:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COPSHOP
COPSHOP (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-03-25
FILM
"Among the best Tarantino-influenced thrillers" lezen we op de achterflap van deze in de bioscoop geflopte actiethriller. Een beetje overdrijven kan nooit kwaad, maar in het geval van Copshop zijn het niet meer dan loze woorden. Deze film van Joe Carnahan, die eerder het onderschatte Narc, Smokin' Aces, de filmversie van The A-Team en recentelijk Boss Level maakte, koos voor 1 locatie: een politiebureau. Daar zijn wel meerdere reden voor. De meest voor de hand liggende is dat de film werd opgenomen tijdens de covid-pandemie, maar anderzijds ook omdat de regisseur iets wilde doen wat in het verlengde lag van Assault On Precinct 13, of zo u wil Rio Bravo van Howard Hawks die de basis was van de John Carpenters klassieker.




De film begint met een scène waarin we de oplichter (wat we uiteraard later te weten komen) Teddy Murretto (Frank Grillo) zien, die op de vlucht is geslagen met een gestolen politieauto die doorzeefd is met kogels. Hij wordt gearresteerd door de rookie Valerie Young (Alexis Louder). Teddy laat zich echter gewillig opsluiten, want de man vreest voor zijn leven en gaat ervan uit dat je nergens zo veilig bent als in een gevangenis in een politiebureau. Verkeerd gegokt, want ook daar zitten corrupte mensen. Iets later duikt ook huurmoordenaar Bob Viddick (Gerard Butler) en de hilarische, maar ook de levensgevaarlijke opdrachtgever Lamb (Toby Huss) op in het politiebureau, wat ontaardt in een (niet steeds spannend) kat-en-muisspel.




Copshop is net iets te vaak een film die "had kunnen zijn indien". De premisse is leuk, maar het gratuite geweld gaat al gauw vervelen en dit is het soort film dat alleen maar succes kan hebben als Liam Neeson de hoofdrol vertolkt. En ja hoor, Joe Carnahan klopte bij Neeson aan, maar die zag niks in een film die zich op één locatie afspeelt en dus ging men maar aandringen bij Gerard Butler, die wel toehapte. Hij mag dan wel de grote naam op de affiche zijn, toch wordt hij volledig van het scherm gespeeld door Alexis Louder, die we leerden kennen in de tv-serie Watchmen en zo wat de hele film naar zich toetrekt. De regisseur gaf haar de opdracht om enkele Clint Eastwood-films te bekijken (waaronder The Good, The Bad And The Ugly en Dirty Harry) zodat ze geloofwaardig met een revolver kon omgaan. Ook Toby Huss redt de film van de eentonigheid door zijn markante rol van psychopathische gek die niemand ontziet. Copshop zal ongetwijfeld op het gejuich van actiefilmliefhebbers kunnen rekenen, maar boven de middenmoot drijft die geen seconde.




BEELD EN GELUID
Deze film verscheen bij The Searchers en is beschikbaar op dvd en Blu-ray. Hoewel het decor eentonig is, merk je dat geen seconde in het kleurenpalet die zeer realistisch oogt en met bloed dat roder is dan rood. De weinige buitenopnames hebben een geelachtige kleurenfilter en van donkere scenes is er geen sprake. Zoals zo vaak bij releases van The Searchers is de detaillering meer dan voldoende om deze film (mocht hij je interesseren) op Blu-ray aan te schaffen. De geluidsband is een krachtige DTS-HD MA 5.1 die het uiteraard qua effecten van zijn geweld moet hebben.

EXTRA'S
Dit is een uitgave van The Searchers en dat betekent dus geen extra's.

CONCLUSIE
Copshop is een eentonige actiefilm die zich op één locatie afspeelt. Het geweld gaat gauw vervelen, maar wordt prettig onderbreken door de hilarische Toby Huss en de ronduit fantastische Alexis Louder die mits de juiste keuzes wel eens zeer groot zou kunnen worden.



cover



Studio: The Searchers

Regie: Joe Carnahan
Met: Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder, Toby Huss, Chad L. Coleman, Ryan O'Nan

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2021

Leeftijd:
16

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461878540


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij