:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: KOOPDVD MAART 2004
PERSBERICHT: KOOPDVD MAART 2004
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-04-06 - Geplaatst door: Serge
Een rijke schakering aan genres kenmerkt de maart releases van Video/Film Express buiten haar aanbod van muziekdvd's. The Future Is Wild is een ongewoon boeiend kijkje in de toekomst van onze planeet. Romy Schneider schittert in een Cinema Classic, de kinderen kunnen zich weer vergapen aan de avonturen van Paling & Co en David De Kabouter, terwijl de ouders zich bij hun kunnen voegen voor een nostalgietripje met de beroemde Vijf van Enid Blyton. Tot slot weer zo'n imposante Imax-film over natuurgeweld.

The Future Is Wild
Stel je de wereld voor over enkele miljoenen jaren… zonder de overheersende aanwezigheid van de mensheid. Een uitdagende gedachte voor het team achter The Future is Wild. Op basis van bevindingen van geologen hebben zij de bewegingen van uitgestrekte gebieden van de aarde in het verleden grondig gereconstrueerd én een inschatting gemaakt hoe de verplaatsing van de verschillende continenten in de toekomst zal verlopen. Hierna kregen klimatologen de kans om berekeningen los te laten op deze gegevens, om zo nieuwe ecosystemen op de toekomstige kaart te plaatsen. Al deze informatie werd doorgegeven aan biologen, die op hun beurt de toekomst voorzagen van nieuwe diersoorten. Het resultaat is een rijke fantasiewereld, die des te intrigerender is omdat die best werkelijkheid zou kunnen worden. Geen gebeurtenis of diersoort in The Future is Wild is echt onmogelijk. Deze wereld had nooit geschapen kunnen worden door één persoon; daarom werd de hulp ingeschakeld van experts op het gebied van geologie, neurobiologie, biomechanica, plantkunde, insecten, evolutie, zeeleven en vele andere wetenschappelijke disciplines. Hun ideeën en feedback werden gebundeld in een team van prijzen winnende documentairemakers.

Op 3 dvd's wordt uit de doeken gedaan hoe de wereld er over 5, 100 en 200 miljoen jaar uit zal zien.

Dolby Digital 2.0 & 5.1 - 174 min.

Scampolo
Een film uit de serie Cinema Classics: een verhaal vol dramatische liefdesontknopingen. In deze film uit 1958 speelt Romy Schneider de rol van een het 18-jarige weesmeisje Scampolo dat gids is op rondvaartboten. Haar enige vriendin waarschuwt haar continu voor de mannelijke toeristen, maar wanneer zij op een dag een jonge architect ontmoet, slaat zij alle waarschuwingen in de wind.

Dolby Digital 2.0 - 108 min.

David De Kabouter Volume 3
Weer drie avonturen met hoofdrollen voor een stekelvarken, een van al zijn goud beroofde koning, vergiftigde dieren, Trollen natuurlijk én David zelf met zijn familie.

Dolby Digital 2.0 - 60 min.

Paling & Co Volume 3
Veel boeventuig kruist het pad van het onverschrokken duo in drie spannende afleveringen van hun heldenavonturen. Actuele onderwerpen als bouwfraude, omkoping, terrorisme, kroongetuigen en infiltratie komen hierbij aan de orde.

Dolby Digital 2.0 - 60 min.

De Vijf - Deel 1
De aftrap voor een serie van maar liefst dertien dvd’s die de komende maanden worden uitgebracht met de complete 26-delige televisieserie naar de befaamde boeken van Enid Blyton. Blyton schreef meer dan 700 boeken en staat te boek als een van de meest gelezen kinderboekenschrijvers ter wereld. De Vijf is haar meest succesvolle werk.

Op deze dvd twee afleveringen: Het Geheim Van De Oude Toren deel 1 & deel 2. Tijdens een vakantie op een boerderij komen De Vijf achter een groot geheim dat alles te maken heeft met de vuurtoren in de buurt van het dorp waar ze logeren.

Dolby Digital 2.0 - 60 min.

De Vijf - Deel 2
Op deze dvd de afleveringen De Vijf En De Schat Op Het Fluistereiland en De Vijf Gaan Er Vandoor.

Dolby Digital 2.0 - 60 min.

The Eruption Of Mount St. Helens
Op 18 mei 1980 vond een van de bekendste natuurrampen van de VS plaats: Mount St. Helen, een fraaie, met sneeuw bedekte symmetrische kegel met een hoogte van bijna drie kilometer, verloor meer dan acht miljard kubieke meter ijs, rotsblokken en vuiligheid. En verloor daarmee bijna veertig meter in hoogte!

De film op deze dvd bevat beelden van de oorspronkelijke staat van het landschap, van de reddingsoperaties die na de uitbarsting op gang kwamen in een landschap vol stomende kraters en van een bezoek dat de camera’s tien jaar later aan dezelfde plek brachten en die aantonen dat de natuur zich verbazingwekkend snel kan herstellen.

Deze film was oorspronkelijk te zien in Imax-theaters over de hele wereld, zoals Omniversum in Den Haag.

Dolby Digital 5.1 & DTS - 53 min.


Recent nieuws van dezelfde bron