:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: OPERA-DVD'S
PERSBERICHT: OPERA-DVD'S
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-04-13 - Geplaatst door: Werner
Serie operaís bij Video/Film Express

Tien jaar lang slaagde Peter Kroone van het organisatiebureau Companions erin om groots opgezette operaproducties in Ahoy' te realiseren. Nog niet zo lang geleden stopte hij ermee omdat een en ander financieel niet meer haalbaar was. Met zijn producties trok hij de afgelopen jaren ook naar andere Europese landen, waar het succes wel zodanig was dat er ook voor de komende jaren nog een flink aantal van deze monsterproducties op stapel staat.

De Nederlandse liefhebber kan er natuurlijk een reisje aan wagen, maar het feest kan ook in de huiskamer worden meegemaakt doordat Video/Film Express onlangs een exclusieve overeenkomst tekende met Companions, op basis waarvan dit jaar in elk geval zes operaís op DVD zullen worden uitgebracht. Het betreft registraties van zowel Nederlandse als buitenlandse uitvoeringen. De eerste in de serie is inmiddels al op de markt: een registratie van Verdiís Aida. Het zijn opnamen uit juni 2003, gemaakt in het St. Jakob Park in Bazel. Deze opera werd in de Companionsopzet door meer dan 200.000 toeschouwers bijgewoond. Het was dan ook een uiterst spraakmakend spektakel, waaraan meer dan duizend mensen meewerkten, met prachtige decors en met een groot aantal dieren dat een rol speelde.

Eind deze maand komt Carmen als tweede in de serie uit. De opnamen hiervoor vonden plaats in september 2003 in de AufSchalke Arena in Gelsenkirchen, waar maar liefst 35.000 mensen het spektakel bijwoonden. Later dit jaar volgen nog Il Trovatore, La Traviata, Turandot en Nabucco. Alle titels zijn uitgevoerd in Dolby Digital 2.0, 5.1 en DTS.


Recent nieuws van dezelfde bron