:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SEIZED
SEIZED (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-04-11
FILM
Wie zich afvraagt waar Mario Van Peebles (ooit te zien in prachtige dingen als The Cotton Club en New Jack City) tegenwoordig mee bezig is, krijgt met Seized het confronterende antwoord. Seized is een actiefilm met rijzende ster (vraag ons vooral niet waarom!) Scott Adkins die zo dom en ééndimensionaal is dat zelfs Steven Seagal er zou voor passen. Niet dat we onze neus ophalen voor moddervette actiefilms waarin alleen maar wat geknokt wordt, wel omdat deze film op alle fronten de mist ingaat, zelfs in de actiescènes die even spannend zijn als over het schouder van je neefje kijken die bezig is met het spelen van een videogame.
Dit is een vreemde conclusie, als je weet dat de man achter de camera Isaac Florentine is. Niet dat je zijn naam per se moet gaan onthouden, maar Florentine is een filmmaker uit Israël die aan de lopende band actiefilms maakt die in het vakje van de martial arts passen. Het zijn films die louter voor het geld gemaakt zijn en van wie we vooral onthouden dat hij de man is die de carrière van de Brit Scott Adkins in gang heeft getrapt met zijn dvd-hit Undisputed II: Last Man Standing. Nu Adkins stilaan in de voetsporen aan het treden is van diens helden als Jean-Claude Van Damme, voelde de man zich niet te beteuterd om opnieuw met Isaac Florentine in zee te gaan voor een nieuwe film, ook al is Seized een niemendalletje waar zelfs de straight-to-dvd-liefhebber de neus voor zullen ophalen. Isaac Florentine mag dan wel een geroutineerd filmmaker zijn, op het scherm zie je dat geen seconde.

De film begint met een zonnige scene in Rosarito Beach, een kuststadje in Mexico. De voormalige veiligheidsagent Nero (Scott Adkins) leeft er met zijn zoontje, maar de camera zoomt onmiddellijk in op een foto van zijn vrouw, waardoor we weten dat ze niet meer onder de levenden is. De kijker krijgt eerst een les in opvoedkunde, want er is geen huis te houden met het ventje. Dagelijks krijgt Nero telefoontjes van de schooldirecteur omdat het kind (dat overigens ontzettend slecht acteert) zijn schoolkameraadjes in elkaar mept. Plotseling wordt Nero neergeschoten met een dartpistool, en bij het ontwaken krijgt hij de beelden te zien van zijn ontvoerde zoontje die wordt vastgehouden in een trailer van een vrachtwagen die met een buis is aangesloten op de uitlaatpijp. Als hij zoontje terug wil zien moet hij daarvoor eerst een hele hoop drugscriminelen uitschakelen.
Het probleem ligt niet zo zeer bij Adkins die ook maar doet wat er van hem verwacht wordt. Dialogen krijgt hij niet, wel een ontelbaar hoeveelheid kogels waarmee hij zijn belagers één voor één neerknalt, en dat zonder de minste emotie. Niet de knullige regie is het ergste, wel Mario Van Peebles die zo slecht staat te spelen dat het irritant wordt.

BEELD EN GELUID
Meestal zijn we vrij tevreden over de releases van The Searchers, maar op Seized laat deze maatschappij toch aardig wat steken vallen. De grote boosdoener is als vanzelfsprekend het gebrek aan budget, toch oogt deze film op Blu-ray net iets te veel als een spotgoedkope dvd. Dat valt vooral op in de gevechtsscènes die er daardoor spuuglelijk uitzien, terwijl andere stukken uit de film een onnatuurlijk kleurenpalet krijgen waardoor alles er uitziet als een slecht gemaakte ansichtkaart die nooit de souvenirwinkel zal verlaten. De geluidsband is veel te bombastisch en zonder echte geluidslagen.
EXTRA’S
Er staan geen extra’s op dit schijfje en eigenlijk vinden we dat fijn.

CONCLUSIE
Seized is een oerdomme actiefilm die vlug gaat vervelen door de onkunde van de regisseur. Het enige pluspunt aan dit vehikel is dat hij gelukkig maar 81 minuten van je leven opeist.coverStudio: The Searchers

Regie: Isaac Florentine
Met: Scott Adkins, Mario Van Peebles, Steven Elder, David Fernandez Jr., Peter Organ, James P. Bennett, Jordann Kimley, Mauricio Mendoza, Luis Gatica, Matthew Garbacz, Uriah Hall, Justin Nesbitt, Karlee Perez, Aaron Gassor, Christian Leyva.

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2020

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461878724


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij