:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BODY BROKERS
BODY BROKERS (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-05-17
FILM 
Dat de ene zijn dood de andere zijn brood is, is een verhaaltje dat we al lang kennen maar ook de verslaving van anderen zorgt ervoor dat er bij anderen geld in het laatje komt. En dan hebben we het niet over zij die de touwtjes in handen hebben van de drugbusiness, maar wel louche types die grof geld verdienen aan gaten uit het wetsysteem. Volgens de makers van deze film is alles gebaseerd op waargebeurde feiten. Alles heeft te maken met een wet uit 2008 die stelde dat iedere zorgverlener verplicht werd om drugsverslaafden te helpen bij het afkicken. Het gevolg daarvan was dat er een wildgroei kwam aan klinieken en afkickcentra. In Zuid-Californië alleen kon men 12 miljard dollar verdienen door zo veel mogelijk ziekenbedden te vullen met drugverslaafden. Dat veroorzaakte een golf van georganiseerde bendes die verslaafden gingen ronselen. De enige voorwaarde waar de verslaafde aan moest voldoen was dat hij over een levensverzekering beschikte. Eerlijkheidshalve kijken we nog altijd met ongeloof naar de woorden die we hier neerpenden, maar volgens regisseur John Swab is dit de bittere waarheid. Body Brokers zal wel met de nodige Hollywood-nonsens bedacht zijn, maar waar zich rook bevindt is er ook vuur. En zelfs al gaat het maar om een paar vlammetjes levert het voor de kijker nog een prima film op!
Utah (Jack Kilmer, zoon van) en Opal (Alice Englert) zijn twee junks die in de straten van Ohio leven. Om aan hun heroïne te komen duikt Opal met iedereen die haar wil betalen het nest in, en als het moet dan overvallen ze ook wel een nachtwinkel. Het is een troosteloos bestaan en Utah weet dat hij ofwel in een lijkkist ofwel in een cel zal belanden. Vanuit het niets wordt hun door de nogal vreemde Wood (Michael Kenneth Williams) een hamburgermaaltijd aangeboden. Tijdens het eten door vertelt Wood hun dat hij de twee naar Los Angeles kan brengen voor een afkickbehandeling. Opal vertrouwt het zaakje niet en zweert trouw aan haar naalden en dope, maar Utah besluit om de uitdaging aan te gaan, en een paar dagen later probeert hij onder leiding van Dr. White (Melissa Leo) om van de drugs af te raken. Utah is apetrots, maar komt al gauw te weten dat alles een dekmantel is voor malafide personages die drugverslaafden inschakelen om andere verslaafden te rekruteren.
De voor ons tot nu onbekende John Swab (hij debuteerde in 2017 met de film Let Me Make You A Martyr waarin Marilyn Manson zat) heeft met Body Brokers een meer dan genietbare film afgeleverd, ook al is het er één waar je verwonderd van achterblijft. Hoe intrigerend het onderwerp ook is, is het voor Swab wel niet meer dan een kapstok voor een spannende film die op het einde volledig in de richting van een crime movie uitgaat. Sommigen vinden dat een gemiste kans, wat ook het is, maar als je dat door de vingers kan zien dan heb je na afloop nog altijd een schitterende film met een weldoordacht script en zeer goed acterende mensen. Opvallend zijn de vertolkingen van Jack Kilmer, maar ook Michael Kenneth Williams als de niet te vertrouwen Wood en de knappe Jessica Rothe die dienst doet als de love interest van de film. Body Brokers is één van de vele films die de afgelopen maanden volledig de mist inging, en een die zeker via de Blu-raymarkt een nieuwe kans verdient.
BEELD EN GELUID
Hoe grauw en vies de junkiewereld ook is, toch hebben we met Body Brokers een zeer kleurrijke film. De details mochten wel wat beter, dat zie je bijvoorbeeld perfect op het nachtbeeld van Los Angeles waarbij de lichtjes een soort van blokjes worden, maar al bij al gaat het om een zeer verzorgde transfer. Bijna alle scenes spelen zich af in het volle daglicht en van onzuiverheden of zo is er geen sprake. De geluidsband is een energieke DTS HD MA 5.1 met achtergrondgeluiden die je vooral hoort in de buitenscenes en met een leuke soundtrack waar onder andere PiL op staat.

EXTRA'S
Jammer genoeg staan er hier geen extra's op, want een documentaire over de waarheid achter dit absurde verhaal had best interessant kunnen zijn.

CONCLUSIE
Body Brockers is een film die bij ons compleet de vergeetput inging en is er één die (als je de makers moet geloven) een allesbehalve mooie bladzijde uit de recente Amerikaanse geschiedenis blootlegt en ook nog eens profiteert van meer dan geslaagde acteerprestaties. Echt de moeite waard om te checken!coverStudio: The Searchers

Regie: John Swab
Met: Jack Kilmer, Michael Kenneth Williams, Jessica Rothe, Alice Englert, Peter Greene, Owen Campbell, Thomas Dekker, Sam Quartin, Frank Grillo, Melissa Leo

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2021

Leeftijd:
16

Speelduur:
111 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461877840


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij