:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2004
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2004
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-02-26 - Geplaatst door: Werner
NIEUWE SJORS & SJIMMIE OP DVD

Op 2 maart verschijnt Sjors & Sjimmie - De Kolonel Slaat Door, een nieuwe DVD van Nederlands leukste kwajongensduo. Al decennia lang zijn zij striphelden met een enorm grote aanhang. Door een samenwerkingsverband van producent Taminiau Content Development en DVD-maatschappij Video/Film Express komen nu vijf avonturen op DVD uit, waarin het tweetal eigentijds wordt neergezet. Eigentijds, maar nog altijd ook eigenwijs.

Taminiau Development Content (TCD) bestaat sinds 1997 en staat onder leiding van ing. Marc-Anthony Taminiau. TCD is een zustermaatschappij van Het Land van Ooit en heeft inmiddels verschillende televisieprogramma's geproduceerd. Naast de producties rond Ooit-karakters, zoals Kloontje Het Reuzenkind en Ridder Graniet, heeft TCD verschillende commercials en bedrijfsproducties op zijn naam staan. In 2001 en 2002 werden in opdracht van Video/Film Express twee succesvolle DVD's met Dik Trom in de hoofdrol geproduceerd.

In het gezamenlijke Sjors en Sjimmie project zijn in eerste instantie vijf avonturen opgenomen. Deze afleveringen duren elk tien à twaalf minuten. In de loop van dit jaar zullen nog eens acht afleveringen worden opgenomen, waarmee dan een serie van dertien afleveringen klaar is voor uitzending op de Nederlandse televisie. Regisseur van de serie is Bart van Gerwen, de hoofdrollen zijn in handen van Baue van Leyden (Sjors), Marlon Bundel (Sjimmie) en Paul Donkers (de kolonel).

Voor de opnamen maakt TCD gebruik van een mobiel productiekantoor. Dat is De Bus, bekend van het gelijknamige tv-programma. Voor deze gelegenheid is het enorme gevaarte volledig aangepast aan de Sjors & Sjimmie 'look'.

Sjors & Sjimmie - De Kolonel Slaat Door komt op 2 maart uit.SIGN 'O' THE TIMES VAN PRINCE: NEDERLANDSE DVD-PRIMEUR

Nederland is het eerste land in de wereld waar een DVD op de markt komt van de veel bejubelde concertfilm Sign ‘O’ The Times van Prince uit 1987. Video/Film Express heeft de internationale primeur met de release op 30 maart 2004.

De film is een registratie van een concert dat Prince in Rotterdam gaf in het kader van zijn Sign ‘O’ The Times Tour en bevat elf van de dertien songs van zijn gelijknamige dubbelalbum. Alle songs behalve Now’s The Time werden door hem zelf gecomponeerd.

Zoals gebruikelijk bij Prince spelen verschillende dames een belangrijke rol in het festijn: Cat, Sheila E en Boni Boyer gooien alles wat ze hebben aan vocale en fysieke ritmiek in de strijd. Ook Sheena Easton komt aan bod: met een uitgebreide videoclip van U Got The Look.

Deze tournee bracht Prince ook naar Galgewaard in Utrecht, waar de bezoekers een kaartje op hun stoelen aantroffen waarop de popster hen dringend verzocht om te blijven zitten tijdens het concert, omdat hij dat anders onmiddellijk en onverbiddelijk zou stoppen.

Video/Film Express kreeg het materiaal voor de DVD aangeboden met monogeluid, maar is erin geslaagd om een geluidskanaal van hogere kwaliteit op te sporen. De anderhalf uur durende film wordt in Dolby Digital 5.1 en DTS op DVD uitgebracht.FAR FROM HEAVEN (2-DVD)

Een van de meest spraakmakende bioscoopfilms van vorig jaar, die dan ook vier nominaties voor een Golden Globe in de wacht sleepte en eenzelfde aantal Oscarnominaties. De film raakte veel kijkers door de thematiek van een perfect 50-er jaren leventje dat drastisch overhoop wordt gegooid door enkele in die tijd schokkende seksuele ‘afwijkingen’. Maar het griezelig sterke leentjebuur dat regisseur Tod Haynes speelde bij de omstreden regisseur Douglas Sirk en specifiek bij diens film All That Heaven Allows maakte ook bijzonder veel indruk op critici en doorgewinterde cinefielen.

Julianne Moore, Dennis Quaid en Dennis Haysbert geven mooi ingehouden vorm aan de ontwrichting van een tot dan toe vredig voortkabbelend leven. Op de extra DVD met special features staat onder meer een ‘making of’, waarin ook wordt teruggekeken op het werk van Douglas Sirk.

Dolby Digital 2.0/5.1, DTS
Speelduur: 107 minuten

Extra features:
• The Making Of,
• Anatomy Of A Scene
• The Filmmaker’s Experience
• Director’s CommentaryPALING & CO - VOLUME 2

Ook in dit tweede deel weer drie avonturen waarin ons heldenduo achter boeventuig van allerlei pluimage aanjaagt.

Dolby Digital 2.0
Speelduur: 60 minutenDAVID, DE KABOUTER

Hertjes met gebroken benen dienen te worden gered en Trollen worden bestreden, zeker als die naast al hun andere vervelende gewoonten ook nog eens een kabouterbruiloft willen verstieren. Weer drie verhaaltjes over David en zijn kaboutervrouw Lisa.

Dolby Digital 2.0
Speelduur: 60 minutenCIRCUS WORLD

In de serie Cinema Classics een spektakelstuk uit 1964 met een niet minder ophefmakende cast met o.a. John Wayne, Rita Hayworth en Claudia Cardinale. Het verhaal speelt zich af in het begin van de vorige eeuw, wanneer showman Matt Masters (Wayne) allerlei rampspoed ontmoet wanneer hij met zijn wildwest circus een tournee door Europa maakt. Dramatische verwikkelingen binnen het gezin van Masters en duizelingwekkend stuntwerk zorgen voor een boeiende mix.

Dolby Digital 2.0
Speelduur: 133 minutenTHE FALL OF THE ROMAN EMPIRE

Nog zo’n klassieker waar het spektakel vanaf druipt. En nu geheel geremasterd en in z’n oorspronkelijke pracht te bewonderen. Dus; naast steracteurs als Sophia Loren, James Mason, Stephen Boyd, Alec Guinness, Christopher Plummer, Omar Sharif en Mel Ferrer veel massascènes met duizenden figuranten, brandstapels en wagenraces.

Dolby Digital 2.0
Speelduur: 172 minuten55 DAYS AT PEKING

Weer een imposant en episch filmverhaal. Nicholas Ray regisseerde in 1963 dit verhaal over haat, hartstocht, geweld, liefde en trouw tijdens de Bokseropstand in 1900. Een kleine groep buitenlanders wordt ingesloten in de Verborgen Stad van Peking, die belegerd wordt door duizenden Chinese revolutionairen. Een uitzichtloze situatie, zo lijkt het. Maar een Amerikaanse marineofficier en een Britse ambassadeur weten met hun heldhaftig optreden de kansen toch te laten keren. Met een wereldcast rond David Niven, Ava Gardner en Charlton Heston.

Dolby Digital 2.0
Speelduur: 147 minuten
EL CID

Een van de mooiste verhalen uit de Europese geschiedenis speelt zich af in het Spanje van de tweede helft van de elfde eeuw: de jonge Rodrigo Diaz de Vivar (bij de Moren, die een groot deel van Spanje overheersen, beter bekend als El Cid) koerst aan op vrede tussen christenen en moslims én op een huwelijk met de fraai geboetseerde Jimena. Zowel op het politieke vlak als in de liefde botst hij daardoor met Don Garcia Ordonez. Als Jimena’s vader sneuvelt in een duel met El Cid en de dood van koning Ferdinand leidt tot een moordpartij om de erfrechten, loopt de situatie behoorlijk uit de hand om het zacht uit te drukken. Anthony Mann (The Fall Of The Roman Empire) regisseerde deze film uit 1961 (Golden Globe en drie Oscarnominaties in ’62) met o.a. Charlton Heston, Raf Vallone, Geneviève Page én Sophia Loren als Jimena.

Dolby Digital 2.0
Speelduur: 172 minuten
RUNNING

Alweer vijfentwintig jaar geleden speelde Michael Douglas de rol van een Amerikaanse marathonloper die zijn ultieme droom najaagt: zijn land vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen. Zijn overdreven angst om te verliezen helpt hem daarbij niet. Als hij wat ouder is, zijn huwelijk is mislukt en zijn kinderen geen enkel respect meer voor hem tonen, klampt hij zich alsnog vast aan die oorspronkelijke droom. Ook een rol voor Susan Anspach.

Dolby Digital 2.0
Speelduur: 102 minuten


Recent nieuws van dezelfde bron