:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: MUZIEKDVD MAART 2004
PERSBERICHT: MUZIEKDVD MAART 2004
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-04-06 - Geplaatst door: Serge
Het hoogtepunt in de maartrelease van Video/Film Express, waar het muziekdvd's betreft is natuurlijk Sign O'The Times van Prince, maar verkijk je ook niet op de eerste twee releases uit de Soundstage serie: prachtige live opnamen, geregistreerd met een veelheid aan camera's en met zeer hoogwaardige geluidsapparatuur opgenomen. Verder een overweldigende, nostalgische terugblik op het legendarische programma Old Grey Whistle Test, twee dvd's om in hogere sferen te geraken én de niet kapot te krijgen Kelly Family.

Prince - Sign ‘O’ The Times
Nederland is het eerste land in de wereld waar een dvd op de markt komt van de veel bejubelde concertfilm Sign ‘O’ The Times van Prince uit 1987. De film is een registratie van een concert dat Prince in Rotterdam gaf in het kader van zijn Sign ‘O’ The Times Tour en bevat elf van de dertien songs van zijn gelijknamige dubbelalbum. Alle songs, behalve Now’s The Time, werden door hem zelf gecomponeerd.

Zoals gebruikelijk bij Prince spelen verschillende dames een belangrijke rol in het festijn: Cat, Sheila E en Boni Boyer gooien alles wat ze hebben aan vocale en fysieke ritmiek in de strijd. Ook Sheena Easton komt aan bod: met een uitgebreide videoclip van U Got The Look.

Deze tournee bracht Prince ook naar Galgewaard in Utrecht, waar de bezoekers een kaartje op hun stoelen aantroffen waarop de popster hen dringend verzocht om te blijven zitten tijdens het concert, omdat hij dat anders onmiddellijk en onverbiddelijk zou stoppen.

Video/Film Express kreeg het materiaal voor de dvd aangeboden met monogeluid, maar is erin geslaagd om een geluidskanaal van hogere kwaliteit op te sporen. De anderhalf uur durende film wordt in Dolby Digital 5.1 en DTS op dvd uitgebracht.

Overigens konden liefhebbers van Prince op 29 maart in meer dan dertig Amerikaanse bioscopen rechtstreeks meegenieten van een optreden in Los Angeles. De inmiddels 45-jarige zanger begon in deze stad aan het Amerikaanse deel van zijn Musicology-tour. In deze shows treedt hij voor het eerst in zes jaar weer op met de The New Power Generation. Over optredens in Europa is nog niets bekend.

Dolby Digital 5.1 & DTS – 85 min.

Michael McDonald – Soundstage
Een fraai begin van een nieuwe serie muziekdvd’s. Video/Film Express heeft de hand weten te leggen op de dvd-registraties van het befaamde Amerikaanse televisieprogramma Soundstage. Het programma dat zoveel eer inlegt met zijn hoogwaardige beeld- én geluidskwaliteit.

McDonald riep voor zijn programma niet alleen de hulp in van z’n oude Doobie-maatjes Tom Johnston en Patrick Simmons, maar ook van het duo Ashford & Simpson.

Dolby Digital 5.1 & DTS – 55 min. – Extra features: Direct Start, highlights andere Soundstage-concerten, boio’s, discografieën

Chris Isaak – Soundstage
Ook Chris Isaak trad het afgelopen tv-seizoen op in Soundstage. Hij brengt onder meer een aantal van zijn bekendste songs zoals San Francisco Days, Forever Blue en Wicked Game. Als gast verschijnt Raul Malo, voorman van The Mavericks, die vooral schittert in de songs waarin hij begeleid wordt door een strijkkwartet.

Dolby Digital 5.1 & DTS - 83 min. – Extra features: Direct Start, highlights andere Soundstage-concerten, boio’s, discografieën

The Kelly Family - Cover The Road
Het is een bijzondere familie en dat is het. The Kelly Family lééft voor de muziek en dat maakt deze DVD nog eens overduidelijk. In bijna drie uur wordt een indringend beeld van het gezelschap geschetst aan de hand van heel veel concertopnamen (in Nederland, Duitsland en België) en van het leven ‘on the road’.

Dolby Digital 2.0, live opnamen: 2.0 en 5.1 -165 min. - Extra features: 6 live tracks, diashow, trailer

Ambra - Child Of The Universe
Voor de liefhebbers van etherische sfeermuziek met moderne, swingende popinvloeden en een tikkie bombast. Maar ook voor iedereen die eens alles uit zijn home theatre set wil halen is deze dvd eigenlijk gesneden koek. Een prachtig concept met sferische romantiek in perfect DTS-geluid, vergezeld van ultrascherpe natuurbeelden. Een dvd-belevenis dus. Met als extra surprise een nummer met door Salvador Dali geschreven en door hemzelf voorgedragen teksten.

Dolby Digital 5.1 & DTS - 59 min.

Ambra - Honour & Glory
Nog zo’n productie met als leidraad ‘fascination of sound and nature’. Zie bovenstaande omschrijving. Hier echter geen Salvador Dali.

Dolby Digital 5.1 & DTS - 59 min.

Old Grey Whistle Test - Volume 1
Een overdonderende compilatie van optredens in een van de meest vermaarde popprogramma's die Europa ooit heeft gekend. Bijna vijf uur muziek van de grootsten uit de popwereld. Dat alles samengebald op twee dvd's met meer dan veertig klassieke opnamen die nog maar zelden zijn vertoond. En als bonus nog een aantal interviews met o.a. Elton John, Keith Richards, Bruce Springsteen, Robert Plant en John Lennon. Kan niet op dus. Op het programma o.a.Tom Petty met American Girl, Iggy Pop met I'm Bored, Lynyrd Skynyrd met Freebird, Japan met Ghosts, Robert Wyatt met Shipbuilding, Little Feat met Rock 'n' Roll Doctor, Dr. Feelgood met Roxette en John Lennon met Stand By Me.

Dolby Digital 2.0 - 292 min.

The Old Grey Whistle Test – Volume 2
Ook deze tweede worp opnamen van het legendarische BBC-programma heeft weer veel unieke popmuziek te bieden. En dat bij de selectie aan het direct voor de hand liggende repertoire is voorbijgegaan mag duidelijk zijn aan de volgende opsomming: Aztec Camera, Kevin Ayers, Tom Verlaine, Squeeze, The Undertones, Judee Sill, Roy Harper, Andy Kershaw, Stanley Clarke, Thomas Dolby, Montrose, Loggins and Messina en ga zo maar door… Smullen dus voor popliefhebbers van ver voor het Idolstijdperk.

Dolby Digital 2.0 - 154 min.


Recent nieuws van dezelfde bron