:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FAMILY TIES (KINDRED)
FAMILY TIES (KINDRED)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-12-03
FILM
Rosemary’s Baby meets Get Out. Het is de tagline die je het meest tegenkomt als men het over de Britse thriller Kindred heeft. Hippe woorden die meteen hoge verwachtingen met zich meedragen, maar wie denkt dat hij met deze film die bij ons verschenen is als Family Ties een titel in handen heeft die het niveau van Polanski of Peele bereikt, is er aan voor de moeite. Eigen schuld dikke bult als je je film zo de wereld instuurt. Is Family Ties dan zo slecht? Absoluut niet, alleen net iets te veilig en vooral (en dat zal de horrorfans niet plezieren) met zo goed als geen schrikeffecten, en waar zelfs de sfeer ingetogen is.
De film, die door het publiek grotendeels onopgemerkt bleef, is het regiedebuut van Joe Marcantonio, die vooral bekend is in het commercialcircuit en in het verleden werk leverde voor Amazon, Paul Smith, Microsoft, John Lewis, Paul McCartney en Nike. Blijkbaar was de titel een moeilijke bevalling. Eerst ging men voor Corvidae (een wetenschappelijke term waarmee men raven en kraaiachtige vogels typeert), daarna opteerde men voor Kindred en tenslotte werd het maar Family Ties. Beslissingen die in feite maar voor één ding goed zijn: onnodige verwarringen.

De pineut van dit verhaal is de jonge Charlotte (een sterke Tamara Lawrance die voorheen voornamelijk televisiewerk deed) en die verloofd is met Ben (Edward Holcroft). Een droomkoppel zo lijkt, maar als de twee aankondigen dat ze het Britse continent willen inruilen voor het verre Australië, laat schoonmoeder Margaret (Fiona Shaw, tante Petunia uit de Harry Potter-reeks) met luide stem merken dat ze hier niet mee gediend is, en ze eist dan ook dat haar zoon samen met haar in het statige landgoed blijft wonen. Ben en Charlotte houden voet bij stuk, en niet veel later blijkt Charlotte zwanger te zijn. Het komt tot gekibbel of er nu plaats is in de familie voor een kind of niet, maar een op hol geslagen paard dat Ben doodt, beslist daar anders over. Charlotte wil het kind houden, maar ze wordt plotseling geconfronteerd met haar bazige schoonmoeder die haar verbiedt om het landgoed te verlaten, zodanig dat de geboorte van haar kind vlekkeloos verloopt.
Joe Marcantonio, die samen met Jason McColgan het script schreef, heeft zeker naar Rosemary’s Baby gekeken. De vreemde kruiden die Charlotte van haar schoonmoeder in haar thee toegediend krijgt zodat de zwangerschap naar wens verloopt, zijn meer dan een knipoog. Het blijft daar wel bij, en dat bedoelen we zowel positief als negatief. Kindred is zeker geen rip-off van de Polanski-classic, maar Marcantonio weet nooit hoe hij de spanning erin moet in houden, zelfs niet op momenten als het moet. Er is wel een ontsnappingspoging die je op het puntje van de zetel laat zitten, maar voor de rest blijkt de regisseur zich tevreden te stellen met een koele opsomming van de feiten. Noteren we ook nog dat Fiona Shaw perfect gecast is als een niet te vertrouwen takkewijf. Family Ties is onderhoudend, kijkt anderhalf uur goed weg maar laat je toch met een gevoel over dat het een gemiste kans is waar beslist meer inzat!

BEELD EN GELUID
Deze Britse thriller kwam bij ons uit op het arthouse-label Imagine en dat op dvd. De kleuren zijn technisch wel perfect, maar wel wat inspiratieloos waardoor het lijkt alsof je naar een ouderwetse televisieserie aan het kijken bent, maar dat is uiteraard de keuze van de cineast. De detailvoering scoort boven het gemiddelde. De geluidsband is dan weer eerder ingetogen die af en toe eens wat energie krijgt door schreeuwende kraaien of wegschurende autobanden, maar in het algemeen is deze Dolby Digital 5.1 nogal op de achtergrond aanwezig.
EXTRA'S
Er staat geen extra filmpjes op deze dvd.

CONCLUSIE
Kindred (in de Benelux uitgebracht als Family Ties) wordt gepromoot als een hybride van Rosemary’s Baby en Get Out. Qua scenario is dat zeker en vast te merken, maar voor de rest is dit niet meer dan een okee thriller met dito vertolkingen die nooit in de buurt komt van deze twee meesterwerken.cover
Studio: Imagine Film Distribution

Regie: Joe Marcantonio
Met: Tamara Lawrance, Jack Lowden, Fiona Shaw, Edward Holcroft

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2020

Leeftijd:
12

Speelduur:
101 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5425037941570


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij