:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: NIEUWE MUZIEKTITELS OKTOBER 2003
PERSBERICHT: NIEUWE MUZIEKTITELS OKTOBER 2003
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-10-28 - Geplaatst door: Werner
Naast de spectaculaire Herman Brood boxset - waarover wij al eerder een bericht rondstuurden - heeft Video/Film Express nog veel meer sterke muziektitels te bieden in de release van morgen, 28 oktober. Daaronder weer een fikse worp uit de reeks Classic Rock Legends, maar ook een sterk programma rond Bob Marley én een zeer enthousiast ontvangen muziekfilm over ‘the best kept secret in the history of pop music’...

STANDING IN THE SHADOWS OF MOTOWN

Zo nu en dan komt er en documentaire voorbij die je verbijstert vanwege het feit dat die je iets te vertellen heft waarvan je niets of heel weinig afwist. Dit is er zo een: het verhaal van The Funk Brothers, die meer nummer 1 hits hebben gescoord dan The Beatles, The Beach Boys, Elvis Presley en The Rolling Stones bij elkaar. Voor Tamla Motown produceerden Lamont Dozier en de broertjes Holland de teksten en de muziek en daarna gingen de heren studiomuzikanten ermee aan de slag; zij schreven de arrangementen, bedachten opvallende introotjes en speelden alle instrumentale partijen in. En dan kwamen uiteraard de solisten aan de beurt. Regisseur Paul Justman (Cocksucker Blues) vertelt het aanstekelijke verhaal van de werkwijze van dit gezelschap supermuzikanten dat tientallen jaren in volstrekte anonimiteit de wereld verblijd heeft met muziek van hoge kwaliteit. De film ontving inmiddels al verschillende prijzen en de soundtrack werd onderscheiden met twee Grammy’s: een voor Best Traditional R&B Performance voor het door Chaka Khan gezongen What’s Going On en een voor Best Compilation Soundtrack Album.

Deze uitgave bestaat uit twee DVD’s. Op de eerste staat de film in widescreen 16:9, voorzien van optionele ondertiteling in Nederlands, Spaans en Engels en met audio-commentaar van de producer en de regisseur als extra fetaure. De tweede schijf biedt een scala aan leuke achtergrondbeelden, zoals een diner met The Funk Brothers, verwijderde scènes, songs die het niet redden, een montage van videoclips, een multiangle jam session en bio- en discografieën.

Geluid: 5.1 Dolby Digital, DTS
Speelduur: 108 minutenBOB MARLEY - SPIRITUAL JOURNEY

Hoewel Bob Marley opgroeide in de Rude Boy cultuur in de getto’s in Kingston, verwierf hij tijdens zijn korte leven (1945-1981) grote faam als prominente boodschapper van liefde en vrede. In deze documentaire van bijna een uur wordt aan de hand van interviews en muziekfragmenten ingegaan op de drijfveren van Marley. Naast de extra features op de DVD heeft dit product nog een paar interessante extra’s te bieden: een 32 pagina’s tellend boekwerkje, waarin in woord en beeld de levensgeschiedenis van Marley wordt geschetst én een CD, The Lion Of Reggae, waarop Bob Marley And The Wailers 14 nummers spelen (in Dolby 5.1)!

Geluid: 5.1 Dolby Digital, DTS
Speelduur: 55 minuten
Ondertiteling in Nederlands, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Portugees

Extra’s:
• 40 minuten durend audio-interview met Marley
• fotoalbumVAN DER GRAAFF GENERATOR - GODBLUFF LIVE 1975

Een bijna vergeten naam, maar dit legendarische concert ui 1975 zal voor velen een nostalgische trip betekenen naar de tijd dat Van Der Graaff Generator -in de originele bezetting- triomfen vierde. Tijdens deze opnamen, gemaakt tijdens hun Europese toernee in het Palais des Expos in Charleroi, geven Peter Hammill en zijn mannen aan de hand van de nummers van het album Godbluff duidelijk blijk van de intensiteit waardoor ze zo populair waren geworden. Een release in de serie Classic Rock Legends.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: 90 minuten

Extra’s:
• unieke studio-opnamen uit het begin van de jaren 70 van Theme 1 en A Plague Of Lighthouse KeepersWISHBONE ASH - ALMIGHTY BLUES

Dit legendarische gezelschap is aan een zoveelste leven begonnen in wederom een nieuwe line-up. Bij hun optredens (en zo ook hier) wisselt de groep oude succesnummers af met nieuw werk van de recente CD Bona Fide. De eerste DVD van dit dubbelalbum, onderdeel van de serie Classic Rock Legends, volgt de groep in repetitieruimtes, een volgepakte Londense club en op Europese festivals in het begin van het jaar 2003. De tweede DVD biedt een mooie kans om de nieuwe bezetting af te zetten tegen die van 1983 aan de hand van zeven nummers die in dat jaar live werden opgenomen in Bristol.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: 90 minutenDAVID BOWIE - SOUND & VISION

Vanaf zijn tijd als glamrockidool in het begin van de jaren zeventig tot op de dag van vandaag is David Bowie een vaste waarde in de popmuziek gebleven. Nou, vast… hij heeft zich in zijn 40-jarige carrière in ontelbaar veel gedaanten aan het publiek getoond. De ‘Kameleon van de popmuziek’ onderwierp z’n fysieke verschijning aan een ingrijpende restyling als hij vond dat de tijdgeest daar naar zou vragen; hij liep altijd vooruit op trends. Deze anderhalf uur durende documentaire geeft een fascinerend beeld van deze roerige loopbaan aan de hand van veel muziekfragmenten, uniek fotomateriaal, zeldzame filmclips en interviews met onder anderen Iggy Pop, Moby, Trent Reznor en Iman.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: 90 minutenTHE WHO - THE VEGAS JOB

In oktober 1999 werd The Who ongewild onderdeel van een van de grootste internetfraudes ooit. Het Amerikaanse bedrijf Pixelon.com claimde de techniek in huis te hebben om live uitzendingen via internet in televisiekwaliteit te kunnen verzorgen. Om dit ‘trucje’ onder de aandacht te brengen huurde het bedrijf het complete MGM Grand Hotel en Casino in Las Vegas af. Daar werd vervolgens een spetterend feest georganiseerd met optredens van onder anderen The Brian Setzer Orchestra, Tony Bennet, Nathalie Cole, LeAnn Rimes, Faith Hill, KISS en als absolute uitsmijters The Who. Een aardig partijtje dus, dat dan ook 16 miljoen dollar kostte. Na afloop van het concert bleek echter dat die prachtige nieuwe techniek van Pixelon niets voorstelde. Het concert, dat eigenlijk miljoenen kijkers over de hele wereld had moeten trekken, bleek alleen maar door de aanwezigen te zijn beluisterd en bekeken. De opnamen van het Who-optreden zijn op deze DVD terechtgekomen, waardoor heel veel mensen toch nog kunnen genieten van dit -zoals we van deze groep gewend zijn- weer spetterende concert.

Geluid: 5.1 Dolby Digital, DTS
Speelduur: 90 minutenKARNATAKA LIVE IN THE USA

Onder de stimulerende leiding van de dames Rachel Jones en Anne-Marie Helder trad Karnataka in de herfst van 2002 voor het eerst op in de Verenigde Staten. Dat was een behoorlijk doorslaand succes, zoals te bekijken en beluisteren valt op deze concertregistratie -in de serie Classick Rock Legends- van 6 oktober in The Patriots Theater in Trenton, New Jersey. De groep slaat zich met verve door ouder materiaal én werk van het recente album Delicate Flame Of Desire.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: 90 minutenBASIC CLASSICS

Een kleine twintig dancetracks op deze DVD, gevisualiseerd door Switchdoctor en gemixt door Quinten de Rozario. Met o.m. I Can’t Take van De Rozario zelf, Energy Flash van Joey Beltram, Free van Deborah Wilson en Pot Of Gold van Chestnut.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: 90 minutenVARIOUS ARTISTS - ROCK ANTHEMS

Een absolute aanrader voor de liefhebbers van de ‘betere songs van de betere rockacts’: 13 krakers die in totaal zo’n twee uur prachtige rockmuziek opleveren. Met o.m. Freebird van Lynyrd Skynyrd, Alright Now van Free, Heat Of The Moment van Asia, Free And Easy van Uriah Heep, Paranoid van Black Sabbath, White Room van Jack Bruce, Smoke On The Water van Ian Gillan en Blowin’ Free van Wishbone Ash. Ook weer een release in de serie Classic Rock Legends.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: 120 minuten


Recent nieuws van dezelfde bron