:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES EIND DECEMBER 2005
PERSBERICHT: RELEASES EIND DECEMBER 2005
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-12-07 - Geplaatst door: Werner
Tussen de feestdagen door nog een paar interessante DVD's uit de schatkamer van Video/Film Express en Inspire Music:

LES TEMPS QUI CHANGENT
De introverte projectontwikkelaar Gérard Depardieu wordt voor zijn werk naar Tanger gestuurd om er toezicht te houden op de bouw van een mediacentrum. Zijn jeugdliefde, Catherine Deneuve, woont daar ook. Dertig jaar ervoor waren zij geliefden, maar hun wegen scheidden zich en nooit meer zagen ze elkaar. Deneuve is een nieuw leven gestart met haar echtgenoot, een Marokkaanse arts van joodse afkomst. Bovendien heeft zij inmiddels een zoon. Allemaal zaken waardoor Depardieu zich niet laat afschrikken: hij is haar nooit vergeten en is er vast van overtuigd dat hij haar liefde kan terugwinnen.
Een intens dramatisch gegeven dat in goede handen is bij de genoemde acteurs, zeker als die samenwerken met regisseur André Téchiné (Les Voleurs, Hôtel Des Amériques, Les Roseaux Sauvages), met wie zij overigens ook al eerder samen gefilmd hadden.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 95 minutenTHE FIRST EMPEROR OF CHINA

Een schitterende documentaire uit 1989 (helemaal 'up to IMAX standards' met prachtig beeld en verfijnd geluid) over het bewind van Qin Shihuang, de man die feitelijk China oprichtte. De film biedt een dramatische reconstructie van de glorie en de terreur van de Qin dynastie. Met unieke beelden van het beroemde levensgrote terracotta leger dat 2.200 jaar geleden speciaal werd gemaakt om Qins graftombe op te sieren. Het commentaar wordt door o.a. Christopher Plummer gesproken.

Distributeur: Video/Film Express
Genre: IMAX
Speelduur: 45 minutenMYSTERY OF THE MAYA

De verloren gegane cultuur van de Maya's liep ver voor op die van de Europese beschaving. Daardoor is het nog steeds zo boeiend om een kijkje te nemen in wat er van die rijke cultuur en die ver gevorderde wetenschap nog te vinden is. Diep in de jungles van Mexico en Guatemala liggen de resten van hun legendarische piramides, tempels en paleizen; daar brachten zij eerder dan wie ook het heelal in kaart, ontwikkelden zij een eigen schrift en hielden zij zich bezig met geavanceerde vormen van wiskunde. Voor deze IMAX-productie is op locatie gefilmd bij verschillende heilige plaatsen in Centraal Amerika; verbazingwekkende beelden vallen de kijker ten deel bij bezoeken aan bijvoorbeeld de ruïnes van Palenque, Uxmal, Copan, Tulum en Tikal.

Distributeur: Video/Film Express
Genre: IMAX
Speelduur: 42 minutenHET GROTE CONCERT DES LEVENS 2

Johnny Hoes, de legende, wordt nog eens ruimschoots in het zonnetje gezet in dit tweede deel van de spraakmakende registratie van het opvallende en enerverende evenement dat vorig jaar zoveel extra kleur gaf aan Lowlands. Ook nu weer een prachtige, maar ook gevarieerde doorsnee van het 'Hollands populaire' genre met o.m. Arne Jansens Meisje Met Rode Haren, Ellen ten Damme met Zwarte Lola, Koos Alberts' Ik Verscheurde Je Foto, Het Stadje Kufstein van Band Zonder Banaan, Vuile Huichelaar van Renee de Haan, Geweldig van Ronnie Tober, twee tranentrekkende duetten van Jacques Herb en Patty Brad, Kijk Eens In De Poppetjes Van Mijn Ogen van Annie de Reuver én Och Was Ik Maar... van Johnny Hoes En Vrienden! Bijna tweeëneenhalf uur topamusement, vakkundig in beeld gebracht door productiebedrijf Double2.

Distributeur: Inspire Music
Speelduur: 138 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS

Extra's:
• Behind the scenes
• muziekvideo van Vogeltjesdans
• Direct Play functie


Recent nieuws van dezelfde bron