:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LAST SEEN ALIVE
LAST SEEN ALIVE (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2022-10-26
FILM
Het huwelijk van Will Spann (Gerard Butler) en zijn vrouw Lisa (Jaimie Alexander) heeft betere tijden gekend. Lisa heeft namelijk achter zijn rug om een buitenechtelijke relatie gehad. Wanneer Will tijdelijk van zijn vrouw scheidt en haar naar haar ouders brengt, stopt hij onderweg ergens om te tanken, terwijl Lisa in de shop een flesje water gaat kopen. Het moment daarop is Lisa plots van de aardbodem verdwenen, en op de beveiligingscamera rijdt er juist op het cruciale moment een vrachtwagen voor de lens. De politie, in persoon van agent Paterson (Russell Hornsby), doet in Wills ogen uiteraard niet genoeg om de verdwijning ernstig te nemen, en hem zelfs als verdachte nummer één ziet. Vandaar dat Will - zoals het een Gerard Butler-film betaamt - zelf het recht in eigen handen neemt en iedereen die hem in de weg staat, trakteert op een flink pak slaag.
Veel meer valt er over de plot van deze niet bijzonder originele rechttoe-rechtaanthriller niet te zeggen. De karakteruitwerking is minimaal en de huwelijksproblemen van Will en Lisa zijn niet van die aard dat ze bijdragen tot een bijzonder ingenieus narratief. Zonder de bijdrage van Gerard Butler zou de film vlak op zijn gezicht gaan, maar de ster van Olympus, London en Angel Has Fallen is in de Liam Neeson-periode van zijn carrière gekomen, wat betekent dat hij vooral nog wordt gecast als er door een vijftigplusser klappen dienen uitgedeeld te worden. Butler doet dat evenwel met veel overtuiging, en kruipt eens te meer in een rol van een knuffelbare teddybeer die zijn gezin tegen elke prijs wil beschermen. Leuk als entertainment, maar je denkt er best niet te hard over na.
BEELD EN GELUID
Last Seen Alive is de zoveelste in een rij barebones-releases op single layer-schijven van The Searchers. Met 17 Gb staat het schijfje nog geeneens vol, wat deels te verklaren valt door de beperkte speelduur van de film, maar de compressie had vooral in scènes met veel beweging en actie iets beter gemogen. Het kleurpalet is somber en donker, maar er is wel ruimte voor voldoende textuur, vooral dan in de vorm van een plethora aan verwondingen allerlei. De geluidstrack is afgewerkt in een standaard DTS-HD MA 5.1-track die geen potten breekt maar ook niet slecht te noemen is wegens voldoende uitgewerkt in de actiescènes. Daarnaast heeft componist Sam Ewing een goeie score voor de thriller neergepend.

EXTRA'S

Zoals gewoonlijk bevat ook deze The Searchers-release geen bonusmateriaal. We moeten de maatschappij evenwel nageven dat ze tegen de evolutie van de markt in, nog veel materiaal op Blu-ray uitbrengt, en daar zijn we blij om.
CONCLUSIE
Last Seen Alive is een standaardthriller van dertien in een dozijn, maar dan wel op het lijf van Gerard Butler geschreven. Vooral fans van de acteur zullen blij kunnen worden gemaakt met deze barebones-release. Daartegenover staat de vriendelijke prijssetting van deze schijf, die een avondje leuk vertier garandeert.


coverStudio: The Searchers

Regie: Brian Goodman
Met: Gerard Butler, Jaimie Alexander, Russell Hornsby, Ethan Embry, Michael Irby, Cindy Hogan, Bruce Altman

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2022

Leeftijd:
12

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461879516


Beeldformaat:
2.00:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij