:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: 5 DAYS OF WAR
PERSBERICHT: 5 DAYS OF WAR
Bron: Video Film/Express - Datum: 2011-12-04 - Geplaatst door: Werner
5 DAYS OF WAR
DVD & Blu-Ray release

Keiharde actiethriller gebaseerd op het gewapende conflict tussen Georgië en Rusland in 2008, waarbij een Nederlandse cameraman om het leven kwam
Een film van Renny Harlin (Die Hard 2, Cliffhanger)

Met glansrollen van: Andy Garcia (The Godfather III, Ocean’s Twelve), Val Kilmer (Heat, True Romance), Rupert Friend (The Last Legion), en Emmanuelle Chriqui (Entourage)

Vanaf 6 december 2011 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

De spectaculaire oorlogsfilm 5 Days Of War is gebaseerd op het waargebeurde gewapende conflict in Georgië met Rusland in 2008, waarbij een Nederlandse cameraman om het leven kwam.Opgenomen op locatie in Georgië en in samenwerking met de strijdmachten die het conflict daadwerkelijk hebben meegemaakt. Met bovendien een sterrencast (Andy Garcia, Val Kilmer, Rupert Friend, Emmanuelle Chriqui) is het regisseur Renny Harlin (Die Hard 2, Cliffhanger) opnieuw gelukt om een keiharde actiethriller af te leveren die je niet mag missen!

5 Days Of War is vanaf 6 december verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Inclusief een extra interview met regisseur Renny Harlin en de cast.

Distributie: Video/Film Express.

Synopsis

Thomas Anders, een Amerikaanse oorlogscorrespondent, en zijn cameraman komen midden tussen de strijdende partijen terecht in de vijfdaagse oorlog tussen Rusland en Georgië. Ze ontmoeten Tatia, een Georgische lerares, die haar familie is kwijt geraakt. Terwijl ze samen de gevechtszone proberen te ontvluchten, zijn ze getuige van verschrikkelijke oorlogsmisdaden. Wanneer de Russen horen dat Thomas beelden heeft gemaakt, openen ze de jacht op de groep. Thomas moet alles op alles zetten om te overleven, en de waarheid over het conflict de wereld in te krijgen.

"A flaring firecracker of a film (…) mighty impressive’ – New York Times

Technische gegevens DVD
Distributie: Video/Film Express.
Speelduur: ca. 109 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 2.35:1
Regio Code: 2
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 16 jaar (angst, geweld)

Extra’s:
• Trailer
• Interviews met Renny Harlin en cast.

Technische gegevens Blu-ray
Distributie: Video/Film Express.
Speelduur: ca. 113 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 1080P HD 2.35:1
Regio Code: B
Audio: DTS HD 5.1
Kijkwijzer: 16 jaar (angst, geweld)

Extra's:
• Trailer
• Interviews met Renny Harlin en cast.

Video/Film Express was in 2010 de grootste independent filmdistributeur in de Benelux. De catalogus bevat o.a. Oorlogswinter, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, De Gelukkige Huisvrouw, The American, Dik Trom, Haar naam was Sarah en New Kids Turbo. Onder de naam Inspire Pictures is het bedrijf ook actief als coproducent van de genoemde Nederlandse titels.UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron