:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: EQUATOR
PERSBERICHT: EQUATOR
Bron: Video Film/Express - Datum: 2006-10-23 - Geplaatst door: Werner
OMNIVERSUM LANCEERT OMNIVERSUM@HOME MET TOPSERIE EQUATOR

Het Haagse IMAX-filmtheater Omniversum lanceert dinsdag 14 november het eigen DVD-label Omniversum@home. De eerste release is de zesdelige reeks natuurdocumentaires Equator, die in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds wordt uitgebracht. De DVD's zijn te koop bij Omniversum, het Wereld Natuur Fonds (www.wnf.nl) en de betere DVD-winkels en websites. Video/Film Express verzorgt de distributie.

Equator is een boeiende reeks van zes natuurdocumentaires, die ook apart te koop zijn. De serie onderscheidt zich door de unieke combinatie van fascinerende verhalen en oogstrelende fotografie. Voor de opnames werden de meest geavanceerde HD-camera's gebruikt. De films zijn al vele malen onderscheiden, onder meer met de Golden Medal op het New York Festival, de Special Jury Price op het Wild South Festival en met prijzen voor Best Photography, Best Soundmix en Best Educational Value bij de IWFF Awards.

Equator belicht op ongeŽvenaarde wijze het leven in diverse regio's rond de evenaar. De zes titels in deze serie zijn: Power Of An Ocean, Battle For The Light, Rivers Of The Sun, Reefs Of Riches, Paradox Of The Andes en Challenge Of Change. Onderstaand een korte synopsis per titel.

POWER OF AN OCEAN
Het atol Palmyra en de Galapagos-eilanden zijn beide gevormd door stromingen die in beweging zijn gezet door de brandende zon bij de evenaar. Bij de Galapagos-eilanden eten zeeleguanen in weelderige algentuinen. In het regenwoud van Palmyra eten reusachtige landkrabben kokosnoten. Het omringende koraalrif is een feest van kleur en diversiteit.
Credits: Alison Ballance (series producer/writer), Joseph Pontecorvo (camera operator), Jeanie Ackley (assistant producer/underwater camera), Peter Simkins (editor).

BATTLE FOR LIGHT
De bomen in de regenwouden van Zuid-Oost AziŽ, zoals de dipterocarps, kunnen tachtig meter hoog worden. Dieren springen er als acrobaten van boom tot boom. De vruchtdragende bomen in de schaduw van de woudreuzen leveren het voedsel voor makaken, gibbons en orang-oetans. Ook neushoornvogels, baardzwijnen, olifanten, neushoorns en tijgers profiteren van de vruchten.
Credits: Mark Ferns (producer/director), Stephen Downes (camera operator), Peter Hayden (executive producer - NHNZ).

RIVERS OF THE SUN
Bij de Amazone leeft de helft van alle dieren en planten die we kennen. Een fascinerende, adembenemende en gevaarlijke wereld van overvloedig water en extreme hitte, waar soorten geleidelijk ontstaan en zich aanpassen. Rivers of the Sun neemt de kijker mee op een droomreis door de seizoenen van de Amazone.
Credits: Satoshi Okabe (producer/director), Peter Hayden (writer), Peter Simkins (editor).

REEFS OF RICHES
De Indonesische archipel bestaat uit duizenden eilanden en atollen en heeft de grootste concentratie koraalriffen ter wereld. Deze film onderzoekt de bijzondere relatie tussen het rif en de ontelbare bewoners. Met schitterende opnames van het spectaculaire voortplantingsproces van het koraal en unieke beelden van microscopische algen die het koraal voeden.
Credits: Mark Ferns (producer/director), Jeanie Ackley (assistant producer/dive assistant), Peter Hayden (executive producer).

PARADOX OF THE ANDES
In de Andes kan het elke dag zomer zijn en elke nacht winter. Op de vulkanen in Ecuador liggen koude, onherbergzame woestijnen. Lager leven de drilbeer en bergtapir zij aan zij met tropische diersoorten. De condor, met een spanwijdte van ruim drie meter, zweeft er koninklijk boven.
Credits: Alison Ballance (series producer/writer), Jim Clare (camera), Karen Jackson (editor).

CHALLENGE OF CHANGE
In de regenschaduw van de Grote Riftvallei ontstond de Savanne, een product van de turbulente geologische geschiedenis van Afrika. In dit gebied, waar prehistorisch Afrika en EuraziŽ elkaar ontmoetten, botsen de grote zoogdieren bij het eeuwige gevecht tussen roofdier en prooi.
Credits: Toshio Hashiba (producer/director), Peter Hayden (writer/narrator/executive producer), Hinichi Murata (executive producer), Peter Simkins (editor).


Recent nieuws van dezelfde bron