, Joyner (Erik Palladino), wil toegangscodes tot een geheim project, en is bereid om er iedereen voor af te knallen. Hij heeft Lyla gegijzeld, dus moet John beroep doen op de diensten van zijn broer.

Disk 3:

81. Unchained
Tijdens een actie tegen een dief van computeronderdelen wordt Thea onwel. Kennelijk is haar bloeddorstigheid onderdrukken geen goed idee, want dat keert zich tegen de gastvrouwe van de ziekte. De dief is een oude bekende: Roy (Colton Haynes), die daartoe gedwongen wordt door een misdadiger die zich de Calculator (Tom Amandes) noemt. Om zijn plan ten uitvoer te brengen heeft hij nog net de nieuwe batterij nodig die Palmer Industries heeft ontwikkeld. Felicity ontketent een internet war tegen de Calculator. Die blijkt bovendien haar vader te zijn, die al achttien jaar niets van zich heeft laten horen. De vrouw van Damien Darhk stelt zich tegenkandidaat bij de burgemeestersverkiezingen. Nyssa Al Ghul (Katrina Law) is intussen ontsnapt, en zet koers naar Japan om iets te halen wat voor Thea's gezondheid van belang zou kunnen zijn. Net wanneer Thea in coma raakt, stelt ze het ultieme geneesmiddel voor, een elixir dat de Lotus heet, maar het elixir komt met een prijs: Nyssa wil het hoofd van Malcolm op een zilveren dienblaadje.
82. Sins Of The Father
Nyssa gaat na onderhandelingen uiteindelijk akkoord dat ze Thea's geneesmiddel zal overdragen in ruil voor de ring die Malcolm Merlyn zijn macht als Ra's Al Ghul verleent. Oliver wil wel eerst een bewijs dat de behandeling wel degelijk werkt. Malcolm is echter niet van plan om zijn macht zomaar zonder slag of stoot over te dragen. Felicity heeft een ontmoeting met haar vader, die er geen doekjes om windt dat hij de Calculator is. Ze laat duidelijk blijken dat ze hem niet moet hebben.

83. Code Of Silence

Oliver gaat voor de eerste keer in debat met Ruvé Adams, die beweert dat ze niet getrouwd is. Oliver kan haar echter er niet van beschuldigen dat ze de vrouw van Damien Darhk is zonder zijn identiteit als Green Arrow prijs te geven. Intussen wordt er een aanslag gepleegd op Quentin Lance, die de aanslag maar op het nippertje overleeft. De daders zijn het Demolition Team, gespecialiseerd in het laten instorten van gebouwen. Ze zijn van plan om het gebouw te slopen waar het burgemeestersdebat plaats zal vinden, zodat Oliver wordt gedood en Ruvé er als sympathieke overlever uitkomt. Thea heeft intussen zitten spitten in de bankrekeningen en ze is erachter gekomen dat Oliver een zoon heeft.

84. Taken

Damien Darhk heeft William ontvoerd, en eist in ruil voor zijn vrijlating dat Oliver zich terugtrekt uit de burgemeestersrace. Omdat Darhk praktisch onverslaanbaar is met zijn magische krachten, haalt Oliver een experte bij: Mari McCabe (Megalyn Echikunwoke), die als de vigilante Vixen de straten van Detroit proper houdt. Oliver haalt de deadline niet, maar Mari kan hem overtuigen om het probleem Darhk bij de bron aan te pakken, namelijk door het vernietigen van het magisch artefact waar hij zijn krachten aan onttrekt. Curtis heeft een biochip ontworpen waar Felicity weer zou moeten mee kunnen lopen. Alleen is de zaak rond Olivers onwettige zoon haar te veel aan het worden, en ze verbreekt de verloving.
85. Broken Hearts
Cupid (Amy Gumenick) is weer in de stad, en ze laat een spoor van lijken achter zich. De slachtoffers zijn telkens celebrity-koppels. Oliver probeert met Felicity samen voor lokaas te spelen, maar het koppel is net uit elkaar. Laurel Lance bereidt intussen het proces tegen Damien Darhk voor, maar alle getuigen trekken zich terug. Quentin is bereid om tegen Darhk te getuigen, zelfs al compromitteert hij zichzelf daarmee.

86. Beacon Of Hope

Brie Larvan (Emily Kinney) heeft de gevangeniscomputer gehackt en zichzelf vervroegd vrijgelaten. Met haar leger robotbijen gijzelt ze in het gebouw van Palmer Tech Felicity, haar moeder en Thea. Ze wil het enige prototype van de microchip waardoor Felicity weer kan wandelen, want ze heeft zelf een kankergezwel op haar ruggenwervel, en zou bij een operatie niet meer kunnen lopen. Zo niet, zal ze één voor één de leden van de raad van bestuur van Palmer Tech ombrengen. Met Felicity uit het vizier stapt Curtis in de arena als vervanger. In de gevangenis wordt Damien ei zo na vermoord door een paar medegevangenen. HIVE heeft zijn handen van hem afgetrokken, en ze hebben al een vervanger op het oog.

Disk 4:
87. Eleven-Fifty-Nine
Ruvé Adams is verkozen als nieuwe burgemeester. Ze biedt Laurel het ambt van officier van justitie aan, maar dat betekent dat ze haar dubbele identiteit als Black Canary moet opgeven. Malcolm Merlyn probeert het beeld waaraan Damien Darhk zijn krachten onttrekt, te stelen, en het aan hem terug te bezorgen. Er ontbreekt echter een essentieel stuk, en Diggle is daarover iets te openhartig tegen zijn broer. Met zijn krachten weer op hun plaats organiseert Darhk een massieve gevangenisuitbraak, waarbij iemand van Team Arrow het met zijn leven moet bekopen.
88. Canary Cry
Alhoewel Laurel Lance dood is, wordt de avond daarna ergens een wapendeal verhinderd door de Black Canary. Oliver vermoedt dat iemand haar kostuum heeft gestolen, maar normaal gezien is de geluidschip alleen op haar stem afgesteld. John voelt zich schuldig dat hij Oliver niet geloofde, en hij is van plan Ruvé Adams te vermoorden. Die overleeft de aanslag en vaardigt prompt een aanhoudingsbevel uit tegen alle vigilantes. Quentin Lance benadert dan weer Nyssa, in de hoop dat zijn dochter in de Lazarusput weer levend kan worden. Nyssa heeft die echter enkele maanden geleden vernietigd...

89. Genesis

Om Damien Darhk met gelijke wapens te kunnen bevechten, reist Oliver naar Hub City om er door de sjamaan Esrin Fortuna (Gabriella Wright) onderricht te worden. Het gebruik van de magie is echter gevaarlijk. Darhk is intussen bezig de laatste tegenstanders binnen HIVE uit de weg te ruimen. Tussen John en zijn broer komt het tot een finale confrontatie. Thea profiteert van de gelegenheid om er een paar dagen met Alex op uit te trekken, maar Alex zit ook verwikkeld in het kluwen van Darhk en zijn vrouw Ruvé.

90. Monument Point

Darhk is van plan om alle kernwapens ter wereld af te vuren, terwijl hijzelf en zijn getrouwen schuilen in de Ark, Tevat Noah genaamd, een hermetisch afgesloten stad. Malcolm heeft gedaan gekregen dat zijn dochter ook aan de apocalyps mag ontsnappen. Om een ramp af te wenden heeft Team Arrow de grootste hacker uit de geschiedenis nodig: Felicity's vader. Die is echter ondergedoken omdat HIVE hem op de hielen zit. Bovendien is Felicity zelf net door haar raad van bestuur ontslagen, zodat ze niet meer aan de apparatuur van Palmer Tech kan.

91. Lost In The Flood

Door de impact van een kernraket is Damien Darhk sterker dan ooit geworden. Oliver en John dalen af in Tevat Noah om Thea terug te vinden, maar ze ondervinden hevige weerstand. Bovendien is ook Lonnie Machin in de stad doorgedrongen, en hij is van plan om Tevat Noah met de grond gelijk te maken. Hij houdt alvast Damien Darhks vrouw en dochter gegijzeld. Felicity en haar vader proberen intussen om de nucleaire apocalyps tegen te houden, maar Darhk heeft Cooper Seldon (Nolan Gerard Funk), de ex van Felicity, onder de arm genomen als tegenhacker.
92. Schism
Na de vernietiging van Tevat Noah is er geen plek ter wereld meer die gevrijwaard zal blijven voor de nucleaire holocaust. Felicity moet een wanhoopspoging ondernemen om een slordige 15.000 kernraketten onschadelijk te maken binnen het tijdsbestek van twee uur. Oliver neemt het op in een finale confrontatie tegen Darhk, en dit keer heeft hij de volledige bevolking van Star City achter zich, nadat hij een inspiratievolle toespraak heeft gehouden. Een deel van Team Arrow houdt het echter voor bekeken...

BEELD EN GELUID

Opnieuw krijgen we van Warner een redelijk mooi uniform vormgegeven set disks met goede beeld-en geluidskwaliteit, en - ik weet dat ik op dezelfde spijker blijf kloppen - gelukkig maar twee of drie storende taalfouten op een totaal van 24 afleveringen. De makers zweren bij een overgesatureerd kleurenpalet waarbij vooral de felle kleuren van de protagonisten in hun wrekerskostuum scherp afsteken - u zou niet willen de Green Arrow met de Red Arrow verwisselen, geloof mij! De flashbackscènes die in nagenoeg elke aflevering aanwezig zijn, contrasteren daar weer scherp mee, met flink afgebleekte kleuren. Nogal wat actie in Arrow speelt zich af als de zon is ondergegaan, en af en toe ontbreekt er een klein detail in de mix van actie. De DTS-HD MA 5.1-track is een film waardig; in elke aflevering zit er minstens één knokscène waarin de pijlen en de nunchuks alle kanten uitvliegen. Het geheel komt misschien wat bombastisch over, effectief is het zeker wel.
EXTRA'S
Over de diverse afleveringen verspreid bevat de schijf 15 verwijderde scènes (18:07). De tweede schijf bevat de documentaires Star-Crossed Hawks (11:20) en Star Crossed Hawks: The Hunt for Vandal Savage (11:02), waarin respectievelijk Hawkman en Hawkgirl, en hun tegenstander Vandal Savage geïntroduceerd worden, en waarvan de boodschap voornamelijk is dat u als de weerlicht het eerste seizoen van Legends Of Tomorrow moet gaan kopen. Op schijf vier staat dan het jaarlijkse Arrow: 2015 Comic-Con Panel (23:19) die in kostuum het publiek opwarmt voor een Q&A-sessie. Smooth Criminal: The Damien Darhk Story (14:57) toont ons dan de slechterik van dienst in dit seizoen, en meestal gaan dergelijke slechteriken maar één seizoen mee, dus het is nu of nooit. Uiteraard vindt u ook nog een (flauwe) gag reel (6:02)
terug.

CONCLUSIE

Elk seizoen wordt Arrow een beetje meer over the top als het seizoen ervoor; als je denkt het voorgaand seizoen al alles gezien te hebben, doen de makers er nog een schepje bovenop. De reeks is best te pruimen maar u moet absoluut uw verstand op nul zetten en niet over de details beginnen te vitten.coverStudio: Warner

Regie: Thor Freudenthal,John Behring,Wendey Stanzler,Lexi Alexander,John Badham,Antonio Negret,James Bamford, Jesse Warn, Charlotte Brändström, Kevin Fair, Gordon Verheul, Gregory Smith,John F.Showalter,Michael Schultz,Rob Hardy,Laura Belsey,Kevin Tancharoen,...
Met: Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Willa Holland, Emily Bett Rickards, John Barrowman, Paul Blackthorne, Neal McDonough

Film:
7,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2015-2016

Leeftijd:
12

Speelduur:
1019 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888221006


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Braziliaans Portugees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Latijns-Amerikaans Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Koreaans, Engels CC
Extra's:
• 15 verwijderde scènes
• Documentaire "Star-Crossed Hawks"
• Documentaire "Star Crossed Hawks: The Hunt for Vandal Savage"
• Documentaire "Arrow: 2015 Comic-Con Panel"
• Documentaire "Smooth Criminal: The Damien Darhk Story"
• Gag reel

Andere recente releases van deze maatschappij