:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: NIEUWE RELEASES
PERSBERICHT: NIEUWE RELEASES
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-06-29 - Geplaatst door: Werner
Warm weer of niet, uit de productiemachines van Video/Film Express rollen ook nu gewoon weer enkele interessante DVD's. Deze keer maar liefst drie titels uit de befaamde IMAX-serie, maar veel aandacht gaat natuurlijk ook uit naar de langverwachte Criterion Collection-versie van de klassieker Black Narcissus. En voor het nodige humoristische tegenwicht zorgen de Britse komieken in deel zes van Men Behaving Badly.Black Narcissus

Lang op gewacht, maar nu is-ie er dan toch eindelijk: de speciale -digitale- remaster van de klassieker Black Narcissus uit de Criterion Collection. Deze hypnotiserende en nog steeds sexy rolprent uit 1947 biedt minstens evenveel suspense als menig hedendaagse psychologische thriller. Deborah Kerr en Jean Simmons spelen de hoofdrollen in dit verhaal over vijf nonnen die zich niet kunnen onttrekken aan de wereldlijke verlangens en daar behoorlijk onzeker door zijn geworden. Dat levert de nodige problemen op wanneer zij ergens in de Himalaya -in een voormalig bordeel- een school proberen te stichten. Regisseurs Michael Powell en Emeric Pressburger zijn er meesterlijk in geslaagd om de aloude botsing tussen het vleselijke en het spirituele cinematografisch vorm te geven. Daarom staat deze film ruim 55 jaar na de première nog altijd als een huis.

Speelduur: 101 minuten
extra feature:
• originele bioscooptrailerControl

Een pittige thriller (in de VS gerouleerd onder de titel Threat Of Exposure) uit 2002 met Sean Young in de hoofdrol, vakkundig ondersteund door Will Schaub en William Devane. Young speelt een mooie psychotherapeute die in de problemen komt, want haar patienten hebben de neiging om op mysterieuze wijze te verdwijnen. Die problemen worden alleen maar groter als een undercover politieman zich bij haar meldt als patient. Feitelijk is hij echter alleen maar op zoek naar vier verdwenen mannen, onder wie zijn jongere broer. Zijn zelfvertrouwen slinkt echter wanneer de therapeute hem gaat behandelen en hem daarbij ook onder hypnose brengt. Duistere zaken uit zijn verleden komen zo boven en er ontstaat een nauwe, misschien wel benauwende, band tussen de politieman en de therapeute. Hij gaat steeds meer om haar geven, terwijl het lijkt dat de bewijzen tegen haar tegelijkertijd steeds harder worden. Een thriller met een fikse dosis seks en geweld waarin niets is wat het lijkt...

Speelduur: 91 minutenMen Behaving Badly 6

Alweer het zesde seizoen op één DVD: zes afleveringen met vergevorderde kolder. Zo zoekt Gary een nieuwe flatgenoot, beleven Tony en Gary nachtelijke avonturen, is er een storend, met bier besprenkeld oponthoud in de kroeg, staat Gary voor het dilemma om te trouwen of een hond te nemen en loopt een kerstdiner behoorlijk uit de hand.

Speelduur: 174 minuten
extra features:
• geanimeerde menu’s
• interactieve quizzesIMAX - Ring Of Fire

Niet eerder werd in een film zo’n duidelijk beeld gegeven van de immense natuurkrachten die in ’s werelds vulkanen schuilen. Een slordige zeshonderd actieve vulkanen kennen wij; in Ring Of Fire wordt een openbarende en imposante reis gemaakt langs o.m. Mount St. Helens in Amerika, de Longquimaj in Chili en de Sakurajimi in Japan. Deze filmproductie kwam tot stand doordat er ruim zeven jaar aan gewerkt werd door een team van geologen, antropologen, filmmakers en computer animators.

De film -zoals alle IMAX-titels in 70 mm gefilmd- was oorspronkelijk te zien in Omniversum in Den Haag.

Dolby Digital 5.1, DTS
beeldformaat: 1.33:1
speelduur: 40 minuten
extra features:
• optionele ondertiteling in Nederlands, Zweeds en Engels
• trailersIMAX - Lost Worlds

Met Harrison Ford als commentator duikt deze film in het verhaal van de biodiversiteit: een boeiende ontdekkingstocht naar de raadsels van het verband tussen alle levende organismen en van de biologische verscheidenheid op onze planeet. Dat houdt onder meer in: een bezoek aan een Mayastad in de jungles van Guatemala, zwemmen door de kelpbossen van de Stille Oceaan, een tocht naar het diepste der aarde onder New York, springen van de hoogste waterval ter wereld en een bezoek aan het gebied in venezuela dat Arthur Conan Doyle inspireerde om de avonturenroman The Lost World te schrijven. De film -zoals alle IMAX-titels in 70 mm gefilmd- was oorspronkelijk te zien in Omniversum in Den Haag.

Dolby Digital 5.1, DTS
beeldformaat: 1.33:1
speelduur: 40+7 minuten
extra features:
• optionele ondertiteling in Nederlands, Zweeds en Engels
• trailersIMAX - Search For The Great Sharks

Op zoek naar haaien om ze vervolgens van heel dichtbij te kunnen bespieden. Blauwe haaien, walvishaaien en de beruchte grote witte haaien... van California tot Australië.

Een spectaculaire film met onder meer unieke beelden van de geboorte van een haaienjong. Joseph Campanella spreekt het commentaar. De film -zoals alle IMAX-titels in 70 mm gefilmd- was oorspronkelijk te zien in Omniversum in Den Haag.

Dolby Digital 5.1, DTS
beeldformaat: 1.33:1
speelduur: 46 minuten
extra features:
• optionele ondertiteling in Nederlands, Zweeds en Engels
• trailers
• the making of


Recent nieuws van dezelfde bron